Athens Street Food Festival- τελευταία ευκαιρία

Athens Street Food Festival- τελευταία ευκαιρία Facebook Twitter
Για το τρίτο και τελευταίο τριήμερο του φεστιβάλ όλα τα περίπτερα θα προσφέρουν ανανεωμένα μενού, με νέες γευστικές προτάσεις που προσδοκούν να εκπλήξουν όσους θα τα επισκεφθούν για πρώτη φορά
0

Η μεγάλη γιορτή του «φαγητού του δρόμου» που δίνει την ευκαιρία στο κοινό να δοκιμάσει γεύσεις απ' όλο τον κόσμο πραγματοποιείται σε έναν ειδικά διαμορφωμένο χώρο έκτασης άνω των 4.000 τ.μ., στο παλιό αμαξοστάσιο του ΟΣΥ στο Γκάζι.


Οι ώρες που μπορεί κανείς να βολτάρει και να δοκιμάσει φαγητά απ' όλο τον κόσμο είναι από τις 17:00 μέχρι τη 01:00 μετά τα μεσάνυχτα την Παρασκευή, 12:00-01:00 το Σάββατο και 12:00-23:30 την Κυριακή. Άπλετος χρόνος, που ευνοεί τα νυχτοπούλια.


Πάνω από 35 καταστήματα έχουν τα δικά τους περίπτερα φέτος στο φεστιβάλ. Μερικά μόνο από τα ονόματα που συμμετέχουν είναι τα: Po' Boys, Mama Roux, Monster Burger, Guerilla Chef, Gurun, Not Just Falafel, Royal Curry House, Wok Art, El Luchador, Emi's Cupcakes, Γλυκό Καμινάδα, Mister Rolly, Γκιουζλεμέ, Mac 'n Cheesus, Etnico, Davinci, Loukoumades, Κωνσταντινίδης, Mentality, Poke Hawaian Susi, L' Ovelha Negra, Sugar Rock.


Για το τρίτο και τελευταίο τριήμερο του φεστιβάλ όλα τα περίπτερα θα προσφέρουν ανανεωμένα μενού, με νέες γευστικές προτάσεις που προσδοκούν να εκπλήξουν όσους θα τα επισκεφθούν για πρώτη φορά αλλά και όσους πήραν μία πρώτη γεύση τις προηγούμενες ημέρες.


Τρεις διακεκριμένοι σεφ έχουν δημιουργήσει φέτος pop-up stores αποκλειστικά για τις ημέρες του φεστιβάλ. Ο Δημήτρης Κατριβέσης, μετά τη μεγάλη επιτυχία της περασμένης χρονιάς, επιστρέφει με το Pantera Negra αλλά και το Vandal Burgers. Ο Στέφανος Στεφανίδης, ιδιοκτήτης του Big Kahuna Burgers, παρουσιάζει το μεξικάνικο El Luchador, ενώ ο pastry chef Δημήτρης Μακρυνιώτης παρουσιάζει το Sugar Rock.

 
Το Athens Street Food Festival δεν παρουσιάζει μόνο φαγητό αλλά και ασυνήθιστα ποτά από διάφορες χώρες του κόσμου. Φέτος δεν θα λείψουν τα ειδικά διαμορφωμένα μπαρ με μεγάλη ποικιλία σε κοκτέιλ, κρασί, μπίρα, cider και αναψυκτικά.


Από το φεστιβάλ δεν λείπει, βέβαια, ούτε η μουσική, με γνωστούς ραδιοφωνικούς παραγωγούς να επιλέγουν το soundtrack για τις γαστρονομικές βόλτες των επισκεπτών. Το Σάββατο 20/5 καλεσμένος του Athens Street Food Festival είναι ο DJ Food. Από τις αρχές των '90ς, το όνομα του πρότζεκτ συνδέθηκε με δύο σημεία αναφοράς της δεκαετίας: τη δισκογραφική Ninja Tune και τη σειρά Jazz Brakes, που με τα 5 volumes της συνέβαλε στη διαμόρφωση του trip-hop και της abstract hip hop.


Μερικά μόνο από τα φαγητά που ανυπομονούμε να δοκιμάσουμε αυτό το τριήμερο στο φεστιβάλ είναι τα μαύρα nachos του El Luchador, τα καυτερά του Royal Curry House, χαβανέζικο sushi από το Poké Hawaiian Sushi, «γάλα του τίγρη» από το ceviche του Pantera Negra και churros βουτηγμένα σε παγωτό.

