Athens Street Food Festival- τελευταία ευκαιρία

Athens Street Food Festival- τελευταία ευκαιρία Facebook Twitter
Για το τρίτο και τελευταίο τριήμερο του φεστιβάλ όλα τα περίπτερα θα προσφέρουν ανανεωμένα μενού, με νέες γευστικές προτάσεις που προσδοκούν να εκπλήξουν όσους θα τα επισκεφθούν για πρώτη φορά
0

Η μεγάλη γιορτή του «φαγητού του δρόμου» που δίνει την ευκαιρία στο κοινό να δοκιμάσει γεύσεις απ' όλο τον κόσμο πραγματοποιείται σε έναν ειδικά διαμορφωμένο χώρο έκτασης άνω των 4.000 τ.μ., στο παλιό αμαξοστάσιο του ΟΣΥ στο Γκάζι.


Οι ώρες που μπορεί κανείς να βολτάρει και να δοκιμάσει φαγητά απ' όλο τον κόσμο είναι από τις 17:00 μέχρι τη 01:00 μετά τα μεσάνυχτα την Παρασκευή, 12:00-01:00 το Σάββατο και 12:00-23:30 την Κυριακή. Άπλετος χρόνος, που ευνοεί τα νυχτοπούλια.


Πάνω από 35 καταστήματα έχουν τα δικά τους περίπτερα φέτος στο φεστιβάλ. Μερικά μόνο από τα ονόματα που συμμετέχουν είναι τα: Po' Boys, Mama Roux, Monster Burger, Guerilla Chef, Gurun, Not Just Falafel, Royal Curry House, Wok Art, El Luchador, Emi's Cupcakes, Γλυκό Καμινάδα, Mister Rolly, Γκιουζλεμέ, Mac 'n Cheesus, Etnico, Davinci, Loukoumades, Κωνσταντινίδης, Mentality, Poke Hawaian Susi, L' Ovelha Negra, Sugar Rock.


Για το τρίτο και τελευταίο τριήμερο του φεστιβάλ όλα τα περίπτερα θα προσφέρουν ανανεωμένα μενού, με νέες γευστικές προτάσεις που προσδοκούν να εκπλήξουν όσους θα τα επισκεφθούν για πρώτη φορά αλλά και όσους πήραν μία πρώτη γεύση τις προηγούμενες ημέρες.


Τρεις διακεκριμένοι σεφ έχουν δημιουργήσει φέτος pop-up stores αποκλειστικά για τις ημέρες του φεστιβάλ. Ο Δημήτρης Κατριβέσης, μετά τη μεγάλη επιτυχία της περασμένης χρονιάς, επιστρέφει με το Pantera Negra αλλά και το Vandal Burgers. Ο Στέφανος Στεφανίδης, ιδιοκτήτης του Big Kahuna Burgers, παρουσιάζει το μεξικάνικο El Luchador, ενώ ο pastry chef Δημήτρης Μακρυνιώτης παρουσιάζει το Sugar Rock.

 
Το Athens Street Food Festival δεν παρουσιάζει μόνο φαγητό αλλά και ασυνήθιστα ποτά από διάφορες χώρες του κόσμου. Φέτος δεν θα λείψουν τα ειδικά διαμορφωμένα μπαρ με μεγάλη ποικιλία σε κοκτέιλ, κρασί, μπίρα, cider και αναψυκτικά.


Από το φεστιβάλ δεν λείπει, βέβαια, ούτε η μουσική, με γνωστούς ραδιοφωνικούς παραγωγούς να επιλέγουν το soundtrack για τις γαστρονομικές βόλτες των επισκεπτών. Το Σάββατο 20/5 καλεσμένος του Athens Street Food Festival είναι ο DJ Food. Από τις αρχές των '90ς, το όνομα του πρότζεκτ συνδέθηκε με δύο σημεία αναφοράς της δεκαετίας: τη δισκογραφική Ninja Tune και τη σειρά Jazz Brakes, που με τα 5 volumes της συνέβαλε στη διαμόρφωση του trip-hop και της abstract hip hop.


Μερικά μόνο από τα φαγητά που ανυπομονούμε να δοκιμάσουμε αυτό το τριήμερο στο φεστιβάλ είναι τα μαύρα nachos του El Luchador, τα καυτερά του Royal Curry House, χαβανέζικο sushi από το Poké Hawaiian Sushi, «γάλα του τίγρη» από το ceviche του Pantera Negra και churros βουτηγμένα σε παγωτό.

