ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΣΑΛΤΣΑ ΑΡΩΜΑΤΙΚΩΝ
- 80 γρ. φύλλα από μυρώνια, καυκαλήθρες και άνηθο
- 40 γρ. κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
- 25 γρ. βούτυρο
- 150 γρ. κρέμα γάλακτος
- 150 γρ. ζωμός ψαριού
- Αλάτι
- Χυμός λεμονιού ή λάιμ
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Τοποθετούμε τα μυρωδικά σε βραστό νερό για λίγα λεπτά και κατευθείαν τα ρίχνουμε σε νερό με πάγο να κρυώσουν.
- Τα σουρώνουμε και τα χτυπάμε στο μπλέντερ. Σε μέτρια φωτιά, σε κατσαρολάκι, σοτάρουμε το κρεμμύδι στο βούτυρο.
- Προσθέτουμε την κρέμα και μετά τον ζωμό.
- Μόλις το μείγμα πάρει βράση, το ρίχνουμε στο μπλέντερ και χτυπάμε καλά.
- Φτιάχνουμε τη γεύση με αλάτι και χυμό λεμονιού και σουρώνουμε.
ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΣΑΛΑΤΑ
- 4 φρέσκες αγκινάρες
- ½ κιλό αρακάς
- ½ κιλό κουκιά
- 4 αγκινάρες Ιερουσαλήμ (τοπιναμπούρ)
- 1 φρέσκο κρεμμύδι
- Λίγα φύλλα δυόσμου ψιλοκομμένα
- Ελαιόλαδο
- Αλάτι, πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Καθαρίζουμε τον αρακά και τα κουκιά, τα βάζουμε σε αλατισμένο νερό που βράζει για λίγα λεπτά και τα κρυώνουμε σε νερό με πάγο.
- Πλένουμε καλά τις αγκινάρες Ιερουσαλήμ, τις βράζουμε σε αλατισμένο νερό μέχρι να μαλακώσουν και στη συνέχεια τις κόβουμε στη μέση.
- Καθαρίζουμε τις αγκινάρες, τις κόβουμε κομματάκια και τις τοποθετούμε σε βαθύ τηγάνι σε χαμηλή φωτιά με λίγο νερό και σιγομαγειρεύουμε μέχρι να μαλακώσουν.
- Μόλις εξατμιστεί το νερό, προσθέτουμε στο τηγάνι με τις αγκινάρες λίγο ελαιόλαδο και όλα τα υπόλοιπα υλικά.
- Φτιάχνουμε τη γεύση με αλάτι και πιπέρι και σερβίρουμε με τη σάλτσα.
Η συνταγή δημιουργήθηκε στο εστιατόριο The Zillers» (Μητροπόλεως 54).
Επιμέλεια: Νίκη Μηταρέα