1.1.1970 ΜΑΡΓΑΡΩ 1.1.1970 Γνωστό ψαρομάγαζο στον Πειραιά με σταθερό μενού, συνδυάζει ποιότητα και καλές τιμές. Τα μαλάκιά του, κυρίως γαρίδες και καραβίδες, θα σας κερδίσουν. Εξαιρετικός και ο χαλβάς Δραπετσώνας που τρατάρουν τους πελάτες στο τέλος.
1.1.1970 ΡΙΞΕ ΔΟΛΩΜΑ 1.1.1970 Θαλασσινοί μεζέδες με κλασική αλλά και μοντέρνα προσέγγιση. Το καρπάτσιο από λαβράκι μαρινάρεται με μοσχολέμονο και ενισχύεται γευστικά με ροδέλες πιπεριάς τσίλι. Μεζές για νόστιμο τσιμπολόγημα είναι το χταποδάκι σχάρας πάνω σε φάβα και παλαιωμένο ξίδι ενώ οι ψητές σαρδέλες είναι μια κλασική επιλογή. Να δοκιμάσετε οπωσδήποτε το καλοφτιαγμένο γιουβέτσι με μύδια και γαρίδες, που έχει πληθωρική γεύση.
1.1.1970 BELLE AMIE 1.1.1970 Το Belle Amie στεγάζεται σε ένα πανέμορφο νεοκλασικό κτίριο του Πειραιά που μετράει δεκαετίες ιστορίας. Εκεί, ο δημιουργικός σεφ Χρήστος Τζιέρας αναζητά προϊόντα από κάθε γωνιά της χώρας και δημιουργεί σύγχρονα ελληνικά πιάτα.
1.1.1970 VAROULKO SEASIDE 1.1.1970 Το εστιατόριο Βαρούλκο αποτελεί τον ιδανικό προορισμό για τους λάτρεις των εκλεκτών γεύσεων και ο σεφ Λευτέρης Λαζάρου είναι ένας από τους πρώτους που έβαλαν την προσωπική τους σφραγίδα σε αυτό που ονομάζεται «Νέα Ελληνική Κουζίνα», ανανεώνοντας τη δημιουργική μαγειρική στη χώρα μας. Ως ιδανικός εκφραστής της, έχει δημιουργήσει εμβληματικά πιάτα που αγαπήθηκαν πολύ, όπως η σούπα με το μελάνι σουπιάς, ο μουσακάς θαλασσινών, και φυσικά το καλαμάρι πέστο.
1.1.1970 BIZZ CAFÉ 1.1.1970 Χαλαρό και ανέμελο για καφέ ή ποτό με θέα τη θάλασσα. Και με πρωτότυπες προτάσεις για κρύα πιάτα.
1.1.1970 ΝΑΥΤΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ 1.1.1970 Το Ναυτικό Μουσείο Ελλάδος ιδρύθηκε το 1949 και από το 1971 στεγάζεται στο κτήριο της Μαρίνας Ζέας, στη Φρεαττύδα, στον Πειραιά. Είναι νομικό πρόσωπο ιδιωτικού δικαίου, σωματείο κοινωφελές, μη κερδοσκοπικό. Είναι το μεγαλύτερο Ναυτικό Μουσείο της Ελλάδος και παρουσιάζει την δημιουργία, ιστορία και εξέλιξη του Ναυτικού των Ελλήνων από την προϊστορική εποχή ως τις μέρες μας. Σκοποί του Μουσείου είναι η αναζήτηση, περισυλλογή, συγκέντρωση, συντήρηση, διαφύλαξη και έκθεση των αντικειμένων που έχουν σχέση με την επίδοση των Ελλήνων στα θαλάσσια έργα από τους προϊστορικούς χρόνους μέχρι σήμερα. Στους σκοπούς του περιλαμβάνεται ακόμα η μελέτη και τεκμηρίωση της ναυτικής μας κληρονομιάς και γενικά η καλλιέργεια της αγάπης των νέων για τη θάλασσα, γεγονός που εκπληρώνει την παιδαγωγική αποστολή του Μουσείου. Στος 10 μεγάλες αίθουσες που έχουν συνολική επιφάνεια περίπου 1850 τ.