ΥΛΙΚΑ
- 500 γρ. γλυκοπατάτες καθαρισμένες
- 100 γρ. βούτυρο
- 100 γρ. κρέμα γάλακτος
- Λίγο κανέλα σκόνη
- 15 γρ. κρασί γλυκιά Μαυροδάφνη
- 12 γρ. ζάχαρη
- Αλάτι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Κόβουμε στη μέση τις γλυκοπατάτες, προσθέτουμε 50 γρ. βούτυρο και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς μέχρι να μαλακώσουν.
- Σε κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά ρίχνουμε τις γλυκοπατάτες και όλα τα υπόλοιπα υλικά και μαγειρεύουμε για 20 λεπτά.
- Χτυπάμε με το ραβδομπλέντερ καλά μέχρι να γίνει πουρές.
- Σουρώνουμε τον πουρέ για να έχει πιο λεία υφή και σερβίρουμε.
Η συνταγή δημιουργήθηκε στο εστιατόριο Funky Gourmet.
Επιμέλεια: Νίκη Μηταρέα