6 μέρη για απίθανο παγωτό στην Αθήνα

6 μέρη για απίθανο παγωτό στην Αθήνα Facebook Twitter
0

Βufala Gelato

Για τους λάτρεις του ψαγμένου ποιοτικού παγωτού.

Το καλοκαίρι ήρθε για τα καλά και μαζί του έφερε τον βασιλιά των γλυκών, που δεν είναι άλλος από το παγωτό. Αν αυτό είναι από άριστη πρώτη ύλη, δε, βλέπε φρέσκο γάλα, τότε μιλάμε για την απόλυτη απόλαυση. Ένας από τους leaders στον χώρο του hi end παγωτού είναι αδιαμφισβήτητα το Bufala Gelato. Μιλάμε για 100% φρέσκο ελληνικό βουβαλινό γάλα Σερρών σε διάφορες γεύσεις που πηγαίνουν το παιχνίδι σε άλλη κατηγορία.

Πέρα από το ψαγμένο βουβαλίσιο παγωτό, όμως, που κλείνει την πόρτα στη λακτόζη, υπάρχει και το ψαγμένο gelato από 100% υψηλής ποιότητας αγελαδινό γάλα και ανθόγαλα. Εκεί η κατάσταση θα κάνει τους απανταχού ice cream junkies να θέλουν να δοκιμάσουν όλο το μαγαζί. Οι γεύσεις είναι ατελείωτες, η πρωτοτυπία επίσης και τα new entries ήρθαν για να μείνουν: Choco Caramel Crunch, Limoncello, New York Cheesecake αλλά και vegan προτάσεις για να χαιρόμαστε όλοι.


Αλλά η φάση δεν σταματάει εκεί, γιατί, καλέ μου γλυκατζή, η ιστορία απογειώνεται στο σερβίρισμα. Πέρα από τα φρέσκα χωνάκια, δεν πρέπει να χάσεις τη μοναδική crunchy φρεσκοψημένη bubble βάφλα σε βανίλια ή double chocolate με κομμάτια βελγικής σοκολάτας. Και συνεχίζοντας από τον πλανήτη της αγαπημένης όλων βάφλας, ένα must-taste είναι το ονειρεμένο Original Legendary Buffle Cone, όπου μιλάμε για ένα χειροποίητο βαφλο-χωνάκι που το γεμίζεις και το διακοσμείς με ό,τι θες, προκειμένου να συνεχίσεις τη βόλτα σου, απολαμβάνοντας την απόλυτη γεύση. Φυσικά, δεν λείπουν τα pancakes και οι κρέπες, ενώ οι υπόλοιπες γλυκές προτάσεις θα σε κάνουν να θέλεις να πηγαίνεις κάθε μέρα μετά το γραφείο ή τη σχολή.


Αγαπάμε το ότι πέρα από την ποικιλία, την πρωτοτυπία και την ποιότητα, στα Bufala Gelato το παγωτό φτιάχνεται καθημερινά με φρέσκα υλικά σε καθένα από τα 9 καταστήματα στην Ελλάδα (Κηφισιά, Χαλάνδρι, Νέα Σμύρνη, Γλυφάδα, Βούλα, Βουλιαγμένη, Θεσσαλονίκη και Πάτρα). Ο χώρος είναι ιδανικός και για καφέ, πάντα συνοδεία ενός παγωτένιου γλυκού που αξίζει κάθε του γραμμάριο.

bufalagelato.com, Facebook, Instagram

Solo Gelato

Δημιουργεί νέες γευστικές αναμνήσεις.

6 μέρη για απίθανο παγωτό στην Αθήνα Facebook Twitter

Όταν μιλάμε για γευστική μνήμη, το παγωτό βρίσκεται ίσως πρώτο ανάμεσα σε εκείνες τις γλυκές επιλογές που σου φέρουν στον νου αναμνήσεις. Το παγωτό του Solo Gelato, όμως, θα σου δημιουργήσει μια εντελώς καινούργια αναφορά γεύσης, που οδηγεί σε νέα μονοπάτια. Οι συνταγές με ολόφρεσκα υλικά παρασκευάζονται με προσήλωση και πολύ μεράκι στον πάγκο του εργαστηρίου, αναδεικνύοντας την ουσία του τίτλου «Artigianale Gelateria».

