ADVERTORIAL

 

Καθιερώθηκε το 2014, και από τοτε μέχρι σήμερα, ο Ιανουάριος μας συστήνεται και ως Veganuary. Πρόκειται για ένα challenge το οποίο μας προσκαλεί να ξεκινήσουμε τη νέα χρονιά υιοθετώντας πιο υγιεινές συνήθειες. Πιο συγκεκριμένα, να δοκιμάσουμε τη vegetarian/vegan διατροφή για να αποτοξινωθούμε από τις πιθανές κραιπάλες που μπορεί να συνόδεψαν τα γιορτινά φαγοπότια του Δεκεμβρίου, προστατεύοντας παράλληλα και την υγεία του πλανήτη.

Μια detox πρόκληση για κάποιους είναι δελεαστική. Για άλλους, μία διατροφή χωρίς κρέας μοιάζει «βουνό». Επειδή η αποτοξίνωση έχει πάψει από καιρό να αποτελεί συνώνυμο της στέρησης και τα προϊόντα του The Vegetarian Butcher το αποδεικνύουν, μπορούμε να δώσουμε ηχηρά το παρών στην πρόκληση του Veganuary, μαγειρεύοντας όλα όσα αγαπάμε.

 

 

Οι τραγανές «κοτο»μπουκιές είναι μια παρασκευή πασπαρτού. Μαγειρεύονται είτε στο τηγάνι είτε στον φούρνο, εύκολα και γρήγορα, και ολοκληρώνουν τις σαλάτες και τα σάντουίτς μας, είτε καταναλώνονται αφειδώς και σκέτες, παρέα με το κατάλληλο ντιπ. Αυτόν τον Ιανουάριο λοιπόν, μπορούμε να αφήσουμε τα τραγανά και χρυσαφένια Lucky Nuggets του The Vegetarian Butcher να πρωταγωνιστήσουν στις αγαπημένες μας συνταγές. Οι vegan αυτές «κοτο»μπουκιές αποτελούν πλούσια πηγή πρωτεΐνης, βιταμίνης Β12 και σιδήρου, ενώ αντικαθιστούν επάξια το κοτόπουλο τόσο σε γεύση όσο και σε υφή.

Δεν είναι ανάγκη να είναι κανείς full time χορτοφάγος ή vegan για να τις εντάξει στη διατροφή του. Αρκεί να θέλει να δοκιμάσει έναν πιο βιώσιμο τρόπο διατροφής, που σέβεται τον πλανήτη, αλλά και την ανάγκη του καθενός για θρεπτικό, αλλά και νόστιμο φαγητό.

 

 

Τορτίγια με Lucky Nuggets, αβοκάντο και σάλτσα γιαουρτιού

Υλικά για 6 μερίδες
  • 500 γρ. Lucky Nuggets του The Vegetarian Butcher
  • 1 κουτ. σούπας πάπρικα, καπνιστή ή γλυκιά
  • 150 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
  • 1 κουτ. γλυκού μουστάρδα
  • 1 κουτ. γλυκού μέλι
  • 1/2 λεμόνι
  • 6 αραβικές πίτες
  • 2 αβοκάντο
  • 1/4 ματσάκι ρόκα
  • 1/4 μαρούλι σαλάτα
  • Ελαιόλαδο για το τηγάνισμα

 

Εκτέλεση

Βάζουμε το τηγάνι σε δυνατή φωτιά και περνάμε για λίγο τις πίτες και από τις δύο πλευρές για να πάρουν χρώμα.

Στο ίδιο τηγάνι προσθέτουμε το λάδι. Τηγανίζουμε τα Nuggets για 8-10 λεπτά, σε μέτρια φωτιά μέχρι να πάρουν χρυσαφί χρώμα. 

Σε ένα μπολ βάζουμε το γιαούρτι, την πάπρικα, τη μουστάρδα και το μέλι και ανακατεύουμε για να φτιάξουμε μια λεία σάλτσα γιαουρτιού.

Παίρνουμε τις πίτες και απλώνουμε πάνω τους τη σάλτσα γιαουρτιού.

Μοιράζουμε στις πίτες τα nuggets και προσθέτουμε από πάνω το μαρούλι, τη ρόκα και το αβοκάντο σε φέτες και στύβουμε λίγο λεμόνι.
 

 

Περισσότερες πληροφορίες: 

www.thevegetarianbutcher.gr

Instagram: thevegetarianbutcher_gr

Last Banner