«Crafting the Future»: οι νέες τεχνολογίες στην υπηρεσία της μόδας

«Crafting the Future»: οι νέες τεχνολογίες στην υπηρεσία της μόδας Facebook Twitter
Το “Crafting the Future” παρουσιάζει ομιλητές από όλο τον κόσμο και ακούει τις γνώμες διακεκριμένων επαγγελματιών.
0

Η Brigitte Stepputtis, υπεύθυνη υψηλής ραπτικής στη Vivienne Westwood θα είναι στην Αθήνα αυτή την Παρασκευή για να μιλήσει για τη βιωσιμότητα στη μόδα.

Πολλές ακόμα ομιλίες, εργαστήρια και masterclasses συνθέτουν ένα διήμερο στη Στέγη το οποίο εστιάζει στις νέες τεχνολογίες που εφαρμόζονται στους χώρους της μόδας και του design.


Ο Πρόδρομος Τσιαβός, υπεύθυνος Ψηφιακής Πολιτικής και Ανάπτυξης του Ιδρύματος Ωνάση μας δίνει μια πρώτη γεύση από το Crafting the Future.

—Τι θα δει κανείς αν έρθει στο Crafting the Future;

Το μέλλον της μόδας και του design, όπως αυτό αποκαλύπτεται μέσα από τις τεχνικές του παρελθόντος, την προστασία του περιβάλλοντος, το διαρκές hacking υλικών, τάσεων και στυλ, την αναδυόμενη δύναμη του καταναλωτή στον προσδιορισμό της μόδας και του design.

—Σε ποιους απευθύνεται η διημερίδα;

Σε δημιουργούς, δημοσιογράφους, επαγγελματίες της μόδας και του design, αλλά και ανθρώπους που θέλουν να δουν τη μόδα έξω από το ρούχο και το design πέρα από το αντικείμενο.

«Crafting the Future»: οι νέες τεχνολογίες στην υπηρεσία της μόδας Facebook Twitter
Το κοινό θα έχει την ευκαιρία να ενημερωθεί για τις σύγχρονες προκλήσεις, τις επιπτώσεις του fast fashion στην καθημερινότητα όλων μας και τις λύσεις που προτείνουν οι επαγγελματίες του χώρου της μόδας.

—Ποια είναι τα σημαντικότερα προβλήματα του χώρου της μόδας σήμερα και πώς τα προσεγγίζει το Crafting the Future;

Μέσα από αυτήν τη διερεύνηση ερωτήσεων που αφορούν την ηθική της εργασίας και της παραγωγής, της προστασίας των κοινών, της βιώσιμης ανάπτυξης, της συμπερίληψης και της ανακύκλωσης στη βιομηχανία της μόδας και του design, συζητάμε ευρύτερες θεματικές.

Μιλάμε για το σώμα και τα δίκτυα, τον αστικό χώρο και την Αθήνα ειδικότερα, το περιβάλλον και τα δεδομένα, τη διαφορετικότητα και την αριστεία, την ηδονή και την κοινωνική δικαιοσύνη.

—Ποια είναι η ομιλία που δεν πρέπει να χάσουμε;

Δεν πρέπει να χάσετε καμία! Εάν έπρεπε να διαλέξω κάποιες, θα ήταν το Innovators and Disruptors από τον Σταύρο Καρέλλη, σύμβουλο του Ιδρύματος Ωνάση και διευθυντή του Machine-A, η ομιλία της Orsola de Castro, founder & creative director του Fashion Revolution, και όλα τα lightning talks.

Σε κάθε περίπτωση, δεν θα έχανα τα εργαστήρια της δεύτερη ημέρας, ιδίως το DiscoMAKE party, ένα DJ Fashion hacking party που δεν έχετε ξαναδεί.

Info

Crafting the future

Στέγη Ιδρύματος Ωνάση

1-2/2, Παρ. 10:00-21:00 & Σάβ. 12:30-21:00

Η είσοδος είναι δωρεάν.

Απαραίτητη η προκράτηση θέσης.

Δείτε το ολοκληρωμένο πρόγραμμα εδώ.

