Ένα ρεπορτάζ για το αγαπημένο ανοιξιάτικο λουλούδι που εξαφανίζεται από τον αστικό ιστό, μια αιχμηρή άποψη για τον τρόπο με τον οποίο καλύπτει η ελληνική δημοσιογραφία την υπόθεση Γεωργούλη και μια παρουσίαση της ιστορίας του Χασάν των Εξαρχείων που ονειρευόταν μια θάλασσα που ενώνει τους λαούς: Αυτά ήταν μερικά από τα δημοφιλέστερα κείμενα της LiFO την εβδομάδα που μας πέρασε, μαζί με ένα ηχητικό ντοκιμαντέρ για τη ζωή και τον θάνατο της παρεξηγημένης Ρένα Παγκράτη, μια συνέντευξη με τον sui generis μάγειρα Γιάννη Λουκάκη και μια ματιά στον τρόπο με τον οποίο η τεχνική νοημοσύνη ανατρέπει τα δεδομένα στη μουσική βιομηχανία. Ακολουθούν τα δέκα άρθρα της LiFO που διαβάστηκαν περισσότερο το τελευταίο επταήμερο.
Η αρχιτεκτονική καθαρότητα του μοντερνισμού σε ένα σπίτι στην Εκάλη
Η Αργυρώ Μποζώνη επισκέπτεται ένα σπίτι με αρχιτέκτονες τον Άρη Κωνσταντινίδη και τον Τάση Παπαϊωάννου και τον πλούτο του κόσμου του Αλέκου Φασιανού. Διαβάστε το άρθρο της εδώ.
Η σκληρή αλήθεια για τη Ρένα Παγκράτη
Πατήστε εδώ για να ακούσετε ένα ακόμη ηχητικό ντοκιμαντέρ του Άρη Δημοκίδη, αυτήν τη φορά αφιερωμένο στη ζωή και τον θάνατο της παρεξηγημένης, πολυτάλαντης καλλιτέχνιδας και σε όσα την οδήγησαν στην «έξοδο».
Γιάννης Λουκάκης: Από τη «Μούργα» της Θεσσαλονίκης στα «Άκρα» της Αθήνας
Έχοντας συμβάλει όσο λίγοι στη γαστρονομική άνθηση της Θεσσαλονίκης, ο sui generis μάγειρας, που εδώ και κάποια χρόνια λαχταρά να τον έχει και η Αθήνα και πολύ σύντομα θα μας υποδέχεται στα Άκρα στο Παγκράτι, συστήνεται ακομπλεξάριστα στη Ζωή Παρασίδη. Διαβάστε τη συνέντευξη εδώ.
Χρυσούλα Διαβάτη: Τραγικές δηλώσεις ναι, αλλά και τραγική δημοσιογραφία
«Τι μπορεί να περιμένεις όταν τείνεις το μικρόφωνο σε συγκεκριμένους ανθρώπους για να σχολιάσουν τη σοβαρή υπόθεση Γεωργούλη;» αναρωτιέται η Χριστίνα Γαλανοπούλου σε ένα αιχμηρό άρθρο γνώμης που μπορείτε να διαβάσετε εδώ.
Γιατί χάνονται οι παπαρούνες απ’ την Αθήνα;
Το λουλούδι-σύμβολο της άνοιξης, που κάποτε έβαφε κόκκινα ολόκληρα λιβάδια, εμφανίζεται σε όλο και μικρότερους πληθυσμούς στην Αθήνα και τα προάστιά της. Ο M.Hulot εξηγεί εδώ γιατί χάνονται οι παπαρούνες από την πόλη μας.
Astérisque: Ο νέος third wave φούρνος της Αθήνας είναι αποκλειστικά gluten free
Για τους ανθρώπους που πάσχουν από κοιλιοκάκη το φρέσκο και νόστιμο ψωμί είναι πολυτέλεια. Ή, τουλάχιστον, ήταν, μέχρι η Αστέρω Στρατάκη να ανοίξει έναν φούρνο στο Μετς που ξεφουρνίζει όσα στερήθηκε κι εκείνη για χρόνια, ενώ παράλληλα απευθύνεται σε όλους μας. Μάθετε περισσότερα εδώ.
Ο Χασάν των Εξαρχείων
Η ιστορία του Χασάν που από την Τουρκία ήρθε στα Εξάρχεια και άνοιξε ένα καφενείο, όπως την αφηγήθηκε ο γιος του, Βασίλης-Ρετζέπ στον Δημήτρη Λαμπράκη. Πατήστε εδώ για να τη μάθετε.
Το Παιδί Τραύμα αποκαλύπτει το πρόσωπο και τον εαυτό του
Το νέο άλμπουμ του Τάσου Καρτέρη έχει ως αφετηρία τη δυσλειτουργική ελληνική οικογένεια, και ο ίδιος έδωσε μια αποκαλυπτική συνέντευξη στον M. Hulot που μπορείτε να διαβάσετε εδώ.
Αγνή Κατζουράκη: «Στο γραφείο μας ήμασταν όλοι λίγο τρελούτσικοι»
Σε μια εφ' όλης της ύλης συνέντευξη που μπορείτε να διαβάσετε εδώ, η κορυφαία εικαστικός, art director και γραφίστρια μοιράζεται με τη LiFO τους σταθμούς της ζωής της.
Πανικός στη μουσική βιομηχανία με την τεχνητή νοημοσύνη
Η πρώτη ΑΙ επιτυχία που ανεβαίνει ποτέ στα charts του Billboard μιμήθηκε άψογα τις φωνές του Drake και του Weeknd, και η Μαρία Παππά εξερευνά τις επιπτώσεις της νέας αυτής τάσης στη μουσική βιομηχανία. Πατήστε εδώ για να διαβάσετε το κείμενό της.