ADVERTORIAL
Ποιος μπορεί να πει όχι σε ένα ζουμερό και φρεσκοψημένο μπιφτέκι μέσα σε αφράτο ψωμάκι; Μάλλον κανείς. Γι' αυτό και τα μπέργκερ, με την ευελιξία που τα διακρίνει καθώς συνδυάζονται άψογα με πολλές και διαφορετικές σάλτσες, λαχανικά, runny τηγανητά αυγά και άλλα λαχταριστά υλικά, αποτελούν μία από τις go-to επιλογές όταν πρόκειται για γρήγορο αλλά και νόστιμο φαγητό είτε απ' έξω, είτε στο σπίτι.
Κάτι τόσο γευστικό σίγουρα μάς λύνει τα χέρια όταν ετοιμαζόμαστε να μαζευτούμε για BBQ και φαγητό με την παρέα. Όμως, η εποχή που διανύουμε μας ωθεί όλο και περισσότερο σε έναν πιο βιώσιμο τρόπο ζωής, ο οποίος καθρεφτίζεται και στις διατροφικές μας συνήθειες, με ολοένα και περισσότερους από εμάς να μειώνουμε την κατανάλωση κρέατος είτε για λόγους υγείας είτε για την προστασία του πλανήτη.
Αυτές οι αλλαγές που, για δεινούς κρεατοφάγους, μπορεί να αποτελούν πραγματική θυσία, δε θυσιάζουν τίποτα από τη γεύση και την ποιότητα του συγκεκριμένου μπέργκερ. Γιατί τα Legendary Burgers από το The Vegetarian Butcher δεν έχουν τίποτα να ζηλέψουν από το κανονικό κρέας, πείθοντας έτσι κάθε απαιτητικό κρεατοφαγικό ουρανίσκο, ενώ παράλληλα, έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε πρωτεΐνη, βιταμίνη Β12 και σίδηρο, που τα καθιστά ιδιαίτερα υγιεινή επιλογή.
Την επόμενη φορά που θα αποφασίσετε να φτιάξετε σπιτικά μπέργκερ, η πρότασή μας είναι να ετοιμάσετε την παρακάτω συνταγή με το Legendary Burger του The Vegetarian Butcher, την χορτοφαγική πρόταση που θα αγαπήσουν κι οι λάτρεις του κρέατος.
Legendary Burger με σάλτσα BBQ και τραγανές ροδέλες κρεμμυδιού
Υλικά για 4 μπέργκερ
- 4 Legendary Burgers του The Vegetarian Butcher
- 4 φέτες τυρί τσένταρ ή κασέρι, με διαφορετικό γευστικό αποτέλεσμα
- 2 μεγάλα αγγουράκια τουρσί, κομμένα σε λεπτές φέτες
- 4 ψωμάκια για μπέργκερ (κατά προτίμηση τύπου μπριός)
- 4 λεπτές φέτες τυρί τσένταρ ή κασέρι ή κάποιο vegan τυρί της αρεσκείας μας
- 2 μέτριες ντομάτες, σε λεπτές φέτες
- 4 ροδέλες κρεμμυδιού
- 200 γρ. γάλα φρέσκο
- 100 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 100 γρ. πικάντικη σάλτσα μπάρμπεκιου
Εκτέλεση
Για τις τραγανές ροδέλες κρεμμυδιού
Μουλιάζουμε για μισή ώρα τις ροδέλες στο γάλα.
Μετά, τις περνάμε από το αλεύρι, μετά ξανά από το γάλα και τέλος πάλι από το αλεύρι, για να βγουν τραγανές με το διπλό πανάρισμα.
Σε ένα βαθύ τηγάνι ζεσταίνουμε τόσο λάδι ώστε να μπορούν να καλυφθούν μέσα σε αυτό οι ροδέλες. Τηγανίζουμε μέχρι να πάρουν ένα ωραίο χρυσό χρώμα.
Αφήνουμε τις ροδέλες σε απορροφητικό χαρτί, μέχρι να ετοιμάσουμε τα Legendary Burgers.
Για το burger
Ζεστάνουμε ένα τηγάνι χωρίς λάδι. Τηγανίζουμε σε μέτρια θερμοκρασία για 7 λεπτά σε κάθε πλευρά τα burgers. Βεβαιωνόμαστε ότι το προϊόν έχει ψηθεί πολύ καλά (στο κέντρο παραμένει ροζ ακόμα και αν έχει ψηθεί). Αν τα ψήσουμε στο γκριλ, θα χρειαστούμε και πάλι γύρω στα 7 λεπτά για κάθε πλευρά.
Λίγο πριν βγάλουμε τα burgers από το γκριλ ή το τηγάνι, βάζουμε μια φέτα τυρί πάνω από το κάθε τεμάχιο, ώστε να λιώσει πάνω του το τυρί.
Ανοίγουμε το ψωμάκι, αλείφουμε με τη σάλτσα μπάρμπεκιου και τοποθετούμε πάνω στο κάτω ψωμάκι το αγγουράκι τουρσί, το burger με το τυρί , τη ντομάτα, τις ροδέλες κρεμμυδιού. Αν θέλουμε, αλείφουμε και το καπάκι του μπέργκερ με τη σάλτσα μπάρμπεκιου και καπακώνουμε.