Σεισμός

Athenian designers #8: Moutaki

 Athenian designers #8: Moutaki Facebook Twitter
0
 Athenian designers #8: Moutaki Facebook Twitter
Η οικονομική κρίση δεν δημιούργησε μόνο προβλήματα στο χώρο της μόδας αλλά και ευκαιρίες. Πάντοτε άλλωστε οι δύσκολοι καιροί ευνοούν την έμπνευση και τη δημιουργικότητα... Φωτο: Αλέξανδρος Ακρίβος/ LIFO

Η Αθήνα είναι μια πόλη που σφύζει από ζωή και το ανθρώπινο δυναμικό της έχει να επιδείξει αρκετό ταλέντο σε διάφορους τομείς. Κάθε εβδομάδα παρουσιάζουμε τη δουλειά νέων και ανερχόμενων σχεδιαστών μόδας της πόλης, οι οποίοι -προσαρμοσμένοι πια στην κρίση- συνεχίζουν να παράγουν πολύ αξιόλογο έργο.  

Αυτή την εβδομάδα βρεθήκαμε στο Περιστέρι, στο showroom του Moutaki, ενός νέου ελληνικού brand, όπου και συναντήσαμε την Αθηνά και τη Σοφία.

Στόχος της moutaki είναι να αναδειχθεί η προσωπικότητα της κάθε γυναίκας μέσα από τα καθημερινά outfit που τους προτείνουμε

Πότε ξεκινήσατε να σχεδιάζετε;

Από μικρές είχαμε τη μανία να 'πειράζουμε' και να πειραματιζόμαστε με τα ρούχα μας, κάτι που στη πορεία εξελίχθηκε ως εμμονή και αγάπη για τη μόδα. Το καλοκαίρι του 2013 θελήσαμε να σχεδιάσουμε μία μικρή συλλογή που κυρίως αφορούσε τα νησιά. Η απήχηση της ήταν ειλικρινά πέρα των προσδοκιών μας, και το όνειρο έγινε η καθημερινότητά μας.

Που ειδικεύεστε;

Όλες οι γυναίκες πέρα από τη σιλουέτα τους πλέον φροντίζουν και τη συνολική εικόνα τους. Στόχος της moutaki είναι να αναδειχθεί η προσωπικότητα της κάθε γυναίκας μέσα από τα καθημερινά outfit που τους προτείνουμε.

 Athenian designers #8: Moutaki Facebook Twitter
H Αθηνά φοράει το αγαπημένο της cardigan συνδυασμένο με ένα basic cotton dress... Φωτο: Αλέξανδρος Ακρίβος/ LIFO

Ποιο είναι το background σας;

Έχουμε πολύ διαφορετικό background στις σπουδές μας. Η Αθηνά έκανε σχέδιο μόδας παράλληλα με τις σπουδές της στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο και η Σοφία σπούδασε Marketing και Διοίκηση Επιχειρήσεων παράλληλα με την ενασχόληση της στο τομέα της μόδας στο τμήμα πωλήσεων της οικογενειακής τους επιχείρησης.

Ποιο ήταν το μεγαλύτερο πρόβλημα που συναντήσατε επιχειρηματικά;

Από το να αποφασίσεις να σχεδιάσεις μία συλλογή, μέχρι να φτάσει στα καταστήματα και να φορεθούν από τις καταναλώτριες είναι ένα ταξίδι πολύ δύσκολο. Το μεγαλύτερο άγχος μας είναι το στάδιο της παραγωγής που περιλαμβάνει τα σωστά υλικά, τη προσεγμένη ραφή και την άψογη εφαρμογή.

 Athenian designers #8: Moutaki Facebook Twitter
H Σοφία φοράει μια maxi full skirt συνδυασμένη με t-shirt της συλλογής... Φωτο: Αλέξανδρος Ακρίβος/ LIFO

Η οικονομική κρίση έκανε πουθενά καλό;

Η οικονομική κρίση δεν δημιούργησε μόνο προβλήματα στο χώρο της μόδας αλλά και ευκαιρίες. Πάντοτε άλλωστε οι δύσκολοι καιροί ευνοούν την έμπνευση και τη δημιουργικότητα.

