Πώς θα φτιάξετε το τέλειο γαμοπίλαφο

Η Νίκη Μηταρέα αποκαλύπτει όλα τα μυστικά για το αυθεντικό παραδοσιακό έδεσμα των κρητικών γάμων.

ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Tandoori, Samosa, Biryani: Βασικοί κανόνες και συνταγές για γνήσια ινδική κουζίνα

Το ινδικό εστιατόριο Royal Indian Chef ανοίγει την κουζίνα του και μας μυεί στα μυστικά της.

ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Καιρός για φασολάδα!

Όσο και αν προσπάθησαν να δημιουργήσουν gourmet εκδοχές της, η φασολάδα παρέμεινε ταπεινή, αυθεντική και παραδοσιακή. Αυτό, άλλωστε, είναι και το μυστικό της επιτυχίας της, η απλότητα και η δύναμη της γεύσης.

ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

6 (πολύ) καυτερές συνταγές για τολμηρούς καλοφαγάδες

Όταν δίνονται οι καλύτερες συνταγές για μεζέδες που καίνε, η επιστήμη –που εξηγεί γιατί αγαπάμε τις γεύσεις που μας προκαλούν πόνο– πάει περίπατο.

ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Συνταγές για κρέας με κόκαλο, εκεί που η νοστιμιά χτυπάει κόκκινο

Οι Σπύρος και Βαγγέλης Λιάκος μας υποδέχονται στο ολοκαίνουργιο παράρτημα του Basegrill στη Γλυφάδα και μαζί με τον σεφ Σπύρο Παυλίδη προτείνουν συνταγές με μέρη του κρέατος που δεν χρησιμοποιούμε συχνά.

ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Πώς να φτιάξετε σούπες σαν αυτές που κάνει η «Ήπειρος» στη Βαρβάκειο

Μπήκαμε στην κουζίνα της «Ακρόπολης της ελληνικής εστίασης» -όπως αποκαλεί ο Βασίλης Ακριβός το εμβληματικό οινομαγειρείο που ανανέωσε πρόσφατα- και ζητήσαμε να μάθουμε τα μυστικά για τις πιο νόστιμες ελληνικές σούπες του χειμώνα. Μαγείρεψε για μας ούτε μία, ούτε δύο αλλά έντεκα διαφορετικές συνταγές.

ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Τι τρώνε στην Παύλιανη; 6 συνταγές που μαγειρεύονται σε ένα ταβερνάκι στις πλαγιές της Οίτης

Μαγειρική και νοστιμιά σε υψόμετρο 1.050 μέτρων.

ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Τρεις νόστιμες συνταγές για τα απίθανα χειμωνιάτικα καρότα

Γλασαρισμένα στο τηγάνι και σε δύο διαφορετικές σαλάτες, εκπλήσσουν με τη νοστιμιά και την απλότητά τους.

ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

7 συνταγές (και 6 μυστικά) για εύκολες και πολύ νόστιμες σούπες

Ευεργετικές, θρεπτικές και καθόλου παχυντικές.

ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Δύο χορτοφαγικές συνταγές για τα χειμωνιάτικα blues

Ποιο vegetarian, παιδάκι μου; Κανονικό φαγητό είναι!

ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Κρεατόσουπα, πατσάς, γιουβαρλάκια: Συνταγές για τρεις κλασικές σούπες

Μια ταβέρνα με ιστορία πενήντα χρόνων, που πήρε το όνομά της από το βραστό που σέρβιρε στους πελάτες της, μας δίνει τρεις συνταγές για τις κρύες μέρες και νύχτες του χειμώνα.

ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Η γεύση των χιονισμένων τοπίων

Το γριβάδι πλακί με τις «καπιρές» του άκρες, ένα αγριογούρουνο μαγειρεμένο στιφάδο, μια γίδα βραστή του Ολύμπου και η φασολάδα των Πιερίων: Φαγητά που η νοστιμιά τους ενισχύεται από την ατμόσφαιρα της ζεστής συντροφιάς που σμίγει στην κρύα αγκαλιά του βουνού.

ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Μήπως να σταματήσουμε να σνομπάρουμε τις φακές σούπα;

Αν ανήκετε σε εκείνους που ούτε τις αγγίζουν ούτε σκέφτονται να τις μαγειρέψουν, προτείνουμε να δοκιμάσετε τη συνταγή που μας δίνει ο Βασίλης Ζώης του Άνετον, την οποία αγαπούν πολύ τα γραφεία γύρω από το Σύνταγμα.

ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Λωτός: Όλα όσα πρέπει να ξέρεις για το μυθικό φρούτο + μια συνταγή για κέικ

Ένα από τα πιο όμορφα φθινοπωρινά φρούτα, ο λαμπερός λωτός, φαίνεται να κερδίζει σταθερά την προτίμησή μας και κάθε χρόνο ολοένα και περισσότεροι τον απολαμβάνουμε ωμό ή σε σαλάτες.

ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

 

20 κρασιά για το 2025

Τρεις οινοχόοι μοιράζονται το top 5 των κρασιών που τους εντυπωσίασαν το 2024 και η Υρώ Κολιακουδάκη επιλέγει το δικό της top 5 κρασιών που συνδέονται με σημαντικές προσωπικές της στιγμές.

ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Scroll to top icon