1.1.1970 ΡΟΖΑΛΙΑ 1.1.1970 Γνωστό και μη εξαιρετέο στα Εξάρχεια, έχει ταΐσει γενιές και γενιές καλοφαγάδων. Το καλοκαίρι είναι ένα σημείο δροσιάς και χαλάρωσης με παρέα στο πολύβουο και ζεστό κέντρο. Ο εξωτερικός του χώρος με τους κισσούς και διάφορα άλλα φυτά είναι ιδανικός για τις ζεστές μέρες του καλοκαιριού. Η κουζίνα του διαθέτει μαγειρευτά και ψητά, για τα οποία φημίζεται, ενώ συχνά φέρνει και φρέσκα θαλασσινά.
1.1.1970 BOX 1.1.1970 Μίνι cafe bar, με την κονσόλα του να φιλοξενεί πολλούς d.js και ραδιοφωνικούς παραγωγούς και να παίζει από ethnic μέχρι pop/rock. Συχνές εκθέσεις εικαστικών.
1.1.1970 ΑΜΑ ΛΑΧΕΙ 1.1.1970 Στον ωραιότερο δρόμο των Εξαρχείων, στην Καλλιδρομίου, το Άμα Λάχει ανανεώθηκε και λειτουργεί πλέον σαν πολυχώρος. Στο μπιστρό Chez Violette θα απολαύσετε πιάτα εμπνευσμένα από τη γαλλική κουζίνα. Στο ίδιο χώρο θα βρείτε και εστιατόριο-μεζεδοπωλείο αλλά και καφενείο,
1.1.1970 ΙΝΤΡΙΓΚΑ 1.1.1970 Από το 1981 σερβίρει από το πρωί τη φημισμένη σοκολάτα του. Το βράδυ «παίζουν» καθαρά ποτά και διάφορα είδη μου- σικής.
1.1.1970 ΚΑΦΕ ΔΙΠΛΟ 1.1.1970 Σημείο αναφοράς από το 1989 και ραντεβού όλων, στο ωραίο νεοκλασικό με τις εμφανείς πέτρινες επιφάνειες θα βρείτε τον καλύτερο καφέ των Εξαρχείων, νόστιμα σάντουιτς, φρέσκους χυμούς και σπιτικά γλυκά και παγωτά. Extra tip: Το άψογο και γρήγορο σέρβις.
1.1.1970 OSTRIA 1.1.1970 Ένα ζεστό café bar που λειτουργεί από το πρωί για καφέ σε ένα πέτρινο γουστόζικο διώροφο κτίριο. Οι μουσικές απ’ όλα τα καλά της rock, funk και της jazz.
1.1.1970 ΣΟΥΣΟΥΡΑΔΑ 1.1.1970 All day χώρος για καφέ, χυμούς, σάντουιτς, πίτες από το πρωί και μεζέδες για το κρασί ή το τσίπουρο. Χώρος ευχάριστος, με βιομηχανικά στοιχεία, καναπέδες και ωραία φωτισμένη κάβα. Ο σεφ Γιώργος Νεστορίδης μαγειρεύει με κέφι στην ανοιχτή κουζίνα πιάτα όπως: φάβα Φενεού με χταπόδι και καπνιστή πιπεριά και πέτουρα, παραδοσιακό ζυμαρικό από τα Γιαννιτσά που σερβίρονται με καβουρμά, φρέσκια ντομάτα και ξερή μυζήθρα.
1.1.1970 VA. BEN. E. 1.1.1970 Από το πρωί για ένα χαλαρό καφεδάκι πριν τη δουλειά. Άρτιο σέρβις και τα Παρασκευοσάββατα η διασκέδαση καλά κρατεί, μέχρι τις πολύ πρωινές ώρες.
1.1.1970 PINK ELEPHANT 1.1.1970 Καταφέρνει να συνδυάζει κλασική ινδική κουζίνα με μοντέρνο περιβάλλον, ακόμη και ελαφρές γεύσεις, όταν η εποχή το απαιτεί. Στον μικρό του χώρο υπάρχει το tandoor, ο παραδοσιακός ινδικός πήλινος φούρνος με κάρβουνα, έτσι όλο το γνωστό ινδικό ρεπερτόριο της κουζίνας «παίζει» στα καλύτερά του. Chicken Tikka Masala, Μango & Pineapple Curry, Zafrani Korma και πολλές επιλογές σε ψωμί naan.