Η Κατερίνη στην κορυφή της Ευρώπης των eSports

Η Κατερίνη στην Κορυφή της Ευρώπης των eSports Facebook Twitter
Φώτο.: Michal Konkol/Riot Games
0

Τα eSports έχουν ξεκινήσει και είναι διαδεδομένα στην Ελλάδα. Όχι όσο είναι τα «αληθινά» sports, όμως, έχουν το φανατικό κοινό που τα στηρίζει και αυτό το έχουμε δει σε πολλές διοργανώσεις στο παρελθόν.

Η Κατερίνη στην Κορυφή της Ευρώπης των eSports Facebook Twitter
Φώτο.: Michal Konkol/Riot Games

Στο εξωτερικό τα eSports είναι τόσο διαδεδομένα και σημαντικά όπου πολλά πανεπιστήμια δίνουν αθλητικές υποτροφίες σε gamers για να φορέσουν την φανέλα του πανεπιστημίου και να κάνουν αυτό που ξέρουν καλύτερα. Το League Of Legends είναι ένα από τα πιο δημοφιλή παιχνίδια παγκοσμίως και μετρά εκατομμύρια ενεργούς παίχτες και φυσικά πολλές ομάδες τόσο ερασιτεχνικές όσο και επαγγελματικές, που παίρνουν μέρος σε παγκόσμια και ευρωπαϊκά πρωταθλήματα.

Ένας νεαρός από την Κατερίνη ονόματι Μάρκος Σταμκόπουλος φαίνεται πως έχει κλέψει τα βλέμματα του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος League of Legends μιας και σε λίγες μέρες θα διεκδικήσει με την ομάδα τον τίτλο.

Η Κατερίνη στην Κορυφή της Ευρώπης των eSports Facebook Twitter
Φώτο.: Michal Konkol/Riot Games

Ο Μάρκος Σταμκόπουλος μπορεί να μην είναι γνωστός σε κάποιον που δεν έχει σχέση με το παιχνίδι όμως, όταν κάποιος παίχτης ακούει το όνομα του ή μάλλον καλύτερα το nickname Comp, δίνει τα respect στον 20χρονο ταλαντούχο gamer. Ο Comp όπως φαίνεται από μικρός είχε έφεση στο gaming αλλά και τον αθλητισμό. Με βασικό του άθλημα την κωπηλασία απέκτησε πειθαρχεία και συγχρονισμό κινήσεων ενώ στον ελεύθερο του χρόνο χαλάρωνε παίζοντας League of Legends με τους φίλους του.

Όπως είναι λογικό ένα τέτοιο προφίλ δεν μένει μακριά από τα ραντάρ των επαγγελματικών ομάδων κι έτσι σε ηλικία 15 ετών έκλεψε πολλά βλέμματα στο πανελλήνιο πρωτάθλημα και δύο χρόνια αργότερα το mouse του θα ήταν στη Λυών ως μέλος της Team LDLC με την οποία κατέκτησε δύο πρωταθλήματα Γαλλίας καθώς και άλλους εγχώριους τίτλους.

Το 2019 o Μάρκος κατάφερε να πάει σε ακόμα μεγαλύτερο και πιο elite level με την μεταγραφή του στην Team Vitality. Πλέον οι πόρτες για το League of Legends European Championship ή LEC για τους γνώστες, είχαν ανοίξει και ο Comp βρέθηκε να παίζει στην λίγκα με τις 10 καλύτερες ομάδες τις Ευρώπης! Δύο χρόνια αργότερα ο πιτσιρικάς από την Κατερίνη παίρνει ακόμα μία μεγάλη μεταγραφή στην Rogue με την οποία κατάφερε να κατακτήσει την κορυφή στην κανονική σεζόν του πρωταθλήματος και να πάει στα Playoffs όπου κι εκεί κατάφερε να κάνει 2 συγκλονιστικές νίκες με αποτέλεσμα η Rogue να είναι στον μεγάλο τελικό για να διεκδικήσει τον πρώτο της τίτλο.

Η Κατερίνη στην Κορυφή της Ευρώπης των eSports Facebook Twitter
Φώτο.: Michal Konkol/Riot Games

Την Κυριακή 10 Απριλίου ο Μάρκος ή Comp παρέα με την Rogue θα αγωνιστεί στον τελικό του Πανευρωπαϊκού Πρωταθλήματος League of Legends και θα είναι ο πρώτος Έλληνας που το έχει καταφέρει αυτό μέχρι σήμερα.

Η Κατερίνη στην Κορυφή της Ευρώπης των eSports Facebook Twitter
Φώτο.: Michal Konkol/Riot Games

Το κοινό του LOL σίγουρα γνωρίζει τον Μάρκο και το ίδιο όλοι όσοι ασχολούνται με τα eSports. Δεν είναι περίεργο λοιπόν που στην Ελλάδα σκέφτονται να ξεκινήσουν οι διαβουλεύσεις για το νομοσχέδιο για τον ηλεκτρονικό αθλητισμό όταν βλέπεις κάτι τέτοια παραδείγματα αθλητών. Ναι Αθλητών γιατί και οι competitive gamers αυτού του επιπέδου δεν έχουν να ζηλέψουν τίποτα από τους «αληθινούς» αθλητές που έχουμε όλοι στο μυαλό μας.

Εμείς να ευχηθούμε καλή επιτυχία στον Μάρκο και να συνεχίσει να μας κάνει περήφανους.

