1.1.1970 SALE & PEPE 1.1.1970 Στο Sale & Pepe θα γιορτάσεις με γεύσεις από την Ιταλία. Το γευστικό ταξίδι ξεκινά με μεσογειακή σαλάτα, ακολουθεί ποικιλία από λαχανικά σχάρας και bruschetta με ντομάτα και μανιτάρια. Για κυρίως πιάτο επιλέγεις φημισμένη Bistecca Fiorentina σχάρας ή κοκοράκι γεμιστό με λουκάνικο Τοσκάνης και τραγανές πατάτες. Γλυκός επίλογος ανάμεσα σε Semifreddo λεμονιού με σάλτσα εσπεριδοειδών ή σορμπέ φράουλας με σαλάτα από φράουλες. Το δείπνο συνοδεύεται από ένα μπουκάλι κρασί ανά δύο άτομα, επιλέγοντας μεταξύ Cabernet Αγιωργίτικο Σκούρας ή Chianti Classico Castello di Quercetο. Τιμή €35 το άτομο.
1.1.1970 ΚΟΥΡΣΑΡΟΣ 1.1.1970 Με περιβάλλον κομψό και κλασσικό, ο Κουρσάρος διατηρεί την ιδιότητά του ως ενός από τα κορυφαία εστιατόρια του κέντρου της Αθήνας στα οποία μπορείς να βρεις καλό φρέσκο ψάρι. Η εμμονική του σχεδόν προσήλωση στην ποιοτική θαλασσινή πρώτη ύλη συνδυάζεται αρμονικά με τον αέρα ευρωπαϊκού μητροπολιτικού κέντρου που αποπνέει, ενώ η καλοστημένη οινική λίστα συνοδεύει ιδανικά τα θαλασσινά.
1.1.1970 GELEE ROYALE 1.1.1970 Από το πρωί στις 7 γεμάτο ενέργεια, καλό espresso, απαλές μουσικές και διάβασμα. Το βράδυ μετατρέπεται σε ατμοσφαιρικό wine-champagne bar.
1.1.1970 SPIROS & VASILIS 1.1.1970 Λειτουργεί από τον Οκτώβριο του 1974, στην οδό Λάχητος 5, πίσω από την Αμερικανική Πρεσβεία και το Μέγαρο Μουσικής. H κουζίνα του τελεί υπό την απόλυτη επίβλεψη του σεφ Δημήτρη Φύτρου, που δημιουργεί αυθεντικές γεύσεις από τη γαλλική παραδοσιακή κουζίνα και έξοχες σπεσιαλιτέ, όπως η Εntrecôte Café de Paris στην αυθεντική της εκτέλεση, το σπιτικό Pâté foie gras, τα μπουτάκια βατράχων καθώς και τα σαλιγκάρια Βουργουνδίας.
1.1.1970 BELLA VESPA ΚΟΛΩΝΑΚΙ 1.1.1970 Αφού το Bella Vespa της Γλυφάδας καθιερώθηκε ως ένα πολύ καλό ιταλικό εστιατόριο ήρθε η σειρά του Κολωνακίου. Ο σεφ Δημήτρης Χατζηδημητρίου προτείνει ώριμα και δουλεμένα πιάτα στα οποία πρωταγωνιστές εξακολουθούν να είναι τα ποιοτικά υλικά. Μη χάσατε την φοκάτσια, την πίτσα και το κλασικό βιτέλο τονάτο.
1.1.1970 PEACOCK CLUB 1.1.1970 Ένα από τα μεγαλύτερα "αφτεράδικα" για τους λάτρεις της ηλεκτρονικής μουσικής. Kinky διακόσμηση στο εσωτερικό.
1.1.1970 BISTROT LE MIGNON 1.1.1970 Ένα αυθεντικό γαλλικό bistrot που φέρνει στην καρδιά της Αθήνας παριζιάνικο αέρα. H μικρή, ατμοσφαιρική σάλα με τα μαρμάρινα τραπέζια και τους δερμάτινους καναπέδες έχει γαλλικό στυλ και πολλή φινέτσα. Η κουζίνα έχει την υπογραφή του Απόστολου Τραστέλη και προτείνει κλασικές γαλλικές σπεσιαλιτέ με σύγχρονες εμπνευσμένες παρεμβάσεις. Σήμα του εστιατορίου εξακολουθεί να παραμένει η αντρεκότ Café de Paris με λεπτοκομμένες πατάτες τηγανητές. Highlight: Η ανανεωμένη και απολύτως ενημερωμένη οινική λίστα. Λειτουργεί: Τρίτη-Πέμπτη 20.00-00.00, Παρασκευή & Σάββατο 20.00-00.30. Μεσημέρια Σάββατο 14.00-17.00 Κυριακή 13.30-17.30. Κυριακή βράδυ και Δευτέρα κλειστά.
1.1.1970 ROCK 'N' ROLL 1.1.1970 Το θρυλικό bar-restaurant του Κολωνακίου έχει πλέον επιστρέψει στη αρχική βάση του. Το μενού έχει επιμεληθεί ο Ηλίας Σκουλάς και ροκάρει νόστιμα με πιάτα κλασικά ελκυστικά αλλά και πιάτα με δόσεις εξωτισμού.
1.1.1970 PARA SIEMPRE 1.1.1970 Στον γραφικό πεζόδρομο της Χάρητος θα βρείτε ένα όμορφο wine & tapas bar, στο εσωτερικό του οποίου παντρεύονται vintage στοιχεία με βιομηχανικά, δημιουργώντας έναν πρωτότυπο και ζεστό χώρο. Η οινική λίστα περιλαμβάνει περισσότερες από 31 ετικέτες ελληνικών και ξένων κρασιών που δένουν απόλυτα με τις γεύσεις του μενού.
1.1.1970 RUINS ATHENS URBAN AREA 1.1.1970 Brunch, κυρίως πιάτα (από ceviche και ragù μέχρι tagliata) και εξαιρετικά κοκτέιλ σερβίρει όλη την ημέρα το Ruins Athens. Εδώ θα βρεις και μια εκτενή wine list με ελληνικές κυρίως ετικέτες που μπορείς να συνδυάσεις με το finger food του καταλόγου.