Ραντεβού με την κομψότητα δίνεις στο νέο εστιατόριο Modern Rooftop Dining που είναι σκαρφαλωμένο στον τελευταίο όροφο του ξενοδοχείου Athenswas, στον πεζόδρομο της Διονυσίου Αρεοπαγίτου. Μαγική η θέα στον βράχο της Ακρόπολης, που λαμπυρίζει μέσα στον νυχτερινό αττικό ουρανό. Και πόσο έχει ταιριάξει η γοητεία της με τον προνομιακό χώρο του εστιατορίου, με τη δωρική διακόσμηση και τις ήσυχες αποχρώσεις.
Ο Σταύρος Παπαγιάννης και το Stage Design Office που επιμελήθηκαν τον σχεδιασμό του εστιατορίου δημιούργησαν ένα μαγικό σύμπαν με τη γυάλινη οροφή που επιτρέπει στο βλέμμα να ταξιδεύει απρόσκοπτα στον ουρανό. Η βεράντα με τον ευωδιαστό κήπο με τα μυριστικά συμπληρώνει όμορφα το σκηνικό. Το κίνημα του μοντερνισμού αλλά και η θέση του σε αυτή την ιστορική γωνιά της πόλης χάρισε την έμπνευση για τον σχεδιασμό του ξενοδοχείου και του εστιατορίου του. Υπάρχει φροντίδα και στην πιο μικρή λεπτομέρεια. Καθισμένη αναπαυτικά, αφήνω το βλέμμα να ταξιδέψει στον Παρθενώνα, στη φινετσάτη art de la table, με τη σκέψη ότι κάθε μορφή τέχνης αφήνει το αποτύπωμά της, ενώ η μαγειρική τέχνη είναι εφήμερη.
Το μενού είναι σοφά μελετημένο, ακολουθώντας πιστά τη φιλοσοφία του χώρου. Ο σύμβουλος γαστρονομίας Θέμης Παπαδόπουλος και ο executive chef Μιχάλης Μπίρτσιος δημιούργησαν ένα μενού που εμπνέεται από την ελληνική κουζίνα, με έντονες επιρροές από τη γαλλική, ενώ δεν λείπουν οι πινελιές από την ιαπωνική fusion. Το καλωσόρισμα του σεφ είναι σολομός μαριναρισμένος σε βατόμουρο και σος από κουρκουμά, μια καλοδεχούμενη γευστική μπουκιά. Υποδειγματική είναι η σούπα με πράσινα σπαράγγια, τυρί ταλαγάνι και αυγό ποσέ (€12). Απολαυστικές μπουκιές χαρίζουν τα χτένια σοτέ με κρούστα φουντουκιού πάνω βελούδινο πουρέ σελινόρριζας που απογειώνεται από αφρό νεροκάρδαμου (€16). Η γνώση, η φαντασία και η σωστή τεχνική της καλής πρώτης ύλης είναι τα βασικά «εργαλεία» του μάγειρα. Το διαπιστώνεις στο πιάτο με το καρπάτσιο λαβράκι, που η απαλή σάρκα του αναδεικνύεται από ξύσμα εσπεριδοειδών, condiment λεμόνι και μοσχοβολιστό πέστο βασιλικού (€16). Από τα κυρίως, ανάλαφρο έρχεται το λαβράκι με φινόκιο σε ζωμό καρότου, που συνδυάζεται με ρίζα γκαλάνκαλ της ταϊλάνδέζικης κουζίνας, lemongrass και πινελιές σαφράν (€24).
Ο σεφ Θέμης Παπαδόπουλος αξιοποιεί τα παραδοσιακά υλικά του τόπου μας σε πιάτα που έχουν κάτι ελληνικό στον χαρακτήρα τους αλλά εκφράζονται στο πνεύμα της εποχής μας, όπως το γουρουνόπουλο με άσπρα σπαράγγια, μανιτάρια, φρέσκο αρακά, ψητό κρεμμύδι και αφρό μανιταριών. Τα μεσημέρια μπορείς να τσιμπολογήσεις ευφάνταστα σάντουιτς, όπως κροκέτα από σαλάχι, ταραμά, ρόκα και ντοματίνια, πλούσιες σαλάτες, ριζότο οστρακοειδών και λιμπιστικά επιδόρπια. Η κάρτα των κρασιών προσφέρει επιλογές από τον ελληνικό και ξένο αμπελώνα. Στο Modern Rooftop θα απολαύσεις τη φιλοξενία και την ωραιότερη θέα της πόλης.
☛ Modern Rooftop Dining, Διονυσίου Αρεοπαγίτου 5, ξενοδοχείο Athenswas, 210 9200240
Το άρθρο είναι από την έντυπη LIFO.