Άλλωστε, ο δημιουργός Νίκος Χριστογεώργος έχει να υπηρετήσει τον ρόλο της τρίτης γενιάς παγωτοποιού και το κάνει άριστα, αναβιώνοντας τις παραδοσιακές συνταγές του παππού του από το 1951. Καμία προσθήκη συντηρητικών, χρωστικών ή άλλων χημικών ουσιών, φρέσκα φρούτα εποχής και εκλεκτά υλικά γίνονται η βάση για μια σειρά από γεύσεις που θα σε ενθουσιάσουν από την πρώτη δοκιμή.

Στα must-try η κρέμα Solo Gelato με αμύγδαλο και amaretto, το παγωτό μάνγκο 100% χωρίς χρωστικές, η λευκή σοκολάτα με ξύσμα λεμονιού, το καζάν ντιπί με βουβαλίσιο γάλα, αλλά και το σήμα κατατεθέν, τo παραδοσιακό καϊμάκι με σαλέπι και μαστίχα Χίου. Δεν θα αντισταθείς (και δεν πρέπει άλλωστε) στην τριλογία από μονοποικιλιακές σοκολάτες, με τζιαντούγια, λευκή και σκούρα και σοκολάτα και φουντούκι από το Πιεμόντε, στο Mediterraneo και, φυσικά, στο καλύτερο φιστίκι από τη Σικελία. Δεν λείπουν οι προτάσεις χωρίς γλουτένη και χωρίς ζάχαρη, όπως και τα γλυκά που ετοιμάζονται καθημερινά (για όποιον προλάβει...), όπως το τιραμισού και ο μπαμπάς με ρούμι.

Το Solo Gelato έχει κατακτήσει το βραβείο του καλύτερου παγωτού στο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Παγωτού του Βερολίνου το 2012, αλλά, πέρα από αυτό (και κυριότερα), κατακτά καθημερινά τους λάτρεις του παγωτού, δημιουργώντας για εκείνους νέες αναμνήσεις.

Παπανδρέου 44, Χαλάνδρι, 210 6813622 / Γλυφάδα, Κέρκυρα, Ρόδος (Φαληράκι), Σαντορίνη (Οία & Θήρα), Πόρτο Χέλι, Κρήτη (Χερσόνησος) www.sologelato.gr, Facebook

Morris Brown

Βάζει στο μυαλό σου τη γεύση του απολαυστικού gelato.

6 μέρη για απίθανο παγωτό στην Αθήνα Facebook Twitter

Μπορεί στο πρώτο άκουσμα το όνομα Morris Brown να σου φέρνει στον νου τον Charlie στα Peanuts, αλλά αρκεί η πρώτη δοκιμή για να συνδέσεις αυτό το όνομα με την απόλαυση ενός ιταλικού παγωτού. Για την ακρίβεια όχι ενός αλλά εκατοντάδων, αφού οι γεύσεις gelato που έχουν περάσει από τη βιτρίνα του Morris Brown είναι πάνω από 500. Και το πιο βασικό: για να καταλήξουν εκεί, έχουν προηγηθεί πειραματισμοί συνδυασμών, δοκιμές και προσεκτικές εκτελέσεις πρωτότυπων συνταγών που εμπνέονται κάθε τόσο οι ιδιοκτήτες, οι οποίοι έχουν σπουδάσει την τέχνη του gelato στην Μπολόνια.

Στο Morris Brown είναι σίγουρο ότι δεν θα βαρεθείς, αφού οι νέες επιλογές διαδέχονται η μία την άλλη. Στα new entries θα βρεις, δίπλα στα κλασικά σορμπέ από φρέσκα φρούτα, και επιλογές χωρίς ζάχαρη, χειροποίητα βαφλάκια για να τα συνδυάσεις με το παγωτό της επιλογής σου. Μόνο που εδώ η επιλογή είναι δύσκολη υπόθεση, όταν έχεις να κάνεις με γεύσεις όπως η αλατισμένη καραμέλα, η double dark chocolate ή το φιστίκι με καρπό από το Bronte της Ιταλίας.