Πως βλέπετε την αθηναϊκή αγορά;

Η Αθήνα είναι πλέον μία σύνθετη πολιτισμική πρωτεύουσα με ήχους, χρώματα μουσική και εμπνευσμένη street fashion. Μία βόλτα στην πόλη, στις γειτονιές της, στα μουσεία της, στα παλιά Πλακιώτικα στενά αρκούν για να γεμίσεις έμπνευση και αισιοδοξία για το μέλλον. Με αισιοδοξία, εργατικότητα και έμπνευση μπορούμε να κάνουμε άλματα πάνω από τα εμπόδια της κρίσης.

 Athenian designers #8: Moutaki Facebook Twitter
Από μικρές είχαμε τη μανία να 'πειράζουμε' και να πειραματιζόμαστε με τα ρούχα μας, κάτι που στη πορεία εξελίχθηκε ως εμμονή και αγάπη για τη μόδα... Φωτο: Αλέξανδρος Ακρίβος/ LIFO

Ποια είναι τα αγαπημένα σας κομμάτια;

Τα αγαπημένα μας κομμάτια είναι οι μακριές αέρινες φούστες, οι φαρδιές ψηλόμεσες παντελόνες και τα μαλακά over-sized πλεκτά μας.

Τι υλικά προτιμάτε;

Τα βασικά υλικά της συλλογής μας είναι βισκόζ βαμβακερά υφάσματα, eco leather, denim και μαλακά πλεκτά, καθώς και vintage βελονάκι που παραπέμπει σε αγαπημένες παλιές εποχές.

 Athenian designers #8: Moutaki Facebook Twitter
Η Αθηνά φοράει το κομμάτι- εμμονή της συλλογής ένα Japanese inspired kimono. Φωτο: Αλέξανδρος Ακρίβος/ LIFO

Πού μπορούμε να σας βρούμε;

Διαθέτουμε ένα πολύ οργανωμένο δίκτυο συνεργαζόμενων καταστημάτων τόσο στην Αθήνα όσο και στην υπόλοιπη Ελλάδα. Για περισσότερες πληροφορίες μπορεί κάποιος να ενημερωθεί για τα σημεία πώλησης στέλνοντας e-mail στο [email protected].

Τι βλέπουμε στις φωτογραφίες;

Στις φωτογραφίες η κάθε μία φοράει τα αγαπημένα της κομμάτια από τη συλλογή μας F/W 2014-2015. H Σοφία φοράει μια maxi full skirt συνδυασμένη με t-shirt της συλλογής καθώς και ένα ancient greeκ maxi φόρεμα. H Αθηνά φοράει το αγαπημένο της cardigan συνδυασμένο με ένα basic cotton dress καθώς και το κομμάτι- εμμονή της συλλογής ένα Japanese inspired kimono.

 Athenian designers #8: Moutaki Facebook Twitter
Η Σοφία με ένα ancient greeκ maxi φόρεμα... Φωτο: Αλέξανδρος Ακρίβος/ LIFO
Μόδα & Στυλ
0

Σεισμός

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Roberto Cavalli (1940-2024): Ο σχεδιαστής που ταύτισε την υπερβολή με την επιτυχία

Μόδα & Στυλ / Roberto Cavalli (1940-2024): Ο σχεδιαστής που ταύτισε την υπερβολή με την επιτυχία

Πλασαρίστηκε σαν ροκ σταρ και αγάπησε όσοι λίγοι designers τις γυναίκες. Ο Ιταλός δημιουργός έφυγε από τη ζωή στα 83 του, αφήνοντας πίσω του ένα εξεζητημένο σύννεφο από aninal prints, σέξι εμπριμέ και ένα «εγχειρίδιο» για το πώς ένας σχεδιαστής μπορεί να είναι πιο αναγνωρίσιμος από τη μόδα που παράγει.
ΣΤΕΛΛΑ ΛΙΖΑΡΔΗ
Μνους: Ένα ανεξάρτητο αθηναϊκό brand επαναλανσάρει τη σωβρακοφανέλα

