Santorini Brewing CompanyM
Ο οινολόγος και οινοποιός Γιάννης Παρασκευόπουλος μαζί με τον Σέρβο ζυθοποιό Boban Κrunic, τον Άγγλο οινέμπορο Steve Daniel και την Αμερικανίδα Majda Anderson έστησαν στη Μέσα Γωνιά της Σαντορίνης ένα μικρό ζυθοποιείο και παράγουν μπίρα, λαο συγκεκριμένα, όπως οι ίδιοι σχολιάζουν με χιούμορ, «Lagered Ales», δηλαδή ένα υβρίδιο ανάμεσα στις ξεδιψαστικές lager και τις μεστές, αρωματικές ale. Με σήμα τον γαϊδαράκο της Σαντορίνης, η εταιρεία παράγει τις Yellow Donkey, Red Donkey, Crazy Donkey και Donkey Eureka. Μέσα Γωνιά, Σαντορίνη, 22860 30268Septem Μικροζυθοποιία
H Septem ήταν από τους πρώτους που έβαλαν τη μικροζυθοποιία στην ελληνική αγορά. Το μεγαλύτερο πλεονέκτημά της είναι το πάθος του δημιουργού της. Ο Σοφοκλής Παναγιώτου, με εφόδιο τις γνώσεις του στην οινολογία, έστησε στο Αυλωνάρι της Εύβοιας τη Septem με μεθόδους ζυθοποίησης, γεύσεις και αρώματα πέρα από τα συνηθισμένα. Παράγει τις Septem Pislner, Septem Pale Ale, Septem Golden Ale, Septem Premium Red Ale, Septem Porter, Septem 8η μέρα, Septem A.C.E. Ωρολόγιο Αυλωνάριου, Εύβοια, 222277 0000.