Οι πιο ξεχωριστές στιγμές μας έχουν γεύση καλοκαιριού όλο τον χρόνο
Οι αυθόρμητες βόλτες στη φύση, τα τραπέζια δίπλα στη θάλασσα με Ούζο Πλωμαρίου και όλα όσα θέλουμε να κάνουμε «γιατί έχει ήλιο».
ADVERTORIAL
Βουτιές στη θάλασσα, ηλιοθεραπεία, τραπέζια με φίλους σε ταράτσες και μπαλκόνια, ραντεβού για ποτό στο ηλιοβασίλεμα. Εικόνες και συνήθειες του καλοκαιριού που μας ζεσταίνουν την καρδιά, εμπειρίες που «γράφουν» μέσα μας για όλο τον χρόνο.
Το καλοκαίρι, άλλωστε, δεν είναι απλώς μια εποχή -είναι τρόπος ζωής που καθορίζει την κοσμοθεωρία μας. Είναι μια συνειδητή απόφαση να είμαστε παρόντες στο τώρα, να απολαμβάνουμε περισσότερο την κάθε στιγμή και να εκτιμάμε τον χρόνο που περνάμε με τους αγαπημένους μας ανθρώπους.
Υπάρχουν όμως και πράγματα που μας βοηθούν να κρατάμε το καλοκαίρι ζωντανό μέσα μας. Το ζεστό μεσογειακό φθινόπωρο, τα ποτήρια που θα τσουγκρίσουμε με τους φίλους μας ένα ηλιόλουστο κυριακάτικο μεσημέρι του Νοέμβρη, όπου αποφασίσαμε ότι κάνει αρκετή ζέστη για μια βόλτα δίπλα στη θάλασσα.
Γιατί μερικές από τις πιο ανέμελες καλοκαιρινές στιγμές μας έχουν την αρωματική γεύση του ούζου Πλωμαρίου. Του αποστάγματος που εδώ και 130 παράγεται με παραδοσιακό τρόπο, μέσα σε χάλκινους άμβυκες, από 100% διπλή απόσταξη, με υψηλής ποιότητας καρπούς και βότανα και φτάνει από το Πλωμάρι της Λέσβου στα ποτήρια μας.
Eκείνες τις στιγμές που ξαπλώσαμε στον ήλιο μετά το μπάνιο στη θάλασσα, τα απογεύματα που αποφασίσαμε να βγούμε πιο νωρίς για να απολαύσουμε το νησί στο ηλιοβασίλεμα και πιάσαμε το ακριανό τραπέζι για να έχουμε θεά στο απέραντο μπλε. Ανοίξαμε ένα μπουκάλι ούζο και η δροσερή του γεύση επισφράγισε τη στιγμή, θυμίζοντάς μας ότι τελικά το να νιώθεις πλήρης έχει να κάνει πάντα με τα απλά πράγματα.
Έτσι, ακόμα και τώρα, στην καρδιά του φθινοπώρου, θα κανονίσουμε μια αυθόρμητη βόλτα για πικ νικ στο πάρκο, γιατί έχει ήλιο.
Θα κρατήσουμε το καλοκαίρι ζωντανό, στρώνοντας ένα μικρό τραπέζι στον ήλιο του μπαλκονιού μας για τους δύο κολλητούς, με Ούζο Πλωμάρι και μεζεδάκια, όπως κάναμε στο νησί. Σε ένα μακρόστενο ποτήρι θα βάλουμε πρώτα το Ούζο Πλωμαρίου, μετά το νερό και τέλος τον πάγο, ώστε με την αλλαγή της θερμοκρασίας, να απελευθερωθούν όλα τα αρώματα του. Και θα απολαύσουμε τη συζήτηση και την παρέα των δικών μας ανθρώπων, γιατί έχει ήλιο.
Η γεύση του καλοκαιριού, λοιπόν, είναι σαν τη γεύση του ούζου Πλωμαρίου -μπορεί να διαρκεί όλο τον χρόνο, όπως και η διάθεσή μας για ωραίες στιγμές, γιατί έχει ήλιο.