Είναι ελπιδοφόρο να βλέπεις ότι εκεί όπου υπήρχε το μπετόν δημιουργούνται πλέον μικροί, πράσινοι κήποι, μποστανάκια που προσπαθούν να διεκδικήσουν τα αρώματα της γης και της αληθινής γεύσης. Μόνο καλά λόγια έχεις να πεις για την αυλή του 48 Urban Garden: ένα μικρό μποστάνι με λαχανικά και ένας εκπληκτικός βοτανόκηπος που χρησιμοποιεί στην κουζίνα του ο σεφ Στέφανος Στεφανίδης. Το μενού ακολουθεί τη φιλοσοφία του street food που ενισχύει αρκετά και η διακόσμηση του χώρου, με την κινητή καντίνα σε περίοπτη θέση και τα τραπεζοκαθίσματα να «παντρεύουν» το σίδερο με το ξύλο. Ο φωτισμός της σάλας είναι χαμηλός, αφήνοντας σε πρώτο πλάνο τον κήπο να αναδεικνύεται. Τα κεριά πάνω στο τραπέζι συνθέτουν ένα ρομαντικό σκηνικό, αλλά, για να είμαι ειλικρινής, θα ήθελα μια στάλα περισσότερο φως για να χορταίνει πρώτα το βλέμμα μου από τα καλοστημένα πιάτα που έρχονται στο τραπέζι.
Με όπλο το πάθος του για την κουζίνα, ο Στέφανος φέρνει έναν αέρα ανανέωσης στο μενού. Δοκιμάσαμε μια ποικιλία από ντοματίνια –«Slutty tomato» είναι η ονομασία του πιάτου– με γλιστρίδα και πέστο από ρόκα και chèvre (€12). Ακολούθησε κινόα με πιπεριά Φλωρίνης, ψημένο προσούτο, ανθότυρο, φύλλα βαλεριάνας και μάνγκο (€12). Ένα πιάτο με γεύση ευχάριστη που εντυπωσίασε με την ισορροπία των υλικών. Το ταρτάρ σολομού (€14) ανακηρύχτηκε «πιάτο-φετίχ», καθώς δοκιμάσαμε τον συνδυασμό του με αβοκάντο, μια πινελιά τεριγιάκι σος και κρέμα τυριού με λευκή τρούφα που δημιουργούσε μια γέφυρα ανάμεσα στη χυμώδη σάρκα του σολομού με το αβοκάντο και στην οξύτητα της σος τεριάγιακι. Σε πανεράκι ατμού ήρθαν τα Bao Buns με γέμιση σιγομαγειρεμένο χοιρινό σε μεξικάνικη πικάντικη σάλτσα adobo, ραντισμένο με σουσάμι και ενισχυμένο με λεπτοτριμμένο καρότο και κρεμμύδι (€12). Τα αφράτα Bao Buns αγκάλιαζαν τρυφερά την προκλητική νοστιμιά του κρέατος. Ξεχάστε τους καλούς τρόπους και φάτε τα με τα χέρια, όπως τους ταιριάζει. Το ίδιο κάναμε και με το μπέργκερ «65 napkins» (€14), με σκορδόψωμο, μοσχαρίσιο μπιφτέκι που έψησε ο σεφ με μπαχαρικά, διπλό τσένταρ, τραγανό μπέικον, κρέμα τυριού, μεξικάνικο τσίλι και μπάρμπεκιου σκόνη – βόμβα νοστιμιάς. Τα εξωτικά υλικά χαρίζουν μια γευστική προσωπικότητα στην πικάνια με ψημένη γλυκοπατάτα και κρέμα τυριού που αρωματίζεται με τρούφα και συνδυάζεται με γλάσο Japanese Βarbeque (€24).
Ο καλοστημένος κατάλογος κρασιών και το ευγενικό σέρβις μάς έκαναν, φεύγοντας, να πάρουμε μαζί μια πολύ καλή ανάμνηση.
Το 48 Urban Garden κάθε Κυριακή, από τις 12:30, προσφέρει ένα δελεαστικό brunch που συντροφεύουν κοκτέιλ από τον mixologist Σπύρο Δάβιο, με βάση ελληνικούς αφρώδεις οίνους, prosecco και σαμπάνια. Η ατμόσφαιρα ενισχύεται από τις μουσικές επιλογές των διαφορετικών κάθε Κυριακή DJs.
☛ 48 Urban Garden, Αρματολών & Κλεφτών 48, 213 0281866
σχόλια