Το κόστος εισόδου στο φεστιβάλ είναι 2,50 ευρώ.

Poké Hawaiian Sushi

To sushi των σέρφερ απευθείας από τη Χαβάη στo κέντρο της Αθήνας.

Athens Street Food Festival- τελευταία ευκαιρία Facebook Twitter
Δοκιμάστε για αρχή ένα pokebowl, δηλαδή ένα μπολάκι με μια μεγάλη μπάλα ρυζιού με σολομό ή γαρίδα και τέλειες σος.

Η νέα άφιξη στον γαστρονομικό χάρτη της πόλης που αναμένεται να σηκώσει... κύματα ευχαρίστησης στους απανταχού λάτρεις του sushi λέγεται Poké Hawaiian Sushi και είναι ήδη εδώ, δηλαδή στο Athens Street Food Festival, όπου και μας συστήθηκε μέχρι να ανοίξει και επισήμως τις πόρτες του στο κέντρο της Αθήνας σε λίγες μέρες. Και αν αναρωτιέστε τι διαφορετικό έχει αυτό το sushi από τα άλλα, πρόκειται για το sushi της Χαβάης που έχουν αγαπήσει όλοι οι σέρφερ. Κάντε μια βόλτα, λοιπόν, το επόμενο και τελευταίο τριήμερο του φεστιβάλ απ' το περίπτερο του Poké Hawaiian Sushi που βρίσκεται σε πραγματικά χαβανέζικη διάθεση και δοκιμάστε για αρχή ένα pokebowl, δηλαδή ένα μπολάκι με μια μεγάλη μπάλα ρυζιού με σολομό ή γαρίδα και τέλειες σος που έχει δημιουργήσει ο σεφ Γιάννης Κανδυλίδης, γνωστός από τη θητεία του στο Βαρούλκο.

Το Poké Hawaiian Sushi ανοίγει τις πόρτες του στο Σύνταγμα (Πετράκη 7) στις 30 Μαΐου.

Royal Curry House

Αυθεντικές ανατολίτικες γεύσεις στο κέντρο της Αθήνας.

Athens Street Food Festival- τελευταία ευκαιρία Facebook Twitter
Extra tip: Ο ζεστός του χώρος προσφέρεται για την οργάνωση εκδηλώσεων.

Λένε πως όπου βλέπεις πολλά και διαφορετικά μενού που προσπαθούν να έχουν λίγο απ' όλα δεν πρέπει να δείχνεις εμπιστοσύνη. Στην περίπτωση, όμως, του Royal Curry House τα πράγματα είναι πολύ διαφορετικά και σας προσκαλεί να απολαύσετε παραδοσιακές ανατολίτικες, πικάντικες ή μη, θαλασσινές και χορτοφαγικές γεύσεις καθώς και επιδόρπια σε συνδυασμό με την ασιατική κουλτούρα. Το μενού του έχει να παρουσιάσει πιάτα από την ινδική, κινεζική, αραβική, ταϊλανδέζικη αλλά και πακιστανική κουζίνα, που αποτελούν ένα μοναδικό γαστρονομικό ταξίδι. Πλούσια αρώματα, καυτερά μπαχαρικά και χρυσαφένια χρώματα μπερδεύονται ιδιαίτερα και το γευστικό αποτέλεσμα δικαιώνει πλήρως τη δημιουργική ματιά που έχουν οι άνθρωποι στην κουζίνα του Royal Curry House. Το επόμενο τριήμερο, 19-21 Μαΐου, μπορείτε να γευτείτε τις ανατολίτικες νοστιμιές του στο Athens Street Food Festival και εκεί θα πειστείτε πως αξίζει να περάσετε άμεσα απ' το εστιατόριο και να ανακαλύψετε το ταξιδιάρικο μενού του. Σας προσφέρουμε το μενού του μπουφέ με 10 ευρώ ανά άτομο.

Royal Curry House, Πειραιώς & Βούλγαρη 7, Αθήνα, 215 5359222

Ερωτόκριτος

Το φημισμένο κεμπάπ της Κάνιγγος.

Athens Street Food Festival- τελευταία ευκαιρία Facebook Twitter
Ό,τι βγαίνει απ' την κουζίνα του Ερωτόκριτου είναι ένα κι ένα, μαγειρεμένο με τα καλύτερα κρέατα της αγοράς.