Στα καλοκαιρινά must-try είναι το gelato cocktail, στο οποίο συνδυάζεις το αγαπημένο σου ποτό με σορμπέ, ενώ για τα θεματικά Σαββατοκύριακα, που αφιερώνονται σε χώρες του κόσμου, δημιουργούνται ιδιαίτερες γεύσεις που θα σε ενθουσιάσουν. Όσο για τα υλικά, καταφθάνουν καθημερινά ολόφρεσκα (χωρίς διαπραγμάτευση αυτό!) στη Νέα Πεντέλη, όπου υπήρξε το πρώτο κατάστημα, αλλά και στο νεότερο σημείο των Βριλησσίων, και γίνονται βάση για μια σειρά από αυθεντικά, ιταλικά, λαχταριστά gelati. Και τώρα, για πες... Τι σου θυμίζει το όνομα;

Πλατεία Ηρώων Πολυτεχνείου 11, Νέα Πεντέλη, 210 8041981

Βάρσος

Για πραγματικό παγωτό κάτω από τα δέντρα.

6 μέρη για απίθανο παγωτό στην Αθήνα Facebook Twitter

Αν θέλεις να νιώσεις πώς είναι να τρως παγωτό όπως παλιά, δηλαδή πραγματικό παγωτό, δεν έχεις παρά να βρεθείς στην όμορφη Κηφισιά. Εκεί, σε ένα από τα παλιότερα ζαχαροπλαστεία της χώρας, θα έχεις την ευκαιρία να ταξιδέψεις στον χρόνο, απολαμβάνοντας το ιστορικό παγωτό Σικάγο. Άλλωστε, όπως υποστηρίζουν οι άνθρωποί του, είναι «κλασικό παγωτό Σικάγο, όπως μόνο εμείς ξέρουμε να το δημιουργούμε». Ο λόγος για τον Βάρσο, που είναι και σημείο κατατεθέν της Κηφισιάς, καθότι είναι ο μόνος που βρίσκεται εκεί σταθερά από το 1922.


Όταν φτάσεις, όσο χαριτωμένα και αν είναι τα έξω τραπεζάκια του, πρέπει να μπεις μέσα να χαρείς μυρωδιές, να τσεκάρεις τι θα πάρεις μαζί σου φεύγοντας και να κατευθυνθείς στην πίσω καταπράσινη και δροσερή αυλή. Γιατί το καλοκαίρι κάτω από τα πλατάνια, συνοδεία απολαυστικού παγωτού, είναι απλώς ένα ονειρεμένο.


Τα παγωτά του Βάρσου οφείλουν τη μεστή και πλούσια γεύση τους στις καλές πρώτες ύλες, όπως το φρέσκο αγελαδινό γάλα, η κρέμα γάλακτος και το αυγό, ενώ δεν θα σου λείψει και η ποικιλία γεύσεων. Πέρα από τις κλασικές και αγαπημένες σοκολάτα και κρέμα, που βγαίνουν και σε απίθανο παρφέ, μπορείς να απολαύσεις μόκα, πραλίνα, φιστίκι και καραμέλα. Όσο για το μοναδικό καϊμάκι τους, παρασκευάζεται αποκλειστικά με πρόβειο γάλα.

Αυτό που έχει τη δική του αξία σε αυτό το μαγαζί είναι η διατήρηση «παλιών» παγωτών όπως το Κασάτο, η Βάρκα Σπέσιαλ, το Πες Μελμπά, το Σπέσιαλ Βάρσος και, φυσικά, το εκμέκ παγωτό. Όσο γι' αυτούς που αποφεύγουν τα γαλακτοκομικά, υπάρχουν πάντα οι γρανίτες που γίνονται αποκλειστικά με φρέσκα φρούτα εποχής, φράουλα, βερίκοκο, σύκο και ροδάκινο.

