1.1.1970 ΜΑΓΓΙΝΑΣ 1.1.1970 Η ταβέρνα του Μαγγίνα στα Μελίσσια, που λειτουργεί από το 1948, φημίζεται για τη σούβλα του. Οι σούβλες παίρνουν φωτιά με προβατίνα, γουρουνόπουλο κοντοσούβλι, αρνί και κοκορέτσι. Από τη σχάρα βγαίνουν παϊδάκια και ζουμερές μπριζόλες. Απαραίτητη συνοδεία η χωριάτικη σαλάτα και οι τηγανητές πατάτες.
1.1.1970 ΦΑΝΑΚΙ 1.1.1970 Αλάτι μαζεμένο με το χέρι από την Καλαμάτα, έξοχο μαστέλο της Χίου και διαλεγμένα παστά από μικρούς παραγωγούς είναι λίγες μόνο από τις εξαιρετικές πρώτες ύλες που χρησιμοποιούνται στα πιάτα του νέο-καφενείου των Μελλισίων. Οι εξαιρετικοί μεζέδες συνδυάζονται ιδανικά με την παγωμένη ρακή αλλά και την τζαζ μουσική υπόκρουση.
1.1.1970 AVENTADOR PRIME MEAT HOUSE 1.1.1970 Eμφαση στο καλό κρέας έχει δώσει το Aventador Prime Meat House στα Μελίσσια, γεγονός καθόλου τυχαίο, αφού οι ιδιόκτητες του έχουν και τη Φάρμα Κατερίνα και διαθέτουν πείρα πολλών ετών που τους έχει καθιερώσει. Οι προτάσεις του καταλόγου έχουν ελληνικό άρωμα, με προϊόντα από διάφορα μέρη της χώρας και πρωταγωνιστή το κρέας, αλλά και πιάτα με τη δημιουργική προσέγγιση που διακρίνει τη μαγειρική τέχνη του σεφ Γιάννη Στανίτσα.
1.1.1970 ΚΛΙΜΑ-ΚΛΗΜΑ 1.1.1970 Ένας έμπειρος οινολόγος-γευσιγνώστης, ένας σεφ που δίνει πρωταρχική σημασία στην πρώτη ύλη, μία νέα αρχιτέκτων με φρέσκες ιδέες και δύο νέοι επιχειρηματίες εμπνέονται και δημιουργούν ένα πρότυπο ελληνικό wine bar restaurant. Στο ατμοσφαιρικό και φιλόξενο περιβάλλον του Κλίμα - Κλήμα, ο Δημήτρης Χατζηνικολάου επιμελείται τη λίστα κρασιών που περιλαμβάνει μικρά και μεγάλα διαμαντάκια από τον ελληνικό αμπελώνα και μόνο. Ο Χριστόφορος Πέσκιας μαγειρεύει με επώνυμα πιστοποιημένα ελληνικά προϊόντα και «πειράζει» παραδοσιακές ελληνικές γεύσεις, ενώ το προσωπικό είναι έτοιμο να βοηθήσει τους επισκέπτες να βιώσουν μια διαφορετική γαστρονομική εμπειρία. Ο συνδυασμός τους δημιουργεί ένα ευχάριστο κι αισιόδοξο κλίμα και σας προ(σ)καλεί σε ένα μοναδικό ταξίδι στη σύγχρονη Ελλάδα.
1.1.1970 BEER WAY 1.1.1970 Το Beer Way σε περιμένουν 11 βαρέλια μπίρας από όλα τα είδη, weiss, lager, pils, μοναστηριακές κ.ά., αλλά και μια ελληνική βαρελίσια. Επιπλέον, θα βρεις περίπου 100 ετικέτες μπίρας απ' όλα τα μέρη του κόσμου αλλά και αρκετές ετικέτες από ελληνικές μικροζυθοποιίες, καθώς και κάποιες χωρίς αλκοόλ. Στα μεγάλα συν του μαγαζιού οι χαμηλές τιμές του, που το κάνουν μια πολύ καλή value for money επιλογή.