μ. παρουσιάζεται με ανάγλυφο τρόπο η ναυτική πορεία του ελληνισμού μέσα στους αιώνες. Στην πρώτη στεγάζεται η Ναυτική Πινακοθήκη, με έργα των σημαντικότερων θαλασσογράφων του 19ου και 20ου αιώνα (Προσαλέντη-Βολανάκη-Χατζή κ.ά.). Στη συνέχεια παρουσιάζεται η ναυτική δραστηριότητα των Ελλήνων στην προϊστορία, στην αρχαιότητα, στη βυζαντινή και μεταβυζαντινή περίοδο ως το τέλος του 18ου αιώνα, στους Βαλκανικούς Πολέμους και από τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο έως τις μέρες μας. Παράλληλα, δίνεται έμφαση στη μετάβαση από την ιστιοφόρο ναυτιλία στην ατμοπλοΐα. Οι τελευταίες εκθεσιακές ενότητες αφορούν την ιστορία και εξέλιξη του εμπορικού ναυτικού. Στο Ναυτικό Μουσείο της Ελλάδος υπάρχει επίσης μία μεγάλη συλλογή χαρτών του Ελληνικού αλλά και του παγκόσμιου χώρου από τον 16ο έως τον 19ο αιώνα. Εδώ λειτουργεί και η μοναδική ναυτική βιβλιοθήκη με περισσότερους από 10.000 τόμους βιβλίων και περιοδικών, οργανωμένη με το σύστημα Dewey. Η βιβλιοθήκη είναι ανοικτή στο κοινό. Δέχεται και εξυπηρετεί πάνω από 2000 ερευνητές και μαθητές το χρόνο. Το Ναυτικό Μουσείο της Ελλάδος είναι μέλος της Διεθνούς Ένωσης Ναυτικών Μουσείων (ICMM), και συμμετέχει ενεργά σε εθνικά και παγκόσμια συνέδρια καθώς και σε εθνικές και διεθνείς εκθέσεις δανείζοντας υλικό του.
1.1.1970 ΒΑΡΟΥΛΚΟ SEASIDE 1.1.1970 Ο Λευτέρης Λαζάρου και το Βαρούλκο επιστρέφουν στον Πειραιά.Ο χαρισματικός σεφ πειραματίζεται με τις ελληνικές θαλασσινές γεύσεις και δημιουργεί ευφάνταστα και αυθεντικά μεσογειακά πιάτα. Καθημερινά, μεσημέρι- βράδυ.
1.1.1970 ΝΟΕ 1.1.1970 Το κτίριο μιας παλιάς ποτοποιίας μετατράπηκε σε ένα ιδιαίτερο κουτούκι. Ο κατάλογος περιλαμβάνει πιάτα με τους πιο χαρακτηριστικούς μεζέδες απ' όλη την Ελλάδα, ενώ κάθε τόσο θα βρεις συνταγές ημέρας με ό,τι μπορεί να έχει εντυπωσιάσει την ομάδα της κουζίνας. Παρασκευή και Σάββατο βράδυ αλλά και Κυριακή μεσημέρι φιλοξενεί live με λαϊκές επιτυχίες.
1.1.1970 MADAMA 1.1.1970 Κατακόκκινο σκηνικό που εξάπτει τη φαντασία, έντονες σκούρες πινελιές, γεωμετρικά φωτιστικά οροφής, πάγκοι που ενώνονται με τη μπάρα συνθέτουν το σκηνικό. Η Madama σερβίρει απολαυστικές ποικιλίες με ισπανικό χαμόν, σαλάτα caprese, πενταλογία κροστίνι ή φρούτα και ποικιλία τυριών.