Κασσαβέτη 5, Κηφισιά, 210 8013743, FacebookInstagram

Μαραμπού

Το παγωτό στην πιο φυσική του εκδοχή.

6 μέρη για απίθανο παγωτό στην Αθήνα Facebook Twitter

Είναι κάποιοι άνθρωποι που η δική τους έκτη αίσθηση είναι η γεύση κι αυτή κατευθύνει τα βήματά τους ώστε να δημιουργούν προτάσεις που σε κάνουν να αναρωτιέσαι πώς προέκυψαν. Η Βίκυ Περιστάνογλου είναι μια τέτοια περίπτωση, αφού η εμπειρία της ως δοκιμάστριας κρασιών τα τελευταία 15 χρόνια συνδυάζεται με την καινοτομία στη γεύση του παγωτού μέσα από το Μαραμπού. Ένα παγωτατζίδικο που δημιούργησε με τον Ιγκόρ Τσομλεκτσόγλου και κρατά ψηλά τη σημαία της «φυσικής παραγωγής», με βάσεις παγωτού που παρασκευάζονται στο εργαστήριο, καινοτόμες τεχνικές που έρχονται κατευθείαν από την Ιταλία και πρώτες ύλες που αντιπροσωπεύουν περήφανα τις λέξεις «αγνότητα» και «φρεσκάδα».

Στο Μαραμπού θα βρεις μια σειρά από παγωτά που καθημερινά εναλλάσσονται, αλλά και κάποιες σταθερές γεύσεις: ανθόγαλα (απλότητα που σε κάνει να καταλάβεις τη διαφορά), μαύρη σοκολάτα (αγαπημένο σορμπέ), σοκολάτα γάλακτος και καραμέλα με αλάτι. Συνταγές που βασίζονται στην ελληνική παράδοση, όπως το στραγγιστό γιαούρτι και το καϊμάκι στην κλασική εκδοχή με σαλέπι, φιγουράρουν δίπλα σε εντυπωσιακούς συνδυασμούς, όπως το ροδάκινο με βιολέτα, η καρύδα με γιασεμί ή η μαύρη σοκολάτα με φιστίκι και αλάτι. Στο Μαραμπού θα βρεις εξαιρετικά σορμπέ από φρέσκα φρούτα εποχής ή τροπικά αλλά και προτάσεις με κολοκυθόσπορο, ταχίνι και μαύρο σουσάμι!

Όλες οι συνταγές δημιουργούνται με premium υλικά και κυρίως με σύγχρονες τεχνικές που επιτρέπουν τη χρήση λιγότερης ζάχαρης, ώστε το αποτέλεσμα να είναι ελαφρύ και εύπεπτο. Αυτό που καταφέρνει το Μαραμπού είναι να σου περάσει την αγάπη των δημιουργών, της Βίκυς και του Ιγκόρ, για το παγωτό ή gelato ή πες το όπως θες... Αρκεί να το απολαύσεις όπως του αξίζει!

Αρχελάου 17, Παγκράτι, 210 7247037, Facebook, Instagram

Arte Gelato - caffé - cioccolato

Ερωτευμένοι με το παγωτό!

6 μέρη για απίθανο παγωτό στην Αθήνα Facebook Twitter

Στις σχέσεις το «για πάντα» είναι μια πολύ σχετική έννοια. Ο έρωτας περνάει και χωρίς να το καταλάβεις έρχεται το τέλος σε αυτό που κάποτε θεωρούσες «μεγάλη καψούρα». Υπάρχει όμως μια σχέση που δεν θα σε προδώσει και παραμένει ερωτική όσα χρόνια κι αν περάσουν. Το παγωτό δεν είναι ένα ακόμα γλύκισμα αλλά μια ολόκληρη τέχνη που σε κάνει να νιώθεις εκείνο το τσίμπημα της ευτυχίας και το Arte γνωρίζει πολύ καλά πώς να διατηρεί αυτήν τη σχέση ζωντανή.

