Κέρδισε ένα ταξίδι στη Ρώμη!

Κέρδισε ένα ταξίδι στη Ρώμη!

10 πράγματα που πρέπει να κάνεις στο ταξίδι που σου χαρίζουν τα Duty Free στη Ρώμη!

Οι στιγμές μέχρι την επιβίβαση χτίζουν τη μαγεία του ταξιδιού και τα Hellenic Duty free Shops με το RED by Dufry, τους δίνει την αξία που τους αρμόζει! Ένα ταξίδι για 2 άτομα στη Ρώμη σε περιμένει να το ΚΕΡΔΙΣΕΙΣ! #travellingmodeon

 

Μπορείς να φανταστείς κάτι καλύτερο από ένα τριήμερο δώρο στην "Αιώνια Πόλη" με το πιο αγαπημένο σου πρόσωπο; Η Red by Dufry των Hellenic Duty Free Shops, η ιδανική εφαρμογή για όσους ταξιδεύουν, καθώς εξασφαλίζει εκπτώσεις για αγορές στα καταστήματα Hellenic Duty Free Shops και πλήθος ταξιδιωτικών προνομίων, υλοποιεί ένα μεγάλο διαγωνισμό και σε ταξιδεύει εκεί!


Η Ρώμη είναι μία από τις πιο εντυπωσιακές και πιο ιστορικές ευρωπαϊκές πόλεις, χτισμένη πάνω σε επτά λόφους και με αξιοθέατα σε κάθε γωνιά!


Έτοιμοι λοιπόν για ένα τριήμερο; Μετά από 72 ώρες εκεί, μπορώ πλέον να το επιβεβαιώσω: η Ρώμη είναι ένα γεμάτο ζωή 'μουσείο', με κάθε της κτίριο, κάθε πάρκο και κάθε δρόμο να αντικατοπτρίζει ένα κομμάτι της τεράστιας και πολυποίκιλης ιστορίας της. Είτε αποζητάς τη χαλάρωση, την αναθέρμανση του έρωτα ή την αγνή περιπέτεια, είτε σκοπεύεις να ταξιδέψεις με την καλύτερη σου φίλη, το έτερόν σου ήμισυ, είτε κάποιο γοητευτικό άγνωστο που συνάντησες μόλις, η Ρώμη είναι ο τέλειος προορισμός!

 

Πέρα από τα δεκάδες αξιοθέατά της, η ιστορική πρωτεύουσα της Ιταλίας διακρίνεται για τις γραφικές της γειτονιές, κάθε μία από τις οποίες έχει και το δικό της ξεχωριστό πολιτιστικό αποτύπωμα. Το πολυτελές Aventino, το multi-ethnic Esquilino, το 'hipster' Pigneto, το καλλιτεχνικό Ostiense ή την 'παγωμένη στο χρόνο' Garbatella; Ό,τι τύπος και αν είσαι, η Ρώμη έχει την ιδανική γειτονιά για σένα! Και ακόμα και αν θα θες πάντα να επιστρέφεις στη Ρώμη, τρεις ημέρες είναι αρκετές για να βιώσεις έντονα την πρώτη σου γνωριμία μαζί της και να (την) ερωτευτείς ανεπανόρθωτα!


Και αν ακόμα δεν ξέρεις τι να πρωτοδείς μέσα σε 72 ώρες, όταν θα βρίσκεσαι εκεί, δες τις δικές μου προτάσεις, παρακάτω. Με την καλύτερή μου φίλη "α λα μπρατσέτα" εξερεύνησα τις πιο θαυμαστές γωνιές της Ρώμης και ιδού το top 10 μου!

 

#1 Δες το πιο διάσημο συντριβάνι

Είτε έχεις πάει εκεί με την κολλητή, είτε με το ταίρι σου, μία επίσκεψη στο πιο φημισμένο συντριβάνι του κόσμου επιβάλλεται. Ρίξε ένα νόμισμα με την πλάτη προς το συντριβάνι και η παράδοση λέει πως θα επιστρέψεις εκεί! Για αυτό και κάθε φορά που επισκέπτεσαι τη Ρώμη πρέπει να θυμάσαι να "ανανεώνεις" το κέρμα σου. Η Fontana di Trevi τη νύχτα είναι ό,τι πιο όμορφο έχω δει!

 

Κέρδισε ένα ταξίδι στη Ρώμη!
Η Fontana di Trevi τη νύχτα είναι ό,τι πιο όμορφο έχω δει!

