1.1.1970 ΜΟΥΣΕΙΟ ΤΗΛΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΩΝ 1.1.1970 Το Μουσείο Τηλεπικοινωνιών ΟΤΕ διατηρεί και εκθέτει σημαντικές συλλογές, στενά συνδεδεμένες με την ιστορία των ελληνικών τηλεπικοινωνιών και βέβαια του ΟΤΕ, καθώς και με την ιστορία της Ελλάδας και την εξέλιξη της κοινωνίας της. Οι τηλε-επικοινωνιακές επινοήσεις του ανθρώπου, στην προσπάθειά του να υπερκεράσει τα χωρο-χρονικά εμπόδια για μια ασφαλή και γρήγορη επικοινωνία, αποτελούν τις ιστορίες που αφηγείται το Μουσείο μας. Λειτουργεί από το 1990 σε κτίριο του ΟΤΕ στη Νέα Κηφισιά και διαθέτει χώρους για τις μόνιμες εκθέσεις του, αίθουσα προβολών και διαλέξεων, βιβλιοθήκη και εργαστήριο. Η συλλογή του Μουσείου περιλαμβάνει πάνω από 4.500 αντικείμενα και πλούσιο αρχειακό υλικό. Είναι μέλος των ICOM (Διεθνές Συμβούλιο Μουσείων), CECA (International Committee for Education and Cultural Action) και CIMUSET (International Committee for Museums and Collections of Science and Technology) .
1.1.1970 ΒΥΖΑΝΤΙΝΟ ΚΑΙ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ 1.1.1970 Περισσότερα από 1.200 αντικείμενα, από τον 4ο αι. έως το 1453 μ.Χ. (είδη καθημερινής χρήσης, εικόνες, γλυπτά, υφάσματα).
1.1.1970 ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΑΙΓΙΝΑΣ 1.1.1970 Το Αρχαιολογικό Μουσείο Αίγινας φιλοξενεί συλλογή αρχαίων κοσμημάτων, κεραμικής και γλυπτικής, νομισμάτων, όπλων και χάλκινων αγγείων με σημαντικότερο έκθεμα το άγαλμα της Σφίγγας.
1.1.1970 ΕΘΝΙΚΟ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ 1.1.1970 Προϊστορικές συλλογές, γλυπτική και χάλκινα αντικείμενα από τα αρχαϊκά μέχρι τα ρωμαϊκά χρόνια και στον πρώτο όροφο, τοιχογραφίες από τη Θήρα και η περίφημη συλλογή αγγείων.
1.1.1970 ΜΟΥΣΕΙΟ ΛΑΙΚΗΣ ΤΕΧΝΗΣ ΚΑΙ ΠΑΡΑΔΟΣΗΣ «ΑΓΓΕΛΙΚΗ ΧΑΤΖΗΜΙΧΑΛΗ» 1.1.1970 Στο σπίτι της Αγγελικής Χατζημιχάλη, όπου έζησε και πέθανε το 1965, στεγάζεται σήμερα το "Κέντρο Λαϊκής Τέχνης και Παράδοσης του Δήμου Αθηναίων".
1.1.1970 ΜΟΥΣΕΙΟ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΠΑΙΔΙΚΗΣ ΤΕΧΝΗΣ 1.1.1970 Ζωγραφιές και κατασκευές παιδιών από όλη την Ελλάδα, ηλικίας 5-14 ετών. Οι συλλογές του περιλαμβάνουν 7.000 έργα. Απευθύνεται στα παιδιά και στους ενήλικες, γονείς, εκπαιδευτικούς και καλλιτέχνες. Επιδιώκει τη συνεργασία με επιστήμονες, ερευνητές, και με φορείς που ενδιαφέρονται για την παιδική τέχνη.
1.1.1970 ΜΟΥΣΕΙΟ ΜΠΕΝΑΚΗ - ΜΟΥΣΕΙΟ ΙΣΛΑΜΙΚΗΣ ΤΕΧΝΗΣ 1.1.1970 Δεκατρείς αιώνες (7ος - 19ος αι.) καλλιτεχνικής δημιουργίας με αντικείμενα από την Οθωμανική Αυτοκρατορία, τη Μέση Ανατολή, την Υεμένη και την Ιβηρική Χερσόνησο.
1.1.1970 ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΑΡΧΕΙΟ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ 1.1.1970 Πλούσιο αρχειακό υλικό και ποικίλα τεκμήρια που περιλαμβάνουν π.χ. τη διαθήκη Σλήμαν, αρχιτεκτονικά σχέδια των 19ου και 20ού αι. μέσα από ενυπόθηκα δάνεια, γραφομηχανές, μετοχές κ.ά.
1.1.1970 ΜΟΥΣΕΙΟ ΜΑΡΑΘΩΝΑ 1.1.1970 Το Αρχαιολογικό Μουσείο του Μαραθώνα βρίσκεται στο Βρανά Μαραθώνα, σε απαλλοτριωμένη από το ΥΠΠΟ έκταση, η οποία περιλαμβάνει επίσης το προστατευμένο με στέγαστρο νεκροταφείο τύμβων της Μέσης Εποχής του Χαλκού (2000-1600 π.Χ.) και τον λεγόμενο τύμβο των Πλαταιέων του 5ου αι. π.Χ. Η έκθεση αναπτύσσεται σε πέντε αίθουσες και στο στεγασμένο αίθριο και περιλαμβάνει ευρήματα από τη Νεολιθική έως την ύστερη Ρωμαϊκή περίοδο.