Αυτοί που κινούνται στην ευρύτερη περιοχή του κέντρου ξέρουν ότι αν τους έρθει η όρεξη για κάτι νόστιμο, γρήγορο και οικονομικό ο προορισμός λέγεται «Ερωτόκριτος» και βρίσκεται στην Κάνιγγος. Το παραδοσιακό εστιατόριο-ψητοπωλείο που δημιούργησαν οι λάτρεις του φαγητού και πολλοί λάτρεψαν για το μοναδικό πολίτικο κεμπάπ του είναι ένας χώρος όπου η παράδοση συναντά την πολυτέλεια και οι γεύσεις είναι απλές, αλλά εκλεπτυσμένες. Ό,τι βγαίνει απ' την κουζίνα του Ερωτόκριτου είναι ένα κι ένα, μαγειρεμένο με τα καλύτερα κρέατα της αγοράς που κόβονται στο εργαστήριο του καταστήματος, ώστε το γευστικό αποτέλεσμα να είναι το καλύτερο δυνατό, και όλα χειροποίητα, όπως ακριβώς θα τα έφτιαχνε μια νοικοκυρά στο σπίτι της. Για πρώτη φορά, επιβάλλεται να δοκιμάσετε το πικάντικο κεμπάπ, εκτός αν έχετε όρεξη για κοτόπουλο ή χοιρινό που θα γευτείτε σε γύρο τυλιχτό ή σε μερίδα και πραγματικά θα το εκτιμήσετε. Και αν το επόμενο τριήμερο, 19-21 Μαΐου, ο δρόμος σάς βγάλει στο Γκάζι αντί για την Κάνιγγος, κάντε μια στάση στο stand του Ερωτόκριτου που θα βρίσκεται στο 2ο Athens Street Food Festival και θα καταλάβετε για τι γεύσεις μιλάμε.

Ερωτόκριτος, Κάνιγγος 3, Αθήνα, 210 3812583, www.souvlaki-erotokritos.gr

Γεύση
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Χταπόδι με ασκολύμπρους, αβρονιές, κρίθαμα: Τα πολλά πρόσωπα ενός αρχέγονου φαγητού

Γεύση / Χταπόδι με ασκολύμπρους, αβρονιές και κρίθαμα: Τα πολλά πρόσωπα ενός αρχέγονου γεύματος

Δεν είναι απλώς ένα έδεσμα. Είναι μια τελετουργία που χάνεται στα βάθη του χρόνου, μια ιεροτελεστία που ξεκινά από την άγρια καταδίωξη στα βράχια και καταλήγει στο μεθυστικό άρωμα της θάλασσας, που αναδύεται στο πιάτο.
ΝΙΚΟΣ Γ. ΜΑΣΤΡΟΠΑΥΛΟΣ
Τάσος Μαντής: Από τα υδραυλικά στα αστέρια Michelin

Οι Αθηναίοι / Τάσος Μαντής: Από τα υδραυλικά στα αστέρια Michelin

Ένα απρόσμενο Σαββατοκύριακο σε ένα κότερο στάθηκε αρκετό για να αλλάξει τη ζωή του. Από την πρώτη του εμπειρία ως μάγειρας στον στρατό μέχρι τις κουζίνες των κορυφαίων εστιατορίων του κόσμου, κάθε σταθμός διαμόρφωσε τη φιλοσοφία του βραβευμένου σεφ. Σήμερα, μέσα από το αστεράτο Soil, αποδεικνύει πως η μαγειρική δεν είναι απλώς τέχνη, αλλά τρόπος ζωής.
M. HULOT
Αξώτης: Για καλοψημένο παϊδάκι και θεϊκές πατάτες στο Πολύγωνο

Γεύση / Αξώτης: Για καλοψημένο παϊδάκι και θεϊκές πατάτες στο Πολύγωνο

Μια ταβέρνα που έχτισαν το '56 οι οικοδόμοι της περιοχής και κράτησαν ζωντανή ακόμα και στις δύσκολες στιγμές, συνεχίζει μέχρι σήμερα να αποτελεί ένα comfort zone, με λίγα, κλασικά και καλά πράγματα, για τις μέρες που δεν θέλουμε να είμαστε μέρος της «φάσης».
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
ΕΠΕΞ Έκανε την Ελληνίδα μαμά του αστέρι του TikTok κι όταν εκείνη πέθανε, συνέχισε να μαγειρεύει τις συνταγές της

