ADVERTORIAL
Όταν πρόκειται για μπέργκερ με κοτόπουλο, το Crispy Chicken με Coleslaw είναι η πρώτη επιλογή που μας έρχεται στο μυαλό. Τραγανό από μέσα και ζουμερό απ' έξω, είναι απολαυστικό και μόνο στη σκέψη. Το θέμα είναι ότι, όπως τα περισσότερα, έτσι κι αυτό, βασίζεται στο κρέας.
Σήμερα, έχουμε παραπάνω από έναν λόγους να στραφούμε στα vegan και vegetarian πιάτα - όχι απαραίτητα επειδή ακολουθούμε συγκεκριμένη διατροφή αλλά γιατί, ενδεχομένως, θέλουμε να περιορίσουμε την κατανάλωση κρέατος. Κι όταν η όρεξη για μπέργκερ είναι ακατανίκητη, δε χρειάζεται να φανούμε «δυνατοί» και να την αγνοήσουμε - μπορούμε να ενδώσουμε, χάρη στα προϊόντα του The Vegetarian Butcher. Κι η παρακάτω συνταγή το αποδεικνύει περίτρανα.
Ναι, Crispy Chicken Burger με Coleslaw δε γίνεται χωρίς κοτόπουλο. Το The Vegetarian Butcher με το Crispy Chic Burger φυτικό προϊόν της, το οποίο δημιουργήθηκε από ανθρώπους που αγαπούν τις συνταγές που περιέχουν κρέας, μας συστήνει «το κρέας του σήμερα» που αν και δεν είναι ζωικό, έχει τέτοια γεύση και υφή, που και ο πιο δεινός κρεατοφάγος δεν θα έλεγε όχι σε μία ακόμη μερίδα.
Τα προϊόντα του The Vegetarian Butcher, είναι πλούσια σε σίδηρο, πρωτεΐνη και βιταμίνη Β12. Με το θρεπτικό προφίλ τους που συνυπάρχει αρμονικά με τα γευστικά γνωρίσματα των ζωικών εκδοχών τους, απευθύνονται όχι μόνο σε vegans και vegetarians, αλλά και flexitarians, ανθρώπους δηλαδή που συνειδητά θέλουν να μειώσουν την κατανάλωση κρέατος είτε για λόγους βιωσιμότητας είτε, πολύ απλά, επειδή θέλουν να υιοθετήσουν νέες συνήθειες.
Vegan Burger με Coleslaw
Υλικά
Για την Coleslaw
- 100 γ. λάχανο τριμμένο
- 100 γ. κόκκινο λάχανο τριμμένο
- 1 καρότο τριμμένο
- 3 κ.σ. Hellmann’s vegan μαγιονέζα
- 2 κ.σ. μηλόξυδο
- 1 κ.σ. Maille μουστάρδα Dijon
- Αλάτι & πιπέρι
Για την Whiskey Μαγιονέζα
- 4 κ.σ. Hellmann’s vegan μαγιονέζα
- 1 κ.σ. κέτσαπ
- 1 κ.σ. whiskey
Για το burger
- 4 Crispy Chic Burgers του The Vegetarian Butcher
- 1 κ.σ. ελαιόλαδο
- 4 ψωμάκια για burger της αρεσκείας σας
- 4 φύλλα μαρουλιού
- 30 γ. κάρδαμο
Προθερμαίνουμε τις εστίες του BBQ.
Για την Coleslaw: Aνακατεύουμε το λάχανο, το καρότο, τη μαγιονέζα, το μηλόξυδο και τη μουστάρδα και προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι.
Για την whiskey μαγιονέζα: Ανακατεύουμε την vegan μαγιονέζα, την κέτσαπ και το whiskey σε ένα μικρό μπωλ.
Για τα μπέργκερ: Αλείφουμε τα Crispy Chic Burger με λίγο λάδι και τα ψήνουμε στο BBQ σύμφωνα με τις οδηγίες πάνω στο πακέτο. Στα τελευταία λεπτά φρυγανίζουμε τα ψωμάκια στο BBQ.
Αλείφουμε στα ψωμάκια την whiskey μαγιονέζα, προσθέτουμε από πάνω μαρούλι, το Crispy Chic Burger και την coleslaw. Γαρνίρουμε με κάρδαμο και σερβίρουμε αμέσως.