1.1.1970 ΠΑΙΔΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ 1.1.1970 Το Παιδικό Μουσείο είναι μία από τις πρώτες μουσειακές εμπειρίες των παιδιών όπου τους παρέχεται ένα περιβάλλον προσαρμοσμένο στις ανάγκες και τις δυνατότητές τους. Μέσα από εκθέματα όπως τα ιάματα του Ασκληπιού, η ανακύκλωση, η κουζίνα, ο βυθός, η διατροφή, προσκαλεί τα παιδιά σε παιχνίδια γνώσης. Απευθύνεται σε παιδιά ηλικίας έως 12 χρόνων, γονείς και εκπαιδευτικούς, και σε οποιονδήποτε πρωτομαθαίνει και ενδιαφέρεται για την ανάπτυξη του παιδιού.
1.1.1970 ΣΙΔΗΡΟΔΡΟΜΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ 1.1.1970 Το Σιδηροδρομικό Μουσείο Αθηνών ή αλλιώς και Μουσείο των Ελληνικών Σιδηροδρόμων, μιας και είναι το μεγαλύτερο σιδηροδρομικό Μουσείο της Ελλάδας, ιδρύθηκε το 1979. Αποτελείται από δύο κύρια κτίρια και τον προαύλιο χώρο που έχει διαμορφωθεί για υπαίθριες εκδηλώσεις, όπου περιλαμβάνεται και το παιδικό ψυχαγωγικό τραίνο. Ο εκθεσιακός χώρος του Σιδηροδρομικού Μουσείου Αθήνας εκτείνεται σε έξι αίθουσες: Στην Α' αίθουσα, η οποία βρίσκεται στο ισόγειο, εκτίθενται: Χειροκίνητες και ποδοκίνητες δραιζίνες. Τοπογραφικά όργανα, σχέδια, φωτογραφίες. Στην Β' αίθουσα, επίσης ισόγεια, εκτίθενται: Ατμάμαξες, Επιβατικά οχήματα, Χειροκίνητες πυροσβεστικές αντλίες και πυροσβεστήρες. Διάφορα μοντέλα τροχαίου υλικού, Διάφοροι πίνακες με τεχνικά στοιχεία ατμαμαξών. Στην Γ' αίθουσα, η οποία λειτουργεί σε δυο επίπεδα, ισόγειο και όροφο, εκτίθενται: Εξοπλισμός σταθμών (διατρητικά μηχανήματα εισιτηρίων, χειροκίνητα μηχανήματα εκτυπώσεως εισιτηρίων, παλαιά εισιτήρια, χάρτες, πίνακες δρομολογίων, σφραγίδες, σάλπιγγες, φανοί, τηλεγραφικές και τηλεγραφικό υλικό, ρολόγια, τηλεφωνικές συσκευές), Έντυπο υλικό ( μετοχές, Συμβάσεις, Κανονισμοί εκμεταλλεύσεως, φυλλάδια Τιμολογιακής πολιτικής)Στολή και εξαρτήματα στολών (κουμπιά, πηλήκια), ιστορικές φωτογραφίες προσωπικού. Στην Δ' Αίθουσα, η οποία είναι ισόγεια, εκτίθενται:Ένα μηχανουργείο με μηχανήματα κατασκευής περίπου 1882. Ατμοκίνητος λέβητας, Ατμοκίνητες υδραντλίες, Φανοί ατμαμαξών. Διάφορα μηχανήματα (δράπανος, χειροκίνητη πρέσσα, κ.λ.π.). Διάφορα όργανα ατμαμαξών (μανόμετρα, ταχύμετρα, κ.λ.π.). Προθήκη με έντυπα κανονισμών και εγχειρίδια των σιδηροδρομικών εταιρειών. Στην Ε' αίθουσα, η οποία βρίσκεται σε όροφο, εκτίθενται: Διάφορα έπιπλα, σχέδια, τεμάχια από σερβίτσια φαγητού, κ.λ.π., από παλαιά βασιλικά οχήματα. Στην Στ' αίθουσα, η οποία επίσης είναι σε όροφο εκτίθενται: Μοντέλα τροχαίου υλικού. Διάγραμμα πέδης ατμάμαξας.
1.1.1970 ΤΑΧΥΔΡΟΜΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ 1.1.1970 Το κυρίαρχο έκθεμα του μουσείου είναι φυσικά το γραμματόσημο και οτιδήποτε περιστρέφεται γύρω από αυτό, σε ολόκληρη τη διάρκεια της ζωής του: από τον σχεδιασμό του, την παραγωγή του με την εκτύπωση, την ταχυδρόμησή του και μέχρι τελικά τη συλλεκτική του αξία με τον φιλοτελισμό. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει το πρώτο ελληνικό γραμματόσημο (Ερμής), καθώς και τα πρώτα Ολυμπιακά γραμματόσημα του κόσμου (1896). Στον κύριο εκθεσιακό χώρο του μουσείου στο υπόγειο φιλοξενείται μεγάλη συλλογή από αντικείμενα σχετικά με τα ταχυδρομεία και τα γραμματόσημα, όπως: γραμματοκιβώτια, σφραγιστικές μηχανές, τσάντες και σάλπιγγες των ταχυδρόμων, καθώς και υλικά από την ιστορία των Ταχυδρομείων, των Τηλεγραφείων και των Τηλεφώνων.