Good Living
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Don Julio Blanco & Reposado: Η διαχρονική κομψότητα της premium tequila και το νέο κεφάλαιο στο gifting

Good Living / Don Julio Blanco & Reposado: Η διαχρονική κομψότητα της premium tequila και το νέο κεφάλαιο στο gifting

Από τις πρώτες φυτείες αγαύης στο Jalisco μέχρι τις σύγχρονες εγκαταστάσεις αποστακτηρίων, κάθε μπουκάλι κουβαλά την κληρονομιά ενός ανθρώπου που τόλμησε να ονειρευτεί διαφορετικά.
THE LIFO TEAM
Η στιγμή, σου ανήκει: Πώς σχεδιάζεται η εμπειρία γύρω από τις μικρές, μεγάλες στιγμές των παικτών

Good Living / Η στιγμή, σου ανήκει: Πώς σχεδιάζεται η εμπειρία γύρω από τις μικρές, μεγάλες στιγμές των παικτών

Σε μια καθημερινότητα γεμάτη ερεθίσματα, η Stoiximan επιλέγει να επικεντρωθεί σε αυτό που τελικά μετρά περισσότερο: σε εκείνη τη μοναδική στιγμή που ο καθένας ζει με τον δικό του τρόπο.
THE LIFO TEAM
Empower Forward – Women in Sports: Ένα ταξίδι έμπνευσης και επιτυχίας που ενώνει γυναίκες και κορίτσια σε όλη την Ελλάδα

Good Living / Empower Forward – Women in Sports: Ένα ταξίδι έμπνευσης που ενώνει γυναίκες & κορίτσια σε όλη την Ελλάδα

Το πρόγραμμα, πρωτοβουλία εταιρικής υπευθυνότητας της Stoiximan σε συνεργασία με την Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή, ολοκλήρωσε την πορεία του έχοντας βρεθεί σε 10 πόλεις και έχοντας κινητοποιήσει πάνω από 1000 συμμετέχουσες.
THE LIFO TEAM
L’Oréal: H υπευθυνότητα γίνεται πυλώνας ομορφιάς, καινοτομίας και κοινωνικής δράσης

Good Business Directory 6 / L’Oréal: H υπευθυνότητα γίνεται πυλώνας ομορφιάς, καινοτομίας και κοινωνικής δράσης

Ο μεγαλύτερος όμιλος καλλυντικών παγκοσμίως χτίζει πάνω στη φιλοσοφία ότι οι άνθρωποί του αποτελούν το θεμέλιο κάθε προόδου και δημιουργεί τεχνολογίες που καθορίζουν την επόμενη μέρα της ομορφιάς.
THE LIFO TEAM
Deal maker και το 2025 ο κλάδος τροφίμων και ποτών στην Ελλάδα

Good Business Directory 6 / Deal maker και το 2025 ο κλάδος τροφίμων και ποτών στην Ελλάδα

Η ελληνική βιομηχανία τροφίμων και ποτών δεν αποτελεί μόνο πεδίο επενδυτικής κινητικότητας αλλά είναι και ένας από τους πιο δραστήριους κλάδους στο πεδίο της έρευνας και της καινοτομίας.
ΑΝΝΑ ΔΙΑΝΑ
Φυσικό αέριο: «Χρυσές» επενδύσεις για την ελληνική οικονομία

Good Business Directory 6 / Φυσικό αέριο: «Χρυσές» επενδύσεις για την ελληνική οικονομία

Η προοπτική ανάδειξης της χώρας σε δίαυλο εφοδιασμού της κεντρικής και ανατολικής Ευρώπης με φυσικό αέριο δημιουργεί έδαφος για νέες επενδύσεις στην επεξεργασία και μεταφορά του αερίου.
ΚΩΣΤΑΣ ΒΟΥΤΣΑΔΑΚΗΣ
Rebrain Greece | Από τη Νέα Υόρκη στην Αθήνα: Πώς εξελίσσεται το πρόγραμμα επαναπατρισμού στελεχών

Good Business Directory 6 / Rebrain Greece | Από τη Νέα Υόρκη στην Αθήνα: Πώς εξελίσσεται το πρόγραμμα επαναπατρισμού στελεχών

Οι εκδηλώσεις Rebrain Greece και Ημέρα Καριέρας λειτουργούν ως δίαυλος μεταξύ των επιχειρήσεων και της ελληνικής διασποράς, παρουσιάζοντας αλλαγές στο εργασιακό περιβάλλον, φορολογικά κίνητρα και νέες ευκαιρίες απασχόλησης.
ΑΡΓΥΡΩ ΜΑΥΡΟΥΛΗ
Μανόλης Παπαπολύζος: Η δημιουργικότητα δεν χάθηκε, απλώς σταματήσαμε να σκεφτόμαστε διαφορετικά

Good Business Directory 6 / Μανόλης Παπαπολύζος: Η δημιουργικότητα δεν χάθηκε, απλώς σταματήσαμε να σκεφτόμαστε διαφορετικά

Ο αντιπρόεδρος της Ένωσης Εταιριών Διαφήμισης και Επικοινωνίας Ελλάδος και πρόεδρος της DDB Athens βλέπει μια αγορά που προσπαθεί να ανασάνει μέσα σε νόμους, πίξελ και αλγόριθμους.
ΘΟΔΩΡΗΣ ΒΑΜΒΑΚΑΡΗΣ
Δημήτρης Ψαλτούλης: Τεχνολογία και ελληνικό ταλέντο στο επίκεντρο της παγκόσμιας πορείας της Dialectica

Good Business Directory 6 / Δημήτρης Ψαλτούλης: Τεχνολογία και ελληνικό ταλέντο στο επίκεντρο της παγκόσμιας πορείας της Dialectica

Οι αξίες που οδήγησαν την εταιρεία στην κορυφή, ο ρόλος της τεχνητής νοημοσύνης και η δύναμη του ελληνικού ταλέντου που στηρίζει την παγκόσμια ανάπτυξή της.
ΘΟΔΩΡΗΣ ΒΑΜΒΑΚΑΡΗΣ