Στην ιστορική οδό Τριπόδων στην Πλάκα, ο σούπερ εντυπωσιακός τοίχος με τον καταρράκτη διακοσμητικής σοκολάτας θα οδηγήσει τα βήματά σου σε αυτήν τη τζελατερία, η οποία συνδυάζει την παράδοση του παγωτού με μοντέρνες τεχνικές που δεν θα βρεις αλλού. Με συνεχή ταξίδια στην Ιταλία, δοκιμές ανάμεσα σε εκατοντάδες γεύσεις, μελέτη και εκπαίδευση πάνω στις πιο σύγχρονες τεχνικές, η ομάδα του Arte παρουσιάζει το παραδοσιακό gelato, το πιο καινούργιο διογκωμένο παγωτό και το εντελώς new entry παγωτό σε στρώσεις, στις οποίες όλα τα επιμέρους υλικά αναμειγνύονται αριστοτεχνικά την ώρα του σερβιρίσματος για να δημιουργήσουν μια εμπειρία γεύσης που σε κάνει να παραμιλάς.

Το Cherrino, με πάστα φιστικιού, αγριοκέρασο και βανίλια, το Catalino, με αλμυρή καραμέλα, καραμέλα και παγωτό καραμέλα και το Cremino, με πραλίνα φουντουκιού, παγωτό φουντούκι και σοκολάτα είναι στις must επιλογές, ενώ τα σορμπέ από φρέσκα φρούτα βρίσκονται ήδη στη λίστα των best-sellers, με προεξάρχον το σορμπέ σοκολάτας (98%).

Και μια συμβουλή: όταν πας, θα σου προσφέρουν φρέσκια φυσική λεμονάδα για να καθαρίσεις τη γεύση σου και να νιώσεις τη μαγεία του παγωτού που θα επιλέξεις. Μην παραλείψεις τη διαδικασία, γιατί το αποτέλεσμα θα σε ανταμείψει με μια σχέση ζωής...

Τριπόδων 16, Πλάκα, 2130 100700, arte-plaka.gr, Facebook, Instagram

Το άρθρο δημοσιεύθηκε στην έντυπη LiFO.

 

Το νέο τεύχος της LiFO δωρεάν στην πόρτα σας με ένα κλικ.

Γεύση
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Συνταγές με φιστίκι

Γεύση / Ευέλικτο, πλούσιο και τραγανό, το φιστίκι Αιγίνης πρωταγωνιστεί σε αυτές τις έξι αλμυρές και γλυκές συνταγές

Τα αδέλφια Δημήτρης και Θανάσης Σταμούδης προτείνουν ριγκατόνι με πέστο φιστικιού, cookies φιστίκι και άλλες πρωτότυπες ιδέες που αξιοποιούν τον αγαπημένο ξηρό καρπό.
ΝΙΚΗ ΜΗΤΑΡΕΑ
Τι κάνει το Prosecco το πιο δημοφιλές αφρώδες κρασί στον κόσμο;

Το κρασί με απλά λόγια / Τι κάνει το Prosecco το πιο δημοφιλές αφρώδες κρασί στον κόσμο;

Η Υρώ Κολιακουδάκη Dip WSET και ο Παναγιώτης Ορφανίδης μάς ταξιδεύουν στη βορειοανατολική Ιταλία με οδηγό τον σύμβουλο οινολόγο Stefano Ferrantes, ειδικό στην παραγωγή Prosecco, που εργάζεται στα μεγαλύτερα και γνωστότερα οινοποιεία της περιοχής.
THE LIFO TEAM
Βιωσιμότητα και συλλογικές φαντασιώσεις 

Γεύση / Μπορεί η υψηλή γαστρονομία να είναι πράγματι βιώσιμη;

Βραβευμένα εστιατόρια, που αποτελούν το όνειρο πολλών foodies, καυχιούνται για τις βιώσιμες πρακτικές τους, την ίδια στιγμή που κάποιες «λεπτομέρειες» για τη λειτουργία τους τείνουν να αποσιωπούνται από τη βιομηχανία της εστίασης.
ΒΑΣΙΛΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΔΗΣ
Instant noodles: Tο πιο viral φαγητό στον κόσμο τώρα

