1.1.1970 ΚΑΦΕΝΕΙΟ 1.1.1970 Αν ψάχνετε για ένα μέρος στο κέντρο που να συνδυάζει το κλασικό ελληνικό φαγητό με την κομψότητα ενός γαλλικού μπιστρό, τότε το Καφενείο θα πρέπει να είναι μέσα στις επιλογές σας. Το μενού περιλαμβάνει μεζέδες, φαγητά κατσαρόλας και φούρνου αλλά και ψητά που συνοδεύονται από φίνες ποικιλίες χύμα κρασιού.
1.1.1970 PEPE APERITIVO 1.1.1970 Για να προσφέρεις πετυχημένο aperitivo χρειάζεσαι καλό finger food και εξαιρετικά κοκτέιλ και το Pepe Aperitivo έχει από μια καλή ομάδα και για τα δύο. Τα συνοδευτικά πιατάκια για το ποτό που έρχονται στο τραπέζι είναι νόστιμες μπουκιές με ωραία παρουσίαση. Από γλυκά δοκιμάστε γευστικότατο τιραμισού, τάρτα σοκολάτα με καραμέλα και δίπλα παγωτό βανίλια. Η κάρτα κρασιών προσφέρει καλές προτάσεις από τον ελληνικό και ιταλικό αμπελώνα.
1.1.1970 ΦΙΛΙΟΝ 1.1.1970 Έτος.. 1991.. Οδός Σκουφά και Λυκαβηττού γωνία. Το ιστορικό σημείο συνάντησης του Κολωνακίου “Dolce” κλείνει, αφήνοντας πολιτικούς, δημοσιογράφους, σκηνοθέτες και όχι μόνο χωρίς στέκι για τον καθημερινό καφέ τους. Λίγους μήνες μετά, η οικογένεια Νέζη, αποτελούμενη από 3 δυναμικές γυναίκες, την Αλκυόνη, τη Μαρία και την Ειρήνη, αποφάσισε να συνεχίσει την κολωνακιώτικη παράδοση ανοίγοντας ένα καινούργιο καφέ στη θέση του Dolce. Κάπου εκεί ξεκινά η ιστορία του Φίλιον, όταν άνοιξε τις πόρτες του το 1992, το οποίο έκτοτε στεγάζει τον καλύτερο καφέ της Αθήνας σε ένα χώρο που αποπνέει ζεστασιά και θαλπωρή ενώ ταυτόχρονα αποτελεί χώρο πολιτιστικής συνοχής και καλλιτεχνικού συνωστισμού, κάθε ώρα της ημέρας. Το Φίλιον δεν άργησε να γίνει το στέκι του Κολωνακίου. Το φιλικό περιβάλλον, οι παραδοσιακές συνταγές, η υψηλή ποιότητα και οι υπέροχες γεύσεις κατάφεραν να πείσουν τους θαμώνες του Dolce να επανέλθουν στη γωνία της Σκουφά για τον καθημερινό καφέ και τις πολύωρες συζητήσεις τους. Έκτοτε, το Φίλιον προσφέρει καθημερινά στους πελάτες του εξαιρετικό καφέ παραδοσιακά γλυκά και σπιτικό φαγητό σε ένα ήσυχο, φιλικό και γνώριμο περιβάλλον. Βέβαια δεν παύει να διατηρεί την επί 25 χρόνια άριστη ποιότητα των προϊόντων του, αλλά και να εξελίσσεται, χωρίς να ξεφεύγει από τα παραδοσιακά πλαίσια μέσα στα οποία έγινε το αγαπημένο στέκι στο Κολωνάκι.
1.1.1970 IT 1.1.1970 Στο νούμερο 29 της Σκουφά βρίσκουμε πλέον το φρέσκο και ανανεωμένο Νew It Ρlace που έχει ήδη γίνει αγαπημένο μεσημεριανό στέκι στην περιοχή. Ο nomad chef Ανδρέας Λαγός επιμελήθηκε την κουζίνα που εκφράζει τη φιλοσοφία του.Ο χώρος, που μοιράζεται σε επίπεδα, είναι ευχάριστος, χαλαρός και αποπνέει οικειότητα. Ξύλινα ράφια με ελληνικά προϊόντα, καναπεδάκια άνετα και τραπεζάκια έξω. Το μενού είναι ελληνικό και πολύ ενδιαφέρον.
1.1.1970 YOLENI'S 1.1.1970 Concept store με κέντρο τις ελληνικές γεύσεις. Το Yoleni’s ξεκίνησε ως e-shop, πουλώντας προσεκτικά επιλεγμένα ελληνικά προϊόντα. Τώρα, το ομώνυμο πολυώροφο κατάστημα της Σόλωνος φιλοξενεί ξεχωριστά τμήματα ανάμεσα στα οποία: εδωδιμοπωλείο, juice bar, κρεοπωλείο-ψητοπωλείο, εστιατόριο και αίθουσα μαθημάτων μαγειρικής που απευθύνονται και στους ξένους επισκέπτες της Αθήνας.
1.1.1970 F+W BY OLIVIER CAMPANHA 1.1.1970 Minimal χώρος με πιάτα της γαλλικής αλλά και της μεσογειακής κουζίνας. Μεγάλη ποικιλία σε κρασιά.
1.1.1970 FRANKIE 1.1.1970 Το Frankie φιλοξενείται στο κτίριο του 1930 το οποίο στέγαζε για χρόνια το Rosebud και έχει στυλ Little Italy» της Νέας Υόρκης. Ανοιχτό από το πρωί για καφέ, προσφέρει μια μεγάλη γκάμα από ιταλικά σνακ, antipasti, φρέσκα χειροποίητα ζυμαρικά, κρεατικά, ψωμί, πίτσες με προζύμι και βιολογικό αλεύρι, πολλές gluten και lactose free επιλογές, μεγάλη ποικιλία από αλλαντικά αλλά και μια ευρεία γκάμα από ελληνικά και ιταλικά κρασιά.
1.1.1970 The Grocery 1.1.1970 Το κολωνακιώτικο Tribeca μεταμορφώθηκε στο The Grocery. Το αρχιτεκτονικό δίδυμο Κούρκουλας-Κοκκίνου διαμόρφωσε τον χώρο και τον μετέτρεψε σε ένα παραδοσιακό μπακάλικο, φερμένο «από το μέλλον». Τσιμεντένια ασπρόμαυρα πλακάκια, ξύλινα ράφια με παλιές ζυγαριές και κάποια ελληνικά προϊόντα δίνουν το στίγμα της φιλοσοφίας του. Η κουζίνα του λειτουργεί υπό τις οδηγίες του καλού σεφ Δημήτρη Δημητριάδη και προσανατολίζεται σε ένα μενού καθαρά ελληνικό με πρωταγωνιστές τα προϊόντα της ελληνικής γης.