ΥΛΙΚΑ
- 250 γρ. γιαούρτι πρόβειο στραγγισμένο
- 2 σύκα αποξηραμένα
- 2 δαμάσκηνα αποξηραμένα
- 2 βερίκοκα αποξηραμένα
- 2 κ.σ. σταφίδες
- 1 ξυλάκι κανέλα
- 1 κ.σ. φιστίκι Αιγίνης τριμμένο
- 1 κλωναράκι μαλοτήρα
- 1 κ.σ. μελισσόχορτο
- 1 κ.σ. φλησκούνι
- 4 κ.σ. πετιμέζι
- 1 λίτρο Μαρουβάς
- 1 κ.σ. μέλι θυμαρίσιο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Σε κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά βράζουμε μαζί με τον Μαρουβά τα αποξηραμένα φρούτα με 3 κ.σ. πετιμέζι και τα βότανα για 15 λεπτά.
- Αποσύρουμε τα βότανα και τα φρούτα και βράζουμε για άλλα 15 λεπτά. Αφήνουμε να κρυώσει.
- Ανακατεύουμε το γιαούρτι με 5 κ.σ. από το σιρόπι.
- Στο υπόλοιπο σιρόπι προσθέτουμε 1 κ.σ. πετιμέζι, μέλι, κανέλα και βράζουμε μέχρι να δέσει.
- Σερβίρουμε το γιαούρτι επάνω τα φρούτα, το σιρόπι και πασπαλίζουμε με το φιστίκι.
Η συνταγή δημιουργήθηκε στο εστιατόριο «Veneto» στη Κρήτη.
Επιμέλεια: Νίκη Μηταρέα