 

#2 Μπες στο Pantheon που αψηφά τους φυσικούς νόμους

Η Piazza della Rotonda και το εντυπωσιακό Pantheon δεν μπορεί να λείπει από την πρώτη σου βόλτα στη Ρώμη! Αρχικά, το Pantheon ήταν ναός αφιερωμένος σε όλες τις θεότητες της Αρχαίας Ρώμης, όπως άλλωστε ορίζει και το όνομά του, τον 7ο όμως αιώνα μετατράπηκε σε χριστιανική εκκλησία! Ο "μαγικός" του θόλος έχει μια στρογγυλή τρύπα στο κέντρο του, με διάμετρο 7,8 μέτρα, που όμως μοιάζει να μην αφήνει ποτέ τη βροχή να πέσει στο εσωτερικό του ναού! Η 'μαγική' τρύπα στον θόλο του Πάνθεον έχει διάμετρο 7,8 μέτρα!

 

Κέρδισε ένα ταξίδι στη Ρώμη!
Η 'μαγική' τρύπα στον θόλο του Πάνθεον έχει διάμετρο 7,8 μέτρα!

 

#3 Απόλαυσε τα απογεύματα με ένα aperitivo (ή και δύο!)

Οι Ρωμαίοι έχουν τον δικό τους τρόπο να χαλαρώνουν τα απογεύματα μετά τη δουλειά. Αν και επισκέπτης, το ταξίδι σου δεν θα είναι ολοκληρωμένο αν δεν ενδώσεις στη συνήθεια των aperitivi! Τα περισσότερα καταστήματα ξεκινούν να προσφέρουν cocktails, που συνοδεύονται από λαχταριστά σνακ, νωρίς το απόγευμα! Κάν'το όπως οι Ρωμαίοι και απόλαυσε μία στάση στα aperitivο. Εμείς, το κάναμε και τις τρεις ημέρες!

 

#4 Χαλάρωσε στη γραφική Campo dei Fiori

Κάθε πρωί η γραφική "πλατεία των λουλουδιών" γεμίζει με πάγκους από φρούτα και λαχανικά ενώ τα βράδια γίνεται ένας κόμβος διασκέδασης με τα πολυάριθμα καφέ και τα μπαρ της. Αφέσου στο τοπικό χρώμα και απόλαυσε το... ιταλικό φλερτ αν είσαι με μια φίλη, όπως εγώ, ή ζήσε μαζί με το ταίρι σου μία στιγμή βγαλμένη από ταινία, βγαίνοντας ξανά για "το πρώτο σας ραντεβού".


#5 Κάνε window shopping στην πολυτελέστατη Via Condotti

Μερικοί από τους μεγαλύτερους οίκους μόδας παγκοσμίως στεγάζουν ακόμα και σήμερα τις ναυαρχίδες τους στη φημισμένη Via Condotti. Μία μόνο ώρα window shopping εκεί θα σε κάνει να νιώθεις σαν πασίγνωστη influencer ενώ μία στάση για καφέ στο ιστορικό Caffe Greco θα σε ταξιδέψει στην εποχή του... Giacomo Casanova! Η κοντινή της Via del Corso είναι η "Ερμού" της Ρώμης, με πιο προσιτά καταστήματα από τη Via Condotti αλλά εξίσου εντυπωσιακά και προσεγμένα! Εμείς, πάντως, εκεί γεμίσαμε τις βαλίτσες μας.

 

 

 

#6 Επισκέψου το παζάρι στο Monti!

Τα Σαββατοκύριακα στη Ρώμη, ένας άδειος χώρος γεμίζει με χρώματα, υφάσματα, μυρωδιές και λογιών λογιών έργα τέχνης! Χειροποίητες δημιουργίες καλλιτεχνών, artisanal καλλυντικά και λιχουδιές, vintage ρούχα, αξεσουάρ και διακοσμητικά αντικείμενα καταλαμβάνουν κάθε πιθανή επιφάνεια και κάνουν το shopping να μοιάζει με το παιχνίδι του κρυμμένου θησαυρού. Μην το χάσεις! Κάθε δρόμος στη Ρώμη είναι μια ευκαιρία για φωτογράφιση! Αυτός εδώ είναι στη γειτονιά Monti.

 

Κέρδισε ένα ταξίδι στη Ρώμη!
Κάθε δρόμος στη Ρώμη είναι μια ευκαιρία για φωτογράφιση! Αυτός εδώ είναι στη γειτονιά Monti.

 

#7 Αφέσου σε μια ρομαντζάδα στο Trastevere

Η πιο ρομαντική, μποέμ συνοικία της Ρώμης απλώνεται δίπλα στις όχθες του ποταμού Τίβερη. Αναζήτησε τη Via della Scala που είναι γεμάτη παλιά σπίτια, σοκάκια και μικρές πλατείες και δες από κοντά το πιο παλιό φαρμακείο της Ρώμης και ένα από τα πιο παλιά ζαχαροπλαστεία. Αν δεν έχεις ήδη δοκιμάσει gelato, ήρθε η ώρα να το κάνεις! Μην φύγεις χωρίς να απολαύσεις ένα δείπνο σε κάποια τρατορία δίπλα στο ποτάμι... Είναι ό,τι πιο ρομαντικό! Οι όχθες του Τίβερη στο Trastevere είναι η τέλεια αφορμή για ρομαντζάδα...

