Γιατί το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας αναδεικνύει την Κύπρο σε ακαδημαϊκό προορισμό
Σε ένα σύγχρονο, ποικιλόμορφο περιβάλλον, οι φοιτητές αγγίζουν το μέγιστο των δυνατοτήτων τους.
ADVERTORIAL
Όταν τα μαθητικά χρόνια τελειώνουν και η πραγματικότητα που άλλοτε φάνταζε μακρινή, τώρα παίρνει σάρκα και οστά, χρειάζεται πρώτα να πάρουμε βαθιά ανάσα, κι έπειτα τις αποφάσεις μας. Χρειάζεται να κινηθούμε έξυπνα και να επιλέξουμε τον δρόμο που θα μας οδηγήσει όσο το δυνατόν πιο κοντά στο μέλλον που φανταζόμαστε, προετοιμάζοντάς μας κατάλληλα για τις συνθήκες που θα αντιμετωπίσουμε στην «ενήλικη» ζωή μας.
Η εκπαίδευση είναι ένας τομέας που δε χωρά εκπτώσεις. Και στο Πανεπιστήμιο Λευκωσίας (UNIC), θα λάβουμε μόρφωση αντάξια των προσδοκιών μας, σε ένα σύγχρονο περιβάλλον όπου κυριαρχεί η ποικιλομορφία και μας χωρά όλους.
Στην πρόσφατη κατάταξη Times Higher Education World University Rankings, το UNIC βρέθηκε μεταξύ των 501-600 καλύτερων πανεπιστημίων παγκοσμίως – δηλαδή στο κορυφαίο 2%. Αντίστοιχα, τοποθετείται 157ο στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Κι αυτή η διάκριση οφείλεται στο ότι η εκπαίδευση του Πανεπιστημίου, δε γνωρίζει σύνορα. Η φοιτητική του κοινότητα είναι διεθνής και πολυπολιτισμική, με περισσότερα από 14.000 μέλη που προέρχονται από 100 χώρες, τα οποία παρακολουθούν τα μαθήματα τόσο εξ αποστάσεως, όσο και διά ζώσης – αυτό, από μόνο του, το καθιστά στο μεγαλύτερο σε αριθμό φοιτητών πανεπιστήμιο στην Κύπρο. Επιπλέον, είναι το μεγαλύτερο πανεπιστήμιο της νότιας Ευρώπης με κύρια γλώσσα διδασκαλίας την αγγλική, καθώς και το μεγαλύτερο εκτός Ελλάδας με γλώσσα διδασκαλίας την ελληνική.
Το UNIC προσφέρει πολλά περισσότερα από ένα διεθνές περιβάλλον, ώστε να εμπνεύσει τους φοιτητές να ασχοληθούν σε βάθος με το αντικείμενο σπουδών τους και να εξελιχθούν. Επτά μέλη του διδακτικού και ερευνητικού του προσωπικού, συμπεριλαμβάνονται στη λίστα των κορυφαίων 100 χιλιάδων επιστημόνων παγκοσμίως και στο 2% των κορυφαίων ερευνητών του επιστημονικού τους πεδίου. Συγκεκριμένα - με αλφαβητική σειρά - οι Δημήτρης Βρόντης (Σχολή Διοίκησης Επιχειρήσεων), Χρίστος Γεωργάλας (Ιατρική Σχολή), Michael Davidson (Ιατρική Σχολή), Δημήτρης Δρικάκης(Ιατρική Σχολή & Σχολή Επιστημών και Μηχανικής), Σπύρος Μακριδάκης (Σχολή Διοίκησης Επιχειρήσεων), Αντρέας Νικολαΐδης (Ιατρική Σχολή) και Mark Sullman (Σχολή Ανθρωπιστικών Σπουδών και Κοινωνικών Επιστημών). Βλέποντας, λοιπόν, άτομα με αυτόν τον βαθμό γνώσεων και εξειδίκευσης, οι νέοι έχουν ένα παραπάνω κίνητρο να κυνηγήσουν τα όνειρά τους και να πετύχουν τους στόχους τους, ακαδημαϊκούς και μη. Κι αυτό είναι, ίσως, από τα σημαντικότερα στοιχεία που μπορεί κανείς να κερδίσει από τα φοιτητικά του χρόνια.
Βλέπουμε πως η Κύπρος αναδεικνύεται σε ελκυστικό πανεπιστημιακό προορισμό, κι όχι άδικα. Παρέχει μία ολοκληρωμένη εμπειρία μάθησης, η οποία περιλαμβάνει και τη μερική φοίτηση σε άλλες χώρες μέσω του προγράμματος Erasmus+, με προσιτά δίδακτρα, σε σύγχρονες εγκαταστάσεις, πάντα με υψηλά επίπεδα ασφάλειας.
Ενισχύοντας το παραπάνω, το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας κυκλοφόρησε τη διαδικτυακή σειρά με τίτλο «Student Matters/Students Matter». Μέσα από αυτή, πέντε φοιτητές και φοιτήτριες από διαφορετικές ηπείρους μοιράζονται πώς είναι να βιώνει κανείς τη φοιτητική του εμπειρία στην Κύπρο – παρακάτω, βλέπουμε την ιστορία του Chancellor.
Όταν φτάσει η ώρα να απαντήσουμε στο ερώτημα «Και τώρα, τι;» που έρχεται τη στιγμή που τελειώνουμε το Λύκειο, χρειάζεται να είμαστε ειλικρινείς με τον εαυτό μας. Να κάνουμε την επιλογή που θα μας βοηθήσει να πλησιάσουμε στο μέλλον που εμείς φανταζόμαστε, να ικανοποιήσουμε τις προσδοκίες μας και να κάνουμε το επόμενο βήμα. Κι όλα αυτά, μπορεί να μας τα παρέχει το UNIC.
Ανακαλύψτε περισσότερα για το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας εδώ.