ΚΙΝΗΣΗ ΤΩΡΑ

Τα μπέργκερ της Αθήνας που αγαπάμε

Τα μπεργκεράδικα της Αθήνας που κάνουν την αμερικανική κουζίνα ελληνική συνήθεια Facebook Twitter
0

Όταν μιλάς για μπέργκερ, καλό είναι να ξεχάσεις τους καλούς σου τρόπους. Γιατί σε αυτή την κατηγορία το savoir faire παραγκωνίζεται από το savoir manger ή αλλιώς «την απόλαυση του φαγητού», που θέτει τους δικούς του κανόνες: τα μαχαιροπίρουνα καταργούνται και οι χαρτοπετσέτες φεύγουν από τα γόνατα και τσαλακώνονται στα χέρια. 

Ακόμα κι αν είσαι από αυτούς που καθαρίζουν με ειδικό μαχαιράκι το μήλο τους, όταν βρεθείς μπροστά σε ένα από τα λαχταριστά πιάτα που σερβίρουν τα burger spots της Αθήνας, θα παρασυρθείς σε μια εμπειρία απελευθέρωσης και γευστικής χαράς. Καλοψημένα, ζουμερά μπιφτέκια, τρυφερά κομμάτια κοτόπουλου, αργομαγειρεμένο pulled pork, καπνιστές κοπές, συνδυάζονται με ολόφρεσκα υλικά, σάλτσες που κάνουν τη διαφορά σε κάθε συνταγή αλλά και αφράτα ψωμάκια, προσφέροντας μια νέα εμπειρία που εμπνέεται από την Αμερική και φτάνει στα μέρη μας με τις απαραίτητες παρεμβάσεις, ώστε να γίνει καθημερινή συνήθεια. 

Η LiFO κάνει βόλτα στα στέκια όπου το μπέργκερ αποθεώνεται, γίνεται street food, lunch break ή αγαπημένη βραδινή επιλογή και συνοδεύεται από μπίρες ή κοκτέιλ. Οι vegans βρίσκουν τις δικές τους συνταγές που θα ενθουσιάσουν ακόμα και τους λάτρεις του κρέατος. Οι σεφ πειραματίζονται, δοκιμάζουν και τελικά προτείνουν μοναδικές γεύσεις, αλλάζοντας την κατηγορία των μπέργκερ σε ένα πεδίο δημιουργίας με αναπάντεχα υλικά και συνδυασμούς που ανταγωνίζονται ο ένας τον άλλον. 

Η ατμόσφαιρα των αγαπημένων burger spots παίζει τον δικό της ρόλο σε μια μοναδική εμπειρία. Εμπνευσμένη από την κουλτούρα «born in USA», μουσικές μπάντες αλλά και σχέδια καλλιτεχνών, γίνεται το απόλυτο σκηνικό για χαλαρές βόλτες με γευστικό προορισμό.

Ανοιχτά και ανανεωμένα, τα μπεργκεράδικα της Αθήνας που προτείνει η LiFO θα σε παρασύρουν σε ένα ταξίδι που φτάνει στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού και θα σε κάνουν να νιώσεις πως η αμερικανική κουζίνα δημιουργήθηκε για να γίνει ελληνική γαστρονομική συνήθεια. 

Monster burgers & beers

Ένα concept που συνδυάζει γεύσεις και μουσική από τα ’70s.

Τα μπεργκεράδικα της Αθήνας που κάνουν την αμερικανική κουζίνα ελληνική συνήθεια Facebook Twitter

Αν τα hard rock ακούσματα από τη δεκαετία των ’70s είναι η αγαπημένη σου μουσική και αν ταυτόχρονα είσαι λάτρης των μπέργκερ, τότε υπάρχει ένα στέκι που φτιάχτηκε μόνο για σένα. Αλλά ακόμα κι αν δεν είσαι κάτι από αυτά, στο Monster Burgers & Beers είναι σίγουρο πως θα γίνεις, γιατί εδώ το concept σε κερδίζει με την αυθεντικότητα αλλά και την προσοχή σε κάθε λεπτομέρεια.