Το κόστος εισόδου στο φεστιβάλ είναι 2,50 ευρώ.

Poké Hawaiian Sushi

To sushi των σέρφερ απευθείας από τη Χαβάη στo κέντρο της Αθήνας.

Athens Street Food Festival- τελευταία ευκαιρία Facebook Twitter
Δοκιμάστε για αρχή ένα pokebowl, δηλαδή ένα μπολάκι με μια μεγάλη μπάλα ρυζιού με σολομό ή γαρίδα και τέλειες σος.

Η νέα άφιξη στον γαστρονομικό χάρτη της πόλης που αναμένεται να σηκώσει... κύματα ευχαρίστησης στους απανταχού λάτρεις του sushi λέγεται Poké Hawaiian Sushi και είναι ήδη εδώ, δηλαδή στο Athens Street Food Festival, όπου και μας συστήθηκε μέχρι να ανοίξει και επισήμως τις πόρτες του στο κέντρο της Αθήνας σε λίγες μέρες. Και αν αναρωτιέστε τι διαφορετικό έχει αυτό το sushi από τα άλλα, πρόκειται για το sushi της Χαβάης που έχουν αγαπήσει όλοι οι σέρφερ. Κάντε μια βόλτα, λοιπόν, το επόμενο και τελευταίο τριήμερο του φεστιβάλ απ' το περίπτερο του Poké Hawaiian Sushi που βρίσκεται σε πραγματικά χαβανέζικη διάθεση και δοκιμάστε για αρχή ένα pokebowl, δηλαδή ένα μπολάκι με μια μεγάλη μπάλα ρυζιού με σολομό ή γαρίδα και τέλειες σος που έχει δημιουργήσει ο σεφ Γιάννης Κανδυλίδης, γνωστός από τη θητεία του στο Βαρούλκο.

Το Poké Hawaiian Sushi ανοίγει τις πόρτες του στο Σύνταγμα (Πετράκη 7) στις 30 Μαΐου.

Royal Curry House

Αυθεντικές ανατολίτικες γεύσεις στο κέντρο της Αθήνας.

Athens Street Food Festival- τελευταία ευκαιρία Facebook Twitter
Extra tip: Ο ζεστός του χώρος προσφέρεται για την οργάνωση εκδηλώσεων.

Λένε πως όπου βλέπεις πολλά και διαφορετικά μενού που προσπαθούν να έχουν λίγο απ' όλα δεν πρέπει να δείχνεις εμπιστοσύνη. Στην περίπτωση, όμως, του Royal Curry House τα πράγματα είναι πολύ διαφορετικά και σας προσκαλεί να απολαύσετε παραδοσιακές ανατολίτικες, πικάντικες ή μη, θαλασσινές και χορτοφαγικές γεύσεις καθώς και επιδόρπια σε συνδυασμό με την ασιατική κουλτούρα. Το μενού του έχει να παρουσιάσει πιάτα από την ινδική, κινεζική, αραβική, ταϊλανδέζικη αλλά και πακιστανική κουζίνα, που αποτελούν ένα μοναδικό γαστρονομικό ταξίδι. Πλούσια αρώματα, καυτερά μπαχαρικά και χρυσαφένια χρώματα μπερδεύονται ιδιαίτερα και το γευστικό αποτέλεσμα δικαιώνει πλήρως τη δημιουργική ματιά που έχουν οι άνθρωποι στην κουζίνα του Royal Curry House. Το επόμενο τριήμερο, 19-21 Μαΐου, μπορείτε να γευτείτε τις ανατολίτικες νοστιμιές του στο Athens Street Food Festival και εκεί θα πειστείτε πως αξίζει να περάσετε άμεσα απ' το εστιατόριο και να ανακαλύψετε το ταξιδιάρικο μενού του. Σας προσφέρουμε το μενού του μπουφέ με 10 ευρώ ανά άτομο.

Royal Curry House, Πειραιώς & Βούλγαρη 7, Αθήνα, 215 5359222

Ερωτόκριτος

Το φημισμένο κεμπάπ της Κάνιγγος.

