ΥΛΙΚΑ
- 200 γρ. μανούρι κομμένο σε μπαστούνια
- 100 γρ. κορν φλάουερ
- 150 ml ηλιέλαιο για τηγάνισμα
- 100 γρ. φιστίκι Αιγίνης καθαρισμένο και αλεσμένο
- Για το γλυκό κυδώνι: 3 κυδώνια καθαρισμένα και κομμένα σε φέτες
- 120 γρ. ζάχαρη
- 1 βανίλια σκόνη
- 30 γρ. γλυκόζη
- 50 γρ. λευκό κρασί ξηρό
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Για το γλυκό κυδώνι βάζουμε όλα τα υλικά σε κατσαρολάκι σε μέτρια φωτιά και βράζουμε για 5 έως 7 λεπτά.
- Πανάρουμε στο κορν φλάουερ τα μπαστουνάκια από το μανούρι και σε τηγάνι με ηλιέλαιο σε δυνατή φωτιά τηγανίζουμε για 3 έως 4 λεπτά μέχρι να πάρουν χρυσαφί χρώμα.
- Σερβίρουμε το μανούρι, συνοδεύουμε με γλυκό κυδώνι και γαρνίρουμε με αλεσμένο φιστίκι.
Η συνταγή δημιουργήθηκε στο By The Glass (Σουρή 2).
Επιμέλεια: Νίκη Μηταρέα