ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΣΑΛΤΣΑ ΑΡΩΜΑΤΙΚΩΝ

  • 80 γρ. φύλλα από μυρώνια, καυκαλήθρες και άνηθο
  • 40 γρ. κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
  • 25 γρ. βούτυρο
  • 150 γρ. κρέμα γάλακτος
  • 150 γρ. ζωμός ψαριού
  • Αλάτι
  • Χυμός λεμονιού ή λάιμ

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Τοποθετούμε τα μυρωδικά σε βραστό νερό για λίγα λεπτά και κατευθείαν τα ρίχνουμε σε νερό με πάγο να κρυώσουν.
  2. Τα σουρώνουμε και τα χτυπάμε στο μπλέντερ. Σε μέτρια φωτιά, σε κατσαρολάκι, σοτάρουμε το κρεμμύδι στο βούτυρο.
  3. Προσθέτουμε την κρέμα και μετά τον ζωμό.
  4. Μόλις το μείγμα πάρει βράση, το ρίχνουμε στο μπλέντερ και χτυπάμε καλά.
  5. Φτιάχνουμε τη γεύση με αλάτι και χυμό λεμονιού και σουρώνουμε.

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΣΑΛΑΤΑ

  • 4 φρέσκες αγκινάρες
  • ½ κιλό αρακάς
  • ½ κιλό κουκιά
  • 4 αγκινάρες Ιερουσαλήμ (τοπιναμπούρ)
  • 1 φρέσκο κρεμμύδι
  • Λίγα φύλλα δυόσμου ψιλοκομμένα
  • Ελαιόλαδο
  • Αλάτι, πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Καθαρίζουμε τον αρακά και τα κουκιά, τα βάζουμε σε αλατισμένο νερό που βράζει για λίγα λεπτά και τα κρυώνουμε σε νερό με πάγο.
  2. Πλένουμε καλά τις αγκινάρες Ιερουσαλήμ, τις βράζουμε σε αλατισμένο νερό μέχρι να μαλακώσουν και στη συνέχεια τις κόβουμε στη μέση.
  3. Καθαρίζουμε τις αγκινάρες, τις κόβουμε κομματάκια και τις τοποθετούμε σε βαθύ τηγάνι σε χαμηλή φωτιά με λίγο νερό και σιγομαγειρεύουμε μέχρι να μαλακώσουν.
  4. Μόλις εξατμιστεί το νερό, προσθέτουμε στο τηγάνι με τις αγκινάρες λίγο ελαιόλαδο και όλα τα υπόλοιπα υλικά.
  5. Φτιάχνουμε τη γεύση με αλάτι και πιπέρι και σερβίρουμε με τη σάλτσα.

Η συνταγή δημιουργήθηκε στο εστιατόριο The Zillers» (Μητροπόλεως 54).
Επιμέλεια: Νίκη Μηταρέα