Γεύση / Instant noodles: Tο πιο viral φαγητό στον κόσμο τώρα

Η συναρπαστική ιστορία του πιο εύκολου φαγητού ξεκινά από την αρχαία Κίνα και τη δυναστεία Τσινγκ. Σύμφωνα με έναν τριάστερο σεφ, υπάρχει τρόπος να κάνουμε τα συσκευασμένα noodles γκουρμέ. Δοκιμάσαμε όσα βρήκαμε στην Αθήνα και προτείνουμε τα καλύτερα.
ΜΑΡΙΑ ΠΑΠΠΑ
Ο Dr. George Soleas εξηγεί πώς έγινε ο κορυφαίος αγοραστής κρασιών στον κόσμο

Το κρασί με απλά λόγια / Πώς έγινα ο κορυφαίος αγοραστής κρασιών στον κόσμο

O Dr. George Soleas, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του LCBO, του μεγαλύτερου εισαγωγέα κρασιών και οινοπνευματωδών ποτών στον κόσμο, αφηγείται στην Υρώ Κολιακουδάκη (Dip WSET) και τον Παναγιώτη Ορφανίδη την κινηματογραφική ζωή του.
THE LIFO TEAM
Νίκος Ψιλάκης: Mια ζωή αφιερωμένη στην καταγραφή της κρητικής παράδοσης και κουζίνας

Βιβλίο / Νίκος Ψιλάκης: Mια ζωή αφιερωμένη στην καταγραφή της κρητικής παράδοσης και κουζίνας

Ο Νίκος Ψιλάκης ερευνά και μελετά την κρητική παράδοση εδώ και τέσσερις δεκαετίες. Τα βιβλία του είναι μνημειώδεις εκδόσεις για το φαγητό, τις λαϊκές τελετουργίες και τα μοναστήρια της Κρήτης που διασώζουν και προωθούν τον ελληνικό πολιτισμό.
M. HULOT
Proveleggios

Γεύση / Ο Αλέξανδρος Καρακάτσανης έχασε πολλά σε μια νύχτα, αλλά επιστρέφει δυναμικά στο Proveleggios

Ο νεαρός και ταλαντούχος σεφ που είδε το πρώτο του μαγαζί στην Αθήνα να καίγεται ολοσχερώς δεν το έβαλε κάτω στιγμή. Πρόσφατα ανέλαβε να αλλάξει την κουζίνα του δημοφιλούς εστιατορίου και θέλει να αφηγηθεί τις αναμνήσεις όλης της ομάδας που τον υποδέχτηκε μέσα από τα πιάτα του.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
Τοkaj: Η περιοχή των αυτοκρατορικών κρασιών της Ουγγαρίας

Το κρασί με απλά λόγια / Τοkaj: Η περιοχή των αυτοκρατορικών κρασιών της Ουγγαρίας

Τι είναι το Aszu, το Szamorodni, το Furmint και το Harslevelu; O Robert Kindl, γενικός διευθυντής του θρυλικού Oremus, εξηγεί στην Υρώ Κολιακουδάκη Dip WSET τον Παναγιώτη Ορφανίδη γιατί το Tokaj είναι μια από τις σημαντικότερες οινοπαραγωγικές περιοχές της Ευρώπης.
THE LIFO TEAM
Πού έμαθαν να πίνουν μπίρα οι Αθηναίοι;

Ιστορία μιας πόλης / Πού έμαθαν να πίνουν μπίρα οι Αθηναίοι;

Φιξ, Μετς, Κλωναρίδη. Τρία τοπωνύμια, τρεις περιοχές της Αθήνας που σχετίζονται με τη ζυθοποιία. Επιχειρήσεις που έμαθαν στην αθηναϊκή κοινωνία να πίνει μπίρα, να την απολαμβάνει κατ’ οίκον ή σε πάρκα. H Αγιάτη Μπενάρδου συζητά με τον Βασίλη Νάστο για τη ζυθοποιία Κλωναρίδη και την εξέλιξη της περιοχής των Πατησίων.
THE LIFO TEAM