Γεύση / Έκανε την Ελληνίδα μαμά του αστέρι του TikTok κι όταν εκείνη πέθανε, συνέχισε να μαγειρεύει τις συνταγές της

Ο Ελληνοαμερικανός stand-up κωμικός Γκας Κωνσταντέλλης έφτιαξε έναν «βωμό» στα social media για τη μητέρα του και τις συνταγές της, οι οποίες συγκεντρώνονται τώρα σ’ ένα βιβλίο.
THE LIFO TEAM
Τι είναι αυτό που κάνει τα αυτόριζα αμπέλια τόσο μοναδικά;

Το κρασί με απλά λόγια / Αυτόριζα αμπέλια: Ο μεγάλος θησαυρός της αμπελουργίας

Είναι τα πιο «ειλικρινή» αμπέλια στον κόσμο, εξ’ ου και οι Γάλλοι τα αποκαλούν «franc de pied». O εξαιρετικός σύμβουλος-οινολόγος Σπύρος Ζουμπούλης μιλά στην Υρώ Κολιακουδάκη Dip WSET και στον Παναγιώτη Ορφανίδη για το κρασί που προσφέρει όλη την αλήθεια για το terroir που το γέννησε.
THE LIFO TEAM
Meigma: Το νέο μεζεδοπωλείο της Αθήνας δεν θυμίζει κανένα άλλο

Γεύση / Meigma: Το νέο μεζεδοπωλείο της Αθήνας δεν θυμίζει κανένα άλλο

Μετά το Ρίνι που αγαπήθηκε πολύ, η Μαρίνα Χρονά σερβίρει στον Κεραμεικό μικρά πιάτα που της αρέσουν, είτε πρόκειται για φάβα φουρνιστή και ντολμαδάκια κασιώτικα είτε για ravioloni και shepherd’s pie.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
Konak: Στον Άγιο Δημήτριο για αυθεντικό κεμπάπ και λαχματζούν

Γεύση / Konak: Στον Άγιο Δημήτριο για αυθεντικό κεμπάπ και λαχματζούν

Ο Apo, ένας Τούρκος πολιτικός πρόσφυγας που έφτασε στην Ελλάδα με 7 ευρώ στην τσέπη, σερβίρει πλέον τσιγ κιοφτέ, πληθωρικό μπεϊντί κεμπάπ και χειροποίητο ντονέρ, ενώ μοιράζεται μαζί μας τρεις από τις συνταγές του.
ΝΙΚΗ ΜΗΤΑΡΕΑ
Φάε έναν Βαλεντίνο

Γεύση / Φάε έναν Βαλεντίνο

Όπως και στη ζωή, έτσι και στα πιο καλά ζαχαροπλαστεία της Αθήνας κυκλοφορούν καρδιές μικρές και καρδιές μεγάλες· για να τις δωρίσετε ή για να τις κρατήσετε για πάρτη σας. Φτιάχνουν επίσης cheesecake, choux, πανετόνε και rolls ειδικά για τη μέρα που κάποιοι τη γιορτάζουν και σε κάποιους περνάει εντελώς αδιάφορη. Ποιος, όμως, μπορεί να αντισταθεί σε ένα λαχταριστό γλυκό;
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
Φαΐ να σε ζεστάνει το πιο κρύο ΣΚ της χρονιάς: 15 θέματα γεμάτα χειμωνιάτικα φαγητά και γλυκά!

Γεύση / Φαΐ να σε ζεστάνει το πιο κρύο ΣΚ της χρονιάς: 15 θέματα γεμάτα χειμωνιάτικα φαγητά και γλυκά!

Τι θες; Τις σούπες που έτρωγες στην Ήπειρο; Ωραία γιουβαρλάκια; Ή μια σωστά χυλωμένη φασολάδα; Ό,τι θες από φαγητό που να θυμίζει «χειμώνα» θα το βρεις σε αυτό εδώ το mega post.
THE LIFO TEAM
Δώδεκα Πιάτα

Γεύση / «Δώδεκα Πιάτα» στο Κουκάκι: Για χειροποίητο γύρο στην ταβέρνα ενός αστεράτου σεφ

Ο Παύλος Kυριάκης είχε κατά νου δύο πράγματα: Να φτιάξει ένα μέρος όπου θα μπορούν να τον επισκέπτονται εύκολα οι φίλοι του και να σερβίρει κλασικά πιάτα - λίγα και καλά.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