ADVERTORIAL
 

.

Από τα bars, μέχρι τα apps, όλοι περνούν έστω και μια περίοδο στη ζωή τους που να αναζητούν το ιδανικό ταίρι στην «πραγματική» ή στην digital ζωή. Τι πραγματικά χαρακτηρίζει, όμως, το «τέλειο» ταίρι;

 

Για κάποιους έχει το τέλειο σώμα, για κάποιους άλλους σημασία έχει περισσότερο η προσωπικότητα, για άλλους μετράει η καριέρα και για άλλους ένα υπέροχο χαμόγελο μπορεί να υπερνικήσει όλα τα υπόλοιπα. Για κάποιους άλλους, το «τέλειο» ταίρι έχει όλα τα παραπάνω. Και κάπως έτσι, τα swipes και διπλά "taps" γίνονται μέρος της καθημερινότητάς μας, αναζητώντας το άτομο που θα εκπληρώσει όλα όσα έχουμε φανταστεί για το «τέλειο» ταίρι. Μερικές φορές, μάλιστα, το βρίσκουμε.

 

.

 

 

.

Κι εκεί ξεκινά το διασκεδαστικό κομμάτι του φλερτ, της συζήτησης, της αγωνίας για το πότε θα «ανάψει» ο οθόνη με το πολυπόθητο notification που θα ζητά την πρώτη συνάντηση από κοντά. Υπάρχουν φορές, βέβαια, που μέχρι εκείνη τη στιγμή έχουμε δημιουργήσει μια τόσο τέλεια εικόνα στο μυαλό μας για το άτομο που βρίσκεται στην άλλη «άκρη» του chat, που ξεχνάμε πως ο κάθε ένας από εμάς έχει τα ελαττώματά του. Κι εκεί έγκειται η πιο σημαντική ερώτηση: Πού μπαίνει το όριο στα ελαττώματα των άλλων;

 

Υπάρχουν περιπτώσεις που το όριο χρειάζεται να τεθεί αυστηρά. Είναι οι περιπτώσεις που δεν υπάρχει περιθώριο διαπραγμάτευσης - κι αυτό έχει πάντα να κάνει με την ασφάλειά μας, σωματική και ψυχική. Πόσοι από εμάς αποδεχόμαστε ελαττώματα άλλων, όμως, που μπορούν να έχουν βάλουν την ασφάλειά μας σε κίνδυνο; 

 

.

 

 

.

Σε αυτό το ερώτημα απαντά ένα κοινωνικό πείραμα του DUO, που πραγματοποιήθηκε με σκοπό να να καταρρίψει τον μύθο του τέλειου και να μας αποδείξει πως η ασφάλεια είναι πιο σημαντική ακόμα κι από τον μεγαλύτερο πειρασμό.

 

Το DUO πραγματοποίησε μια έρευνα στα social media του, ρωτώντας για το πώς μοιάζει ο «τέλειος» άντρας και η «τέλεια» γυναίκα. Μετά, δημιούργησε τα fake profiles τους σε ένα από τα πιο γνωστά dating apps και ξεκίνησε το flirting με αληθινούς χρήστες. Ωστόσο, οι δύο «τέλειοι» αυτοί άνθρωποι είχαν ένα ελάττωμα. 

 

.

.

Μπορεί κάποιοι να απάντησαν καταφατικά στη μη χρήση προφυλακτικού, αλλά όπως αποδείχθηκε, ένα μεγάλο ποσοστό ανθρώπων γνωρίζουν πως η σημασία του προφυλακτικού δεν είναι ένα κλισέ. Κι αυτοί επιβραβεύτηκαν από το DUO με ένα σημαντικό δώρο.

 

Το προφυλακτικό δεν είναι προτίμηση. Είναι ανάγκη. Είναι θέμα ασφάλειας, τόσο του εαυτού μας όσο και των άλλων. Όσο «τέλειοι» και να μοιάζουν οι άλλοι, κανείς δεν αξίζει να διακινδυνεύσει την υγεία του για να «κερδίσει» μια συνάντηση. Γιατί το «τέλειο» ταίρι, ίσως και να μην είναι τόσο τέλειο.