22.4.2025 Γεύση Καπάνι Μάρκετ: Ένα οινορεστοράν που παντρεύει Βορρά, Βαλκάνια και Ανατολή Νίκη Μηταρέα 22.4.2025 Ο σεφ Δημήτρης Μπαλάκας «ψήθηκε» με τις παραδοσιακές γεύσεις στον φούρνο του παππού και της γιαγιάς του, και μοιράστηκε μαζί μας τρεις αυθεντικές συνταγές από τη Φλώρινα. ΝΙΚΗ ΜΗΤΑΡΕΑ
20.4.2025 Γκίκας Ξενάκης «Έχω κάνει λάθη – δούλεψα πολύ με τον εαυτό μου για να τους σέβομαι όλους στην κουζίνα» Αργυρώ Μποζώνη 20.4.2025 Ο «τιμονιέρης» της κουζίνας του Aleria, Γκίκας Ξενάκης, είναι ο Αθηναίος της εβδομάδας. ΑΡΓΥΡΩ ΜΠΟΖΩΝΗ
19.4.2025 ΚΡΑΣΙ Αμπελώνες, ποικιλίες, ιστορίες: Το ελληνικό κρασί με απλά λόγια 19.4.2025 Από τη Νάξο μέχρι τη Νάουσα, η Υρώ Κολιακουδάκη Dip WSET και ο Παναγιώτης Ορφανίδης μας μαθαίνουν τα ελληνικά κρασιά μέσα από 10 podcasts.
18.4.2025 Γεύση Πούλοι και κουκνούκοι, τα ζυμαρένια ειδώλια της Ανάστασης Νίκος Γ. Μαστροπαύλος 18.4.2025 Τα ευφάνταστα τσουρέκια της Λαμπρής των νησιών του Αιγαίου θυμίζουν ζυμαρένια μικρογλυπτά και αναδίδουν την αρχοντική ευωδιά των ημερών. ΝΙΚΟΣ Γ. ΜΑΣΤΡΟΠΑΥΛΟΣ
18.4.2025 Γεύση 8 μέρη στην Αθήνα για πασχαλινά γλυκά Λίνα Ιντζεγιάννη 18.4.2025 Φούρνοι και ζαχαροπλαστεία από όπου παίρνουμε τώρα σοκολατένια αυγά, αφράτα τσουρέκια και τα κουλουράκια των ημερών. ΛΙΝΑ ΙΝΤΖΕΓΙΑΝΝΗ
16.4.2025 Γεύση Οι ρακές της Μεγάλης Εβδομάδας και οι μεζέδες τους Νίκος Γ. Μαστροπαύλος 16.4.2025 Ωμές αγκινάρες, χλωρά κουκιά, πιπεράτα ραπανάκια και φρέσκα κρεμμύδια είναι ό,τι πρέπει για το τραπέζι και τα τσουγκρίσματα αυτών των ημερών. ΝΙΚΟΣ Γ. ΜΑΣΤΡΟΠΑΥΛΟΣ
15.4.2025 Γεύση 6 πολύ καλά κρασιά από λιγότερο γνωστές γηγενείς ποικιλίες Δημήτρης Κούμανης 15.4.2025 Από τον Αγρυπιώτη του Χελμού στο Κρασερό της Χίου και από την Τριάμπελο Σύρου στο Βραδυανό της βόρειας Ευβοίας. ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΟΥΜΑΝΗΣ
14.4.2025 Γεύση Βγαίνουμε Νέα Φιλαδέλφεια Λίνα Ιντζεγιάννη 14.4.2025 Από παρεϊστικα μεζεδοπωλεία μέχρι ατμοσφαιρικά μπαρ και μπιστρό, όλα τα spots που κάνουν τη ζωντανή γειτονιά να ξεχωρίζει. ΛΙΝΑ ΙΝΤΖΕΓΙΑΝΝΗ
13.4.2025 Το κρασί με απλά λόγια Πώς ένας πρώην υπουργός της Ελβετίας έγινε ο μοναδικός οινοποιός της Πάτμου The LiFO team 13.4.2025 H Υρώ Κολιακουδάκη Dip WSET και ο Παναγιώτης Ορφανίδης φιλοξενούν τον Ιωσήφ Ζησιάδη, έναν άνθρωπο με πολυδιάστατη πορεία που αποφάσισε να δημιουργήσει το μοναδικό οινοποιείο στην Πάτμο. THE LIFO TEAM
12.4.2025 Γεύση Η πιο νόστιμη καρμπονάρα της Αθήνας φτιάχνεται με noodles και μετσοβίτικο τυρί Ζωή Παρασίδη 12.4.2025 Ξέρουμε ότι αυτός ο τίτλος μπορεί να εξοργίσει έναν Ιταλό, αλλά η καρμπονάρα του Αλέξανδρου Ζαλαβρά στο Jaam Street Dining αξίζει σίγουρα μια δοκιμή – και μας έδωσε και τη συνταγή. ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
11.4.2025 Γεύση Αυτά είναι τα καλύτερα σοκολατένια αυγά της Αθήνας Στεφανία Παπαδημητρίου 11.4.2025 Αυγά που μοιάζουν με πινιάτες, φτιαγμένα από τις πιο ποιοτικές σοκολάτες, γεμιστά με τρούφες ή ακόμα και με παγωτό – τα ζαχαροπλαστεία της Αθήνας δεν σταματούν να μας εκπλήσσουν. ΣΤΕΦΑΝΙΑ ΠΑΠΑΔΗΜΗΤΡΙΟΥ
10.4.2025 Γεύση Τι να μαγειρέψεις με τα χλωρά σκόρδα τώρα που είναι η (σύντομη) εποχή τους Νίκη Μηταρέα 10.4.2025 Δίνει ιδέες για αρωματικά πιάτα ενώ έχει πιο κομψή εμφάνιση και πιο διακριτικό άρωμα από τον ξερό συγγενή του. Μία Παριανή μαγείρισσα μάς ετοιμάζει τρεις συνταγές με αυτό. ΝΙΚΗ ΜΗΤΑΡΕΑ
8.4.2025 Nothing Days Για γκιουβετσάδα και καπαμά στα παλιά μαγέρικα της Αθήνας M. Hulot 8.4.2025 Ιστορίες και πιάτα από τα στέκια του 1900, όταν οι Αθηναίοι ήταν «πολυφαγάδες, μα και καλοφαγάδες». M. HULOT
7.4.2025 Γεύση Στη Striggla για σιγομαγειρεμένα πιάτα που ανασύρουν μνήμες Νίκη Μηταρέα 7.4.2025 Στη γαστροταβέρνα στο Μαρούσι, ο σεφ Θωμάς Μάτσας παρουσιάζει ελληνική κουζίνα φτιαγμένη με καλά παραδοσιακά υλικά, βάζοντας στις μαρμίτες του μπόλικo χρόνο και υπομονή. ΝΙΚΗ ΜΗΤΑΡΕΑ
6.4.2025 Ηχητικά Άρθρα Vibration Cooking: Μαγειρεύοντας χωρίς συνταγές M. Hulot 6.4.2025 Ιστορίες απ' το κλασικό βιβλίο της Vertamae Smart-Grosvenor που άλλαξε την αντίληψη των Αμερικανών για το αφροαμερικάνικο φαγητό. M. HULOT