ADVERTORIAL
Το καλοκαίρι έχει μπει για τα καλά και η αντίστροφη μέτρηση για τις διακοπές έχει ξεκινήσει. Το μυαλό μας ήδη περιπλανιέται σε μέρη μακριά από την πόλη – συνήθως βρίσκεται σε κάποιο νησί, σε μία ερημική παραλία.
Δε χρειάζεται να μετακινηθείς πολύ για να το ζήσεις. Στην Αθηναϊκή Ριβιέρα, πάνω στον βράχο, το εστιατόριο του Island αποδεικνύει πως, τελικά, είναι εύκολο να ξεχάσεις πως βρίσκεσαι λίγο έξω από την Αθήνα. Για μερικές ώρες, σε κάνει να νιώθεις λες και μεταφέρθηκες σε ένα πολυτελές θέρετρο, απολαμβάνοντας αγαπημένες γεύσεις και χαλαρώνοντας με τους απαλούς ήχους της θάλασσας.
Μπαίνοντας στον χώρο, δεν μπορείς παρά να αφήσεις την ατμόσφαιρα να σε συνεπάρει και να αισθανθείς τις υποχρεώσεις της καθημερινότητας να απομακρύνονται, σιγά – σιγά. Έχοντας κάνει λίγα μόνο βήματα, αντικρύζεις τον Σαρωνικό Κόλπο που απλώνεται μπροστά σου και δεν μπορείς παρά να σταματήσεις για λίγο, για να θαυμάσεις τη θέα. Και λίγο μετά, η ξεχωριστή εμπειρία γεύσης ξεκινά.
H κουζίνα κινείται σε υψηλά επίπεδα, υπό την καθοδήγηση του executive chef Νίκου Σκλήρα, που φέτος διακρίθηκε από το Michelin Guide για τις επιδόσεις του. Κι εμείς, όταν βρεθήκαμε στο Island, εντυπωσιαστήκαμε με τις δημιουργίες του.
Το μενού, το οποίο συνοδεύσαμε με παγωμένο κρασί του κτήματος Άλφα κι αποτελείται από συνταγές που περιλαμβάνουν ψάρι, κρέας και χειροποίητα ζυμαρικά, έφερε τη μεσόγειο στο πιάτο μας. Ξεκινήσαμε με μία σαλάτα με καβούρι και συνεχίσαμε με κριθαράκι και θαλασσινά.
Τα κυρίως πιάτα μας, ήταν διαφορετικά. Το ένα, είχε βάση την πεσκανδρίτσα και το άλλο, το χοιρινό κρέας. Και τα δύο, ήταν εξίσου γευστικά.
Το επιδόρπιό μας, ήταν vegan, δροσερό και ό,τι πρέπει για την εποχή. Τα φρέσκα φρούτα, ελαφριά και ταυτόχρονα χορταστικά, ήταν ο ιδανικός τρόπος να τελειώσει το δείπνο.
Η βραδιά μας ολοκληρώθηκε με καλοκαιρινά cocktails – όλα τους, δημιουργίες των έμπειρων mixologists Δημήτρη Καραπάνου και Βασίλη Σγουρομάλη. Ήταν ακριβώς αυτό που χρειαζόμασταν για να παραδοθούμε στο κλίμα χαλάρωσης που επικρατούσε, κοιτώντας τα πυροτεχνήματα.
Εκτός από το ενδιαφέρον μενού, το Island προσφέρει όσα μας έρχονται στο μυαλό, όταν σκεφτόμαστε την καλοκαιρινή διασκέδαση. Οι βραδιές του είναι σκηνοθετημένες σε διαφορετικές θεματικές – ακόμη κι αν το επισκεφθούμε κάθε μέρα, την ίδια εβδομάδα, θα συναντούμε κάτι νέο, κάθε φορά. Οι Τρίτες είναι αφιερωμένες στην γαστρονομία με γευστικές πινελιές από τα ελληνικά νησιά, ενώ οι Τετάρτες μοιάζουν με ξεχωριστό ταξίδι στην Ανατολή, με το «Imani», τα ethnic πιάτα και την ποικιλία γεύσεων ναργιλέ. Τις melodic - techno Πέμπτες, φιλοξενεί γνωστούς DJs τόσο από την Ελλάδα, όσο κι από το εξωτερικό – ανάμεσά τους οι Ame, Trikk, Denis Horvat, Jimi Jules και Lehar. Οι Κυριακές περιλαμβάνουν το απογευματινό πάρτι «Jafari», το οποίο είναι πλέον θεσμός, στην ανανεωμένη εκδοχή του, με καταξιωμένους καλλιτέχνες της techno-spiritual house μουσικής σκηνής, όπως οι Who Made Who, Agents Of Time και Bedouin.
Το Island, το νησί της Αθηναϊκής Ριβιέρας, μετατρέπεται στον αγαπημένο σου καλοκαιρινό προορισμό, χωρίς καμία δυσκολία. Μόλις 30 λεπτά από την Αθήνα, συνδυάζει τον αέρα των διακοπών με το ιδιαίτερο vibe της πόλης, και σου προσφέρει μία ξεχωριστή εμπειρία.
Island Athens Riviera
27ο χλμ. Αθηνών – Σουνίου, 166 72 Βάρκιζα, Αθηναϊκή Ριβιέρα
Τ: +30 210 96 53 563 – 564 | +30 210 89 25 101