Athens Street Food Festival- τελευταία ευκαιρία Facebook Twitter
Ό,τι βγαίνει απ' την κουζίνα του Ερωτόκριτου είναι ένα κι ένα, μαγειρεμένο με τα καλύτερα κρέατα της αγοράς.


Αυτοί που κινούνται στην ευρύτερη περιοχή του κέντρου ξέρουν ότι αν τους έρθει η όρεξη για κάτι νόστιμο, γρήγορο και οικονομικό ο προορισμός λέγεται «Ερωτόκριτος» και βρίσκεται στην Κάνιγγος. Το παραδοσιακό εστιατόριο-ψητοπωλείο που δημιούργησαν οι λάτρεις του φαγητού και πολλοί λάτρεψαν για το μοναδικό πολίτικο κεμπάπ του είναι ένας χώρος όπου η παράδοση συναντά την πολυτέλεια και οι γεύσεις είναι απλές, αλλά εκλεπτυσμένες. Ό,τι βγαίνει απ' την κουζίνα του Ερωτόκριτου είναι ένα κι ένα, μαγειρεμένο με τα καλύτερα κρέατα της αγοράς που κόβονται στο εργαστήριο του καταστήματος, ώστε το γευστικό αποτέλεσμα να είναι το καλύτερο δυνατό, και όλα χειροποίητα, όπως ακριβώς θα τα έφτιαχνε μια νοικοκυρά στο σπίτι της. Για πρώτη φορά, επιβάλλεται να δοκιμάσετε το πικάντικο κεμπάπ, εκτός αν έχετε όρεξη για κοτόπουλο ή χοιρινό που θα γευτείτε σε γύρο τυλιχτό ή σε μερίδα και πραγματικά θα το εκτιμήσετε. Και αν το επόμενο τριήμερο, 19-21 Μαΐου, ο δρόμος σάς βγάλει στο Γκάζι αντί για την Κάνιγγος, κάντε μια στάση στο stand του Ερωτόκριτου που θα βρίσκεται στο 2ο Athens Street Food Festival και θα καταλάβετε για τι γεύσεις μιλάμε.

Ερωτόκριτος, Κάνιγγος 3, Αθήνα, 210 3812583, www.souvlaki-erotokritos.gr

Γεύση
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Από arrancini μέχρι καλαμάκι συκώτι στο χέρι: Αυτό είναι το νέο αθηναϊκό street food

Γεύση / Από arrancini μέχρι καλαμάκι συκώτι στο χέρι: Αυτό είναι το νέο αθηναϊκό street food

H Αθήνα έχει πολλά στριτφουντάδικα. Όμως κάποια νέα, εκτός από το ότι ανεβάζουν το επίπεδο, έχουν καταφέρει να γίνουν instant συνήθεια για το προσεγμένο φαγητό τους, αλλά όχι μόνο γι' αυτό.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
Σουπιοπίλαφο

Γεύση / Σουπιοπίλαφο: Η μυστηριώδης γεύση του Αιγαίου

Από τον μινωικό πολιτισμό και τα κύπελλα του μέχρι τα σύγχρονα τσουκάλια, το μελάνι της σουπιάς συνεχίζει να αφήνει το αποτύπωμά του, ενώ το σουπιοπίλαφο αναδεικνύει τη μοναδικότητά του, τόσο στην εμφάνιση όσο και στο γευστικό του αποτέλεσμα.
ΝΙΚΟΣ Γ. ΜΑΣΤΡΟΠΑΥΛΟΣ
Νάπολη: Γιορτάζοντας τη χαρά της ζωής στη σκιά του Βεζούβιου

Nothing Days / Νάπολη: Γιορτάζοντας τη χαρά της ζωής στη σκιά του Βεζούβιου

Ένα «ανοιξιάτικο» τριήμερο σε μία πόλη που ξέρει από φυσικές καταστροφές αλλά ξέρει και να υμνεί τη ζωή, και μία μεγάλη βόλτα στην Πομπηία και στο Ερκολάνο. Από το αρχαίο «fast food» στις σύγχρονες γεύσεις της ναπολιτάνικης κουζίνας.
M. HULOT
Από Άγιο Όρος στην Κρήτη: Πώς μαγειρεύει η Ελλάδα τον μπακαλιάρο

