ΥΛΙΚΑ

  • 500 γρ. γλυκοπατάτες καθαρισμένες
  • 100 γρ. βούτυρο
  • 100 γρ. κρέμα γάλακτος
  • Λίγο κανέλα σκόνη
  • 15 γρ. κρασί γλυκιά Μαυροδάφνη
  • 12 γρ. ζάχαρη
  • Αλάτι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Κόβουμε στη μέση τις γλυκοπατάτες, προσθέτουμε 50 γρ. βούτυρο και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς μέχρι να μαλακώσουν.
  2. Σε κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά ρίχνουμε τις γλυκοπατάτες και όλα τα υπόλοιπα υλικά και μαγειρεύουμε για 20 λεπτά.
  3. Χτυπάμε με το ραβδομπλέντερ καλά μέχρι να γίνει πουρές.
  4. Σουρώνουμε τον πουρέ για να έχει πιο λεία υφή και σερβίρουμε.

 

Η συνταγή δημιουργήθηκε στο εστιατόριο Funky Gourmet.
Επιμέλεια: Νίκη Μηταρέα