ΥΛΙΚΑ
- 200 γρ. χοιρινή πανσέτα
- 80 γρ. μέλι
- 1 σφηνάκι λευκό ξίδι
- 1 πιπεριά τσίλι
- Αλάτι, πιπέρι
- ½ κ.γ. κύμινο σκόνη
- 1 κ.γ. πάπρικα καπνιστή
- Μαγιονέζα
- Χυμός και ξύσμα από 1 λεμόνι
ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΜΑΡΜΕΛΑΔΑ ΠΙΠΕΡΙΑ
- 200 γρ. πιπεριές Φλωρίνης ψημένες
- 200 γρ. λευκή ζάχαρη
- 80 γρ. νερό
- Αλάτι, πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Σε μίξερ ρίχνουμε μέλι, λευκό ξίδι, πιπεριά τσίλι, αλάτι, πιπέρι, κύμινο σκόνη και πάπρικα καπνιστή και χτυπάμε μέχρι να γίνει μια πάστα.
- Αλείφουμε με την πάστα την πανσέτα, την τοποθετούμε σε ταψί, καλύπτουμε με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 2 ώρες.
- Αφαιρούμε το αλουμινόχαρτο και ψήνουμε για 45 λεπτά μέχρι να πάρει σκούρο χρώμα.
- Για τη μαρμελάδα ρίχνουμε όλα τα υλικά σε μίξερ και χτυπάμε μέχρι να ομογενοποιηθούν.
- Αδειάζουμε σε κατσαρολάκι και βράζουμε σε σιγανή φωτιά για 20 λεπτά, ανακατεύοντας συνεχώς.
- Σε ψωμί του μπέργκερ αλείφουμε τη μαρμελάδα, τοποθετούμε τη λεπτοκομμένη πανσέτα επάνω, προσθέτουμε λίγη μαγιονέζα που έχουμε ανακατέψει με τον χυμό και ξύσμα λεμονιού και σερβίρουμε με πατάτες τηγανητές.
Η συνταγή δημιουργήθηκε στο εστιατόριο Ψαράδες.
Επιμέλεια: Νίκη Μηταρέα