 

Κέρδισε ένα ταξίδι στη Ρώμη!
Οι όχθες του Τίβερη στο Trastevere είναι η τέλεια αφορμή για ρομαντζάδα...

 

#8 Απόλαυσε μια Κυριακή στη Villa Borghese

Το μεγαλύτερο δημόσιο πάρκο της Ρώμης είναι και ένα από τα ομορφότερα του κόσμου! Γεμάτο ζωή και ανεξάρτητες μικρές γωνιές, θα σε ταξιδέψει στην εξοχή χωρίς να σε βγάλει από το κέντρο της πόλης. Απόλαυσε μια βαρκάδα, περιηγήσου στον κήπο με τα εποχιακά λουλούδια και τα μυρωδικά, πιες έναν καφέ δίπλα στη λίμνη και, εάν έχεις όρεξη για λίγο ακόμα ιταλικό μεγαλείο, επισκέψου την έπαυλη των Borghese γεμάτη από εντυπωσιακές τοιχογραφίες του 17ου αιώνα και σπουδαία έργα του Bernini και του Caravaggio.


#9 Γνώρισε τον Ιταλό "Gaudi" στο Quartiere Coppedè

Ένα από τα πιο καλά κρυμμένα μυστικά της Ρώμης είναι η μικρή και ιδιαίτερη συνοικία Coppedè. Ο αρχιτέκτονας Gino Coppedè φαντάστηκε και σχεδίασε αυτόν τον μυστικό κόσμο τον οποίο και κατασκεύαζε από το 1913 έως το 1927. Τα εντυπωσιακά της κτίρια συνδυάζουν τις εμπνευσμένες από τη φύση φόρμες της Art Nouveau με στοιχεία της μεσαιωνικής, της μπαρόκ αλλά και της αρχαιοελληνικής αρχιτεκτονικής και το αποτέλεσμα διαφέρει από οτιδήποτε άλλο έχει χτιστεί στον πλανήτη. Ο Coppedè είναι ο Gaudi της Ρώμης! Τα νοίκια εκεί λένε πως αγγίζουν μυθικά ποσά ενώ, φυσικά, η οποιαδήποτε επέμβαση στα αυθεντικά αρχιτεκτονικά στοιχεία των συγκεκριμένων σπιτιών είναι απαγορευμένη... Το καλά κρυμμένο Quartiere Coppedè είναι η πιο ιδιαίτερη γειτονιά της Ρώμης!

 

Κέρδισε ένα ταξίδι στη Ρώμη!
Το καλά κρυμμένο Quartiere Coppedè είναι η πιο ιδιαίτερη γειτονιά της Ρώμης!

 

#10 Δες από κοντά τα έργα του Michelangelο στο Βατικανό

Το ανεξάρτητο κρατίδιο μέσα στην ίδια τη Ρώμη ιδρύθηκε το 1929 και αποτελεί συνεχώς πηγή θρύλων, εικασιών και, φυσικά, θρησκευτικής κατάνυξης! Η Βασιλική του Αγίου Πέτρου στην πλατεία του Βατικανού είναι τόσο ιστορική που δεν γίνεται να φύγεις χωρίς μία επίσκεψη. Το παρεκκλήσι της Cappella Sistina, εντός της κατοικίας του Πάπα, θα σε φέρει πιο κοντά σε έναν από τους διασημότερους καλλιτέχνες όλων των εποχών, τον Michelangelo. Φρόντισε ωστόσο να έχεις αγοράσει από πριν το εισιτήριό σου για αυτά τα αξιοθέατα για να αποφύγεις τις εξαντλητικές ουρές, κάτι που εγώ, δυστυχώς, δεν έκανα! Προσοχή! Οι ουρές στο Βατικανό μπορεί να 'κλέψουν' ώρες από το πρόγραμμά σου, αν δεν πας προετοιμασμένος...

 

Κέρδισε ένα ταξίδι στη Ρώμη!
Προσοχή! Οι ουρές στο Βατικανό μπορεί να 'κλέψουν' ώρες από το πρόγραμμά σου, αν δεν πας προετοιμασμένος...


Η νικήτρια του διαγωνισμού είναι η Μαρία Πέττα και έχει ήδη ειδοποιηθεί από την εταιρεία Duty Free 

 

Διαβάστε εδώ τους ορούς του διαγωνισμού

 
 
 
 

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