 

Μόδα & Στυλ
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΕΠΕΞ Μια έκθεση με τον θεατρικό και σουρεαλιστικό κόσμο των ρούχων της Ελένης Καββάδα

Εικαστικά / Tα ρούχα που σχεδιάζει η Ελένη Καββάδα είναι σαν έργα τέχνης

Οι δημιουργίες της ελληνίδας σχεδιάστριας παρουσιάζονται ως εκθεσιακά γλυπτά στην Intermission. Ογκώδη, σουρεαλιστικά, ποιητικά, ξεπερνούν τα όρια της μόδας και αγγίζουν την τέχνη. Πρόκειται με διαφορά για ό,τι πιο ενδιαφέρον έχει να παρουσιάσει η Ελλάδα στον χώρο της μόδας και αξίζει μια βόλτα στον Πειραιά για να τα δείτε.
ΑΡΓΥΡΩ ΜΠΟΖΩΝΗ
Fashion Alert: Η δημιουργικότητα σε συνεχή αποχαιρετισμό

Μόδα & Στυλ / Μεγάλοι οίκοι, μεγάλες φουρτούνες: Είναι η χειρότερη περίοδος για τους σχεδιαστές;

Ο ένας μετά τον άλλον, οι δημιουργικοί διευθυντές των κορυφαίων οίκων μόδας αλλάζουν καπέλα μέσα στους ίδιους ομίλους, με τα αφεντικά τους να βιάζονται να ξαναβρούν τα χαμένα τους κέρδη.
ΣΤΕΛΛΑ ΛΙΖΑΡΔΗ
Μπέλα Φρόιντ

Μόδα & Στυλ / Fashion Neurosis: Το podcast της Μπέλα Φρόιντ είναι περισσότερο ψυχανάλυση παρά κουβέντες για μόδα

Η επιτυχημένη σχεδιάστρια και δισεγγονή του Σίγκμουντ Φρόιντ στο podcast της παριστάνει την ψυχολόγο, και όλοι μοιράζονται αλήθειες που δυσκολεύονται να παραδεχτούν.
ΣΤΕΦΑΝΙΑ ΠΑΠΑΔΗΜΗΤΡΙΟΥ
Κλασική couture vs θέατρο γκραν γκινιόλ

Μόδα & Στυλ / Τελικά, οι μεγάλοι σχεδιαστές δημιουργούν μόδα ή θεατρικά κοστούμια εκτός εποχής;

Τα shows υψηλής ραπτικής, το πεδίο του ανέφικτου στη μόδα, ανύψωσαν για λίγο όλους εμάς σε ένα όνειρο, ενώ ξεσήκωσαν σε αγορές άνω των τεσσάρων μηδενικών τους 4.000 περίπου πελάτες της couture στον κόσμο, μαζί με έντονες συζητήσεις για τη στόφα του «couturier». Τον θέλουμε grandmaster της βελόνας ή Χουντίνι οπερετικών θεαμάτων;
ΣΤΕΛΛΑ ΛΙΖΑΡΔΗ
Καουμπόικες μπότες, φανταχτερά κοσμήματα και τεράστιοι φιόγκοι στις ανδρικές πασαρέλες

Μόδα & Στυλ / Καουμπόικες μπότες, φανταχτερά κοσμήματα και τεράστιοι φιόγκοι στις ανδρικές πασαρέλες

Τα αντρικά shows για τον χειμώνα του 2025 επιβεβαίωσαν τη στροφή στο κομψό  tailoring, αλλά και μια (αντιφατική) αναβάθμιση του καθημερινού ντυσίματος, ταρακουνώντας κάθε  βεβαιότητα και σύμβαση για την γκαρνταρόμπα ενός άνδρα. 
ΣΤΕΛΛΑ ΛΙΖΑΡΔΗ
Μόδα και μπίζνες στην τελετή ορκωμοσίας του Τραμπ

Μόδα & Στυλ / Μόδα και μπίζνες στην τελετή ορκωμοσίας του Τραμπ

Η εποχή της πρώτης προεδρίας του Τραμπ, όταν η Μελάνια είχε μαλλιά με μπούκλες και απαστράπτουσες ανταύγειες στο χρώμα του μελιού, ανήκει στο παρελθόν. Η δεύτερη ορκωμοσία του Τραμπ ήταν (κυρίως) μια επίδειξη αυστηρά συγκρατημένης επισημότητας.
THE LIFO TEAM
Jonathan Anderson: Ο χαϊδεμένος της Anna Wintour αναλαμβάνει τον Dior;

Μόδα & Στυλ / Jonathan Anderson: Ο χαϊδεμένος της Anna Wintour αναλαμβάνει τον Dior;

Ορμητικός και αλαζονικός, με μια εντελώς προσωπική ταυτότητα που έχει ορίσει τα τελευταία χρόνια το gender-fluid στυλ, ο Βορειοϊρλανδός σχεδιαστής υπόσχεται μια νέα εποχή στον κορυφαίο οίκο μόδας.
ΣΤΕΛΛΑ ΛΙΖΑΡΔΗ