Γεύση / Από το Άγιο Όρος στην Κρήτη: Πώς μαγειρεύει η Ελλάδα τον μπακαλιάρο

Σε μακαρονάδα ή παστός με ρεβίθια, ή λεμονάτος με ολόκληρα κρεμμύδια: Από το ένα πέλαγος στο άλλο, το τελετουργικό μας πιάτο παίρνει διαφορετικές μορφές, αποτελώντας ένα εκλεκτό έδεσμα της ελληνικής cucina povera.
ΝΙΚΟΣ Γ. ΜΑΣΤΡΟΠΑΥΛΟΣ
Τραβόλτα: Σ’ αυτή την ψαροταβέρνα η παράδοση και η καινοτομία που αναδεικνύουν τη φρεσκάδα της θάλασσας πάνε χέρι-χέρι

Γεύση / Πώς να φτιάξετε στο σπίτι τα κορυφαία πιάτα του Τραβόλτα

Πριν από 13 χρόνια, σε μια ψαροταβέρνα πολύ μακριά από τη θάλασσα, οι αδελφοί Λιάκοι μαζί με τον Ανέστη Λαζάι συνδυάσαν την παράδοση με την καινοτομία και δημιούργησαν γεύσεις-σταθμούς, όπως το καλαμάρι κοντοσούβλι και η τσιπούρα χουνκιάρ, κερδίζοντας φανατικούς θαυμαστές.
ΝΙΚΗ ΜΗΤΑΡΕΑ
Λήμνος: Ταξίδι στους αμπελώνες και τις γεύσεις του νησιού

Το κρασί με απλά λόγια / Λήμνος: Ένα από τα αρχαιότερα μέρη στον κόσμο που έφτιαχνε κρασί

Η Υρώ Κολιακουδάκη Dip WSET ταξιδεύει στη Λήμνο για να οινοτουρισμό και μοιράζεται με τον Παναγιώτη Ορφανίδη τις εμπειρίες της από τις γεύσεις που δοκίμασε και φυσικά ό,τι έμαθε για τα κρασιά, τις ποικιλίες, την αμπελουργία και τα οινοποιεία του νησιού.
THE LIFO TEAM
Χταπόδι με ασκολύμπρους, αβρονιές, κρίθαμα: Τα πολλά πρόσωπα ενός αρχέγονου φαγητού

Γεύση / Χταπόδι με ασκολύμπρους, αβρονιές και κρίθαμα: Τα πολλά πρόσωπα ενός αρχέγονου γεύματος

Δεν είναι απλώς ένα έδεσμα. Είναι μια τελετουργία που χάνεται στα βάθη του χρόνου, μια ιεροτελεστία που ξεκινά από την άγρια καταδίωξη στα βράχια και καταλήγει στο μεθυστικό άρωμα της θάλασσας, που αναδύεται στο πιάτο.
ΝΙΚΟΣ Γ. ΜΑΣΤΡΟΠΑΥΛΟΣ
Τάσος Μαντής: Από τα υδραυλικά στα αστέρια Michelin

Οι Αθηναίοι / Τάσος Μαντής: Από τα υδραυλικά στα αστέρια Michelin

Ένα απρόσμενο Σαββατοκύριακο σε ένα κότερο στάθηκε αρκετό για να αλλάξει τη ζωή του. Από την πρώτη του εμπειρία ως μάγειρας στον στρατό μέχρι τις κουζίνες των κορυφαίων εστιατορίων του κόσμου, κάθε σταθμός διαμόρφωσε τη φιλοσοφία του βραβευμένου σεφ. Σήμερα, μέσα από το αστεράτο Soil, αποδεικνύει πως η μαγειρική δεν είναι απλώς τέχνη, αλλά τρόπος ζωής.
M. HULOT
Αξώτης: Για καλοψημένο παϊδάκι και θεϊκές πατάτες στο Πολύγωνο

Γεύση / Αξώτης: Για καλοψημένο παϊδάκι και θεϊκές πατάτες στο Πολύγωνο

Μια ταβέρνα που έχτισαν το '56 οι οικοδόμοι της περιοχής και κράτησαν ζωντανή ακόμα και στις δύσκολες στιγμές, συνεχίζει μέχρι σήμερα να αποτελεί ένα comfort zone, με λίγα, κλασικά και καλά πράγματα, για τις μέρες που δεν θέλουμε να είμαστε μέρος της «φάσης».
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