1.1.1970 KIKU 1.1.1970 Το εστιατόριο υψηλής γιαπωνέζικης κουζίνας αξίζει τα λεφτά του. Φρεσκότατο σασίμι, καλοκομμένο σούσι και γενικά άψογες πρώτες ύλες. To sushi bar κυριαρχεί στον εσωτερικό χώρο, που διανθίζεται από αφαιρετικά στοιχεία. Η ατμόσφαιρα που συνθέτουν σε χαλαρώνει στη στιγμή. Μεγάλη λίστα (πάνω από 10 είδη) sake, που σερβίρεται πάντα κρύο.
1.1.1970 LA PIERRADE 1.1.1970 Εδώ, από τη στιγμή που θα καθίσεις θα αντιληφθείς ότι τη λέξη «πελάτης» έχουν αντικαταστήσει με τη λέξη «καλεσμένος» και φροντίζουν να προσφέρουν με αγάπη μια φιλόξενη εμπειρία εστίασης. Το μενού κλείνει το μάτι στην Ιταλία, χωρίς να λείπουν και οι πινελιές από άλλες κουζίνες της Μεσογείου.
1.1.1970 ΣΚΟΥΦΑΚΙ 1.1.1970 Χαρούμενο, πορτοκαλί και funky. Ωραία sandwich και χυμοί. Στα συν το ευγενικό service και ο καλός καφές.
1.1.1970 ΜΟΥΣΕΙΟ ΜΠΕΝΑΚΗ - ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΚΤΙΡΙΟ 1.1.1970 Εκθέματα που παρακολουθούν την Ιστορία της Ελλάδας από την προϊστορία μέχρι τις αρχές του εικοστού αιώνα. Εξαιρετική η λαογραφική συλλογή και το τμήμα μεταβυζαντινών εικόνων.
1.1.1970 NICE N’ EASY 1.1.1970 Χαλαρή, φιλική ατμόσφαιρα θα βρεις στο organic bistro του Κολωνακίου που προτείνει πιάτα σύγχρονης μεσογειακής κουζίνας εστιάζοντας στα τοπικά, βιολογικά και fair trade προϊόντα. (Κατάστημα Κηφισιάς: Παπαδιαμάντη 7, 2108082014)
1.1.1970 SIMUL 1.1.1970 Ο χώρος, που μοιράζεται σε δύο σάλες, είναι λιτός, με διακριτικές, μοντέρνες πινελιές και αναπαυτικούς καναπέδες ενώ η κομψή αυλή με τα δέντρα δίνει πολλές υποσχέσεις για τις ανοιξιάτικες μέρες. Τα πιάτα ετοιμάζει ο σεφ Νίκος Θωμάς που δημιουργεί τις γεύσεις βασιζόμενος στα φρέσκα υλικά και την έμπνευση της ημέρας. H λίστα κρασιών προσφέρει καλές επιλογές από τον ελληνικό και παγκόσμιο αμπελώνα.
1.1.1970 CAFÉ BOHEME 1.1.1970 Καφέ-μπαρ-μπιστρό για όλη μέρα, που θυμίζει γλυκά Παρίσι. Μικρός, αλλά σοφά μελετημένος κατάλογος. Κάνουν και delivery.
1.1.1970 ΜΟΥΣΕΙΟ ΚΥΚΛΑΔΙΚΗΣ ΤΕΧΝΗΣ 1.1.1970 Δευ., Τετ., Παρ., Σάβ.: 10 π.μ.-5 μ.μ. Πέμ. 10 π.μ.-8 μ.μ. Κυρ. 11 π.μ.-5 μ.μ. Γενική είσοδος: 7 €. Δευτέρα γενική είσοδος: 3,5 €. Φοιτητές, νέοι 19-26 χρονών, άτομα άνω των 65 ετών: 3,5 €. Ομάδες άνω των 15 ατόμων: 5 €.
1.1.1970 ΚΑΦΕΝΕΙΟ 1.1.1970 Αν ψάχνετε για ένα μέρος στο κέντρο που να συνδυάζει το κλασικό ελληνικό φαγητό με την κομψότητα ενός γαλλικού μπιστρό, τότε το Καφενείο θα πρέπει να είναι μέσα στις επιλογές σας. Το μενού περιλαμβάνει μεζέδες, φαγητά κατσαρόλας και φούρνου αλλά και ψητά που συνοδεύονται από φίνες ποικιλίες χύμα κρασιού.
1.1.1970 PEPE APERITIVO 1.1.1970 Για να προσφέρεις πετυχημένο aperitivo χρειάζεσαι καλό finger food και εξαιρετικά κοκτέιλ και το Pepe Aperitivo έχει από μια καλή ομάδα και για τα δύο. Τα συνοδευτικά πιατάκια για το ποτό που έρχονται στο τραπέζι είναι νόστιμες μπουκιές με ωραία παρουσίαση. Από γλυκά δοκιμάστε γευστικότατο τιραμισού, τάρτα σοκολάτα με καραμέλα και δίπλα παγωτό βανίλια. Η κάρτα κρασιών προσφέρει καλές προτάσεις από τον ελληνικό και ιταλικό αμπελώνα.
1.1.1970 ΦΙΛΙΟΝ 1.1.1970 Έτος.. 1991.. Οδός Σκουφά και Λυκαβηττού γωνία. Το ιστορικό σημείο συνάντησης του Κολωνακίου “Dolce” κλείνει, αφήνοντας πολιτικούς, δημοσιογράφους, σκηνοθέτες και όχι μόνο χωρίς στέκι για τον καθημερινό καφέ τους. Λίγους μήνες μετά, η οικογένεια Νέζη, αποτελούμενη από 3 δυναμικές γυναίκες, την Αλκυόνη, τη Μαρία και την Ειρήνη, αποφάσισε να συνεχίσει την κολωνακιώτικη παράδοση ανοίγοντας ένα καινούργιο καφέ στη θέση του Dolce. Κάπου εκεί ξεκινά η ιστορία του Φίλιον, όταν άνοιξε τις πόρτες του το 1992, το οποίο έκτοτε στεγάζει τον καλύτερο καφέ της Αθήνας σε ένα χώρο που αποπνέει ζεστασιά και θαλπωρή ενώ ταυτόχρονα αποτελεί χώρο πολιτιστικής συνοχής και καλλιτεχνικού συνωστισμού, κάθε ώρα της ημέρας. Το Φίλιον δεν άργησε να γίνει το στέκι του Κολωνακίου. Το φιλικό περιβάλλον, οι παραδοσιακές συνταγές, η υψηλή ποιότητα και οι υπέροχες γεύσεις κατάφεραν να πείσουν τους θαμώνες του Dolce να επανέλθουν στη γωνία της Σκουφά για τον καθημερινό καφέ και τις πολύωρες συζητήσεις τους. Έκτοτε, το Φίλιον προσφέρει καθημερινά στους πελάτες του εξαιρετικό καφέ παραδοσιακά γλυκά και σπιτικό φαγητό σε ένα ήσυχο, φιλικό και γνώριμο περιβάλλον. Βέβαια δεν παύει να διατηρεί την επί 25 χρόνια άριστη ποιότητα των προϊόντων του, αλλά και να εξελίσσεται, χωρίς να ξεφεύγει από τα παραδοσιακά πλαίσια μέσα στα οποία έγινε το αγαπημένο στέκι στο Κολωνάκι.