1.1.1970 TCIOU CAFÉ The sound of revival 1.1.1970 Γεννημένο από μια art director και έναν πανκ των '80s, το Tciou δίνει διέξοδο σ' εκείνους που τραβιόντουσαν αναγκαστικά στην Αθήνα για ποτό. Στέκι από τις 11 το πρωί (εκτός Δευτέρας πρωί), στην αυλή μέσα στο πράσινο, με αχνιστά καφεδάκια, ζεστά και κρύα ροφήματα, σπιτικά γλυκά και πολλές πρωτότυπες tciou συνταγές σε ποτά, κοκτέιλ και σφηνάκια (απογευματινά ή βραδινά).
1.1.1970 ΜΑΥΡΟ ΠΡΟΒΑΤΟ ΤΟΥ PRESS CAFE 1.1.1970 Ελληνική δημιουργική κουζίνα απολύτως πιστή στις ελληνικές εξαιρετικές πρώτες ύλες, επιμονή στην ποιότητα, εντιμότητα και ευαισθησία απέναντι στην οικονομική κρίση χαρακτηρίζουν το «Μαύρο Πρόβατο». Εκεί μπορείς να απολαύσεις καλό φαγητό, με τίμια σχέση ποιότητας- τιμής. Δοκίμασε σαρικόπιτα με ξυνομυζήθρα από τα Χανιά και αρνάκι στη λαδόκολλα.
1.1.1970 IL COVO 1.1.1970 Διαβάζοντας το μενού, ανακαλύπτεις ένα ανθολόγιο όλων τα αγαπημένων σου ιταλικών πιάτων. Εφόδια του σεφ Παναγιώτη Δεμίρη είναι τα ποιοτικά υλικά και ο σεβασμός στην πρώτη ύλη. Από τα antipasti, οπωσδήποτε να δοκιμάσεις την ποικιλία μανιταριών του δάσους που σοτάρονται με πανσέτα, τσίλι, σκόρδο και βασιλικό και σερβίρονται με ένα βιολογικό τηγανητό αυγό μάτι στην κορυφή και απαλό λάδι τρούφας. Η καλοφτιαγμένη πίτσα αξίζει επίσης την προσοχή σου.
1.1.1970 ΚΛΙΜΑ ΚΛΗΜΑ 1.1.1970 Ένας έμπειρος οινολόγος-γευσιγνώστης, ένας σεφ που δίνει πρωταρχική σημασία στην πρώτη ύλη, μία νέα αρχιτέκτων με φρέσκες ιδέες και δύο νέοι επιχειρηματίες εμπνέονται και δημιουργούν ένα πρότυπο ελληνικό wine bar restaurant. Στο ατμοσφαιρικό και φιλόξενο περιβάλλον του Κλίμα - Κλήμα, ο Δημήτρης Χατζηνικολάου επιμελείται τη λίστα κρασιών που περιλαμβάνει μικρά και μεγάλα διαμαντάκια από τον ελληνικό αμπελώνα και μόνο. Ο Χριστόφορος Πέσκιας μαγειρεύει με επώνυμα πιστοποιημένα ελληνικά προϊόντα και «πειράζει» παραδοσιακές ελληνικές γεύσεις, ενώ το προσωπικό είναι έτοιμο να βοηθήσει τους επισκέπτες να βιώσουν μια διαφορετική γαστρονομική εμπειρία. Ο συνδυασμός τους δημιουργεί ένα ευχάριστο κι αισιόδοξο κλίμα και σας προ(σ)καλεί σε ένα μοναδικό ταξίδι στη σύγχρονη Ελλάδα.
1.1.1970 TRA DI NOI 1.1.1970 Η αυθεντική καρμπονάρα με αυγό, η πίτσα με αυθεντικό προσούτο από την Πάρμα, η σαλάτα Caprese με μοτσαρέλα Buffala, είναι κάποια από τα χαρακτηριστικά πιάτα του Tra Di Noi. Οι πάστες είναι όλες φρέσκες ενώ η πίτσα είναι τραγανή και αφράτη όσο πρέπει, νόστιμη και σωστά ψημένη.