Μόδα & Στυλ / Μνους: Ένα ανεξάρτητο αθηναϊκό brand επαναλανσάρει τη σωβρακοφανέλα

Λαμβάνοντας υπόψη τους τη μοναδικότητα του κάθε σωματότυπου και επηρεασμένες από την προσωπική τους ανάγκη για άνεση, δύο νέες γυναίκες δημιουργούν ποιοτικά εσώρουχα που δεν προορίζονται μόνο για να κρύβονται κάτω από τα ρούχα.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
Μισέλ Λαμί: Ένα ατόφια εκκεντρικό πρόσωπο της μόδας και της τέχνης

Μόδα & Στυλ / Μισέλ Λαμί: Ένα ατόφια εκκεντρικό πρόσωπο της μόδας και της τέχνης

Επιχειρηματίας, οραματίστρια, style icon, αρχηγός συγκροτήματος, επιμελήτρια εκθέσεων. Μια γυναίκα ασταμάτητη στα 80 της χρόνια που ο τίτλος της «μούσας του Ρικ Όουενς» την αδικεί.
ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΑΡΓΥΡΩ ΜΠΟΖΩΝΗ
Ριάνα Κούνου

Οι Αθηναίοι / Ριάννα Κούνου: «Τους βλέπεις όλους να φοράνε μαύρα γιατί φοβούνται να ξεχωρίσουν»

Η σχεδιάστρια πίσω από το πολυτελές και ανερχόμενο brand Rianna+Nina, που έμαθε κάποτε στην Αθήνα τι πάει να πει «designer vintage», έχει μια περιπετειώδη ζωή να αφηγηθεί. Και όσο της αρέσει να είναι ανώνυμη στο Βερολίνο όπου ζει, τόσο απολαμβάνει το να κάθεται στην Ηροδότου στο Κολωνάκι και να τους χαιρετάει όλους.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
O ροζ πλανήτης των Karavan στη Σκούφου μεγάλωσε

Μόδα & Στυλ / O ροζ πλανήτης των Karavan στη Σκούφου μεγάλωσε

Το φυσικό κατάστημα του πιο πετυχημένου αθηναϊκού brand με ρούχα επεκτάθηκε, έχει συγκεντρώσει μέσα του όλες εκείνες τις αναφορές που το έφεραν μέχρι το σήμερα, ενώ θα είναι και το μοναδικό μέρος όπου θα μπορούμε να δοκιμάζουμε και να ψωνίζουμε όσα bold κομμάτια έχουν να μας προτείνουν. Karavan girls, έχουμε μπροστά μας ένα καλοκαίρι όλο χρώμα και patterns.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
Ο Pierpaolo Piccioli δεν μένει πια στον Valentino

Μόδα & Στυλ / Ο Pierpaolo Piccioli δεν μένει πια στον Valentino

Με μια παρακαταθήκη που μοιάζει με κινηματογραφικό ρομάντζο, τυλιγμένη σε απρόσμενες παλέτες, τρεμάμενα μποά και πληθωρικούς όγκους, ο επί 25 χρόνια καλλιτεχνικός διευθυντής του οίκου Valentino αποχώρησε από τη θέση του, μιλώντας για όνειρα υφασμένα με αγάπη.
ΣΤΕΛΛΑ ΛΙΖΑΡΔΗ
Τι πήγε λάθος με τις ενδυμασίες της Μαίρης Κατράντζου; Όλα.

Μόδα & Στυλ / Τι πήγε λάθος με τις ενδυμασίες της Μαίρης Κατράντζου; Όλα.

Aυτές οι ενδυμασίες, που δεν είναι στολές ούτε κοστούμια θεάτρου, ήταν διακριτικές και «έκαναν τη δουλειά», υπηρετούσαν μια τελετή που συμβαίνει κάθε τέσσερα χρόνια για μία ώρα και τέλος, την ξεχνάμε. Δεν είχαν απασχολήσει κανέναν μας, μέχρι τώρα τουλάχιστον.
ΑΡΓΥΡΩ ΜΠΟΖΩΝΗ