ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗ ΞΙΝΟΜΥΤΖΗΘΡΑ
- 150 γρ. ξινομυζήθρα
- Ξύσμα από μισό πορτοκάλι
- Θυμάρι φρέσκο ψιλοκομμένο
- Τσίλι ψιλοκομμένο
- Πιπέρι κόκκινο σε κόκκους, τριμμένο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Σε μπολ ρίχνουμε όλα τα υλικά και τα χτυπάμε μέχρι να ομογενοποιηθούν.
- Με ένα κουτάλι σερβίρουμε στο πιάτο.
ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ GNOCCO FRITTO
- 100 γρ. αλεύρι
- 20 γρ. μαγιά
- 65 γρ. νερό
- 15 γρ. αλάτι
- Ηλιέλαιο για τηγάνισμα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Σε κάδο του μίξερ ρίχνουμε όλα τα υλικά και δουλεύουμε μέχρι να γίνει η ζύμη απαλή.
- Ανοίγουμε με πλάστη τη ζύμη σε λεπτό φύλο και με οδοντωτό ρολό κόβουμε σε ροδέλες.
- Τηγανίζουμε τις ροδέλες σε φριτέζα στους 180°C και στεγνώνουμε πάνω σε χαρτί κουζίνας.
ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΜΑΡΜΕΛΑΔΑ ΑΠΟ ΝΤΟΜΑΤΙΝΙΑ
- 100 γρ. ντοματίνια κομμένα στη μέση
- 75 γρ. ζάχαρη
- 5 γρ. ξίδι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΜΑΡΜΕΛΑΔΑΣ ΑΠΟ ΝΤΟΜΑΤΙΝΙΑ
- Σε κατσαρόλα σε χαμηλή φωτιά σιγοβράζουμε τα ντοματίνια με τη ζάχαρη και το ξίδι μέχρι να γλασάρουν.
- Τα στραγγίζουμε από το σιρόπι και τα κρατάμε στην άκρη.
ΑΠΟΞΗΡΑΜΕΝΟ ΖΑΜΠΟΝΙ ΝΑΞΟΥ
- Απλώνουμε 4 φέτες ζαμπόνι σε μια λαδόκολλα.
- Τοποθετούμε σε προθερμασμένο φούρνο για να τις αποξηράνουμε στους 75°C για περίπου 2 ώρες.
- Τρίβουμε μέχρι να γίνουν σκόνη.
- Σερβίρουμε την ξινομυζήθρα, δίπλα τη μαρμελάδα από ντοματίνι, τα gnocco fritto και πασπαλίζουμε με τριμμένο ζαμπόνι.
Επιμέλεια: Νίκη Μηταρέα