Σχεδόν όλα τα μπέργκερ του καταλόγου έχουν πάρει το όνομά τους από μπάντες των ’70s και μην μπεις σε δίλημμα, γιατί μάλλον θα τα δοκιμάσεις όλα. Το Monster, με μοσχαρίσιο μπιφτέκι, chili con carne, cheddar sauce, chili mayo, iceberg, τηγανητό αυγό και τραγανό κολοκύθι, και το Atomic Rooster, με στήθος κοτόπουλο, τραγανά κρεμμύδια, μανιτάρια σοτέ, ρόκα, jalapenos, chili mayo και beer sauce, θα σε κάνουν φανατικό. Must-try το Baconator με μοσχαρίσιο μπιφτέκι, διπλό μπέικον, τσένταρ σος και μανιτάρια σοτέ, ενώ, αν είσαι vegan, θα λατρέψεις τα Captain Beyond και Leaf Ηound.

Στη συνοδεία των γεύσεων θα βρεις μπίρες από αγγλικές και αμερικανικές breweries αλλά και τη μοναδική αιξ από την Cretan Brewery, που μπορείς να απολαύσεις σε pilsner, weiss και stout εκδοχή. Άλλωστε, το Monster Burgers & Beers μένει πιστό στο όνομά του, προσφέροντας μπέργκερ μεγάλων διαστάσεων –που μένουν πιστά στην ουσία της γεύσης– και εκλεκτές μπίρες που θα εκτιμήσεις από την πρώτη γουλιά. Το draft cocktail που εναλλάσσεται κάθε τόσο στο βαρέλι του μπαρ συμπληρώνει τον κατάλογο των ποτών σε έναν χώρο που έχει δημιουργηθεί για να επαναφέρει τις ωραίες στιγμές με concept. 

Πρωτογένους 8, Αθήνα, 210 3250324, www.monsterburgers.gr, Facebook, Instagram 

Smash'n Bun

Η καρδιά της πόλης είναι αυτή που γράφει την ιστορία της γαστρονομικής σκηνής και το Smash’n Bun έρχεται να επιβεβαιώσει αυτόν τον κανόνα.

Τα μπεργκεράδικα της Αθήνας που κάνουν την αμερικανική κουζίνα ελληνική συνήθεια Facebook Twitter

Το νέο burger spot στην Πατριάρχου Ιωακείμ έχει κάνει ήδη την παρουσία του αισθητή στο Κολωνάκι, μετατρέποντας το fast-food στην απόλυτη γαστρονομική πρόταση. Ο Γιώργος Μελισσάρης και ο Γιάννης Μωράκης ενώνουν τις δυνάμεις τους με τον Τόμας Γκρούμπατς και αναθέτουν στον ταλαντούχο και πολυβραβευμένο σεφ Μιχάλη Νουρλόγλου ένα ανατρεπτικό πρότζεκτ.

Το Smash Burger, που είναι ήδη must στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού, απογειώνεται στην κουζίνα του Smash’n Bun. Εκλεκτός, 100% ελληνικός μοσχαρίσιος κιμάς σαράντα ημερών dry-aged ωρίμανσης ζυμώνεται μόνο με αλάτι σε μπάλα και στη συνέχεια πιέζεται δυνατά με ειδικές πρέσες επάνω στην καυτή επιφάνεια ψησίματος, μέχρι να αποκτήσει πάχος μόλις μισό εκατοστό. Οι γωνίες ξεροψήνονται, παγιδεύοντας τους ζωμούς και κάθε νόστιμη λιπαρή ουσία του κρέατος στο εσωτερικό και η γεύση αγγίζει ένα άλλο επίπεδο. Το χειροποίητο bun από βιολογικό αλεύρι, το οποίο ζυμώνεται και ψήνεται στο Smash’n Bun, αλλά και τα υπόλοιπα υλικά, για παράδειγμα το τυρί, το μπέικον και η ντομάτα, που είναι βιολογικά, καθώς και οι ναξιώτικες πατάτες που το συνοδεύουν –τηγανίζονται σε ηλιέλαιο, με 10% βασιλικό μοσχαρίσιο λίπος–, συμπληρώνουν τη μοναδική γεύση που σε περιμένει σε κάθε πιάτο.

Στο Smash’n Bun η ποιότητα, η φρεσκάδα, η επιλογή της καλύτερης πρώτης ύλης και η γευστική ένταση είναι ο κανόνας χωρίς εξαίρεση. Στα must-try, τα grilled-cheese sandwiches αλλά και το Korean fried chicken με βιολογικό ελληνικό κοτόπουλο, το οποίο διπλοπανάρεται και ψήνεται σε ειδική φριτέζα. Κάθε λαχταριστή πρόταση συνοδεύουν οι μπίρες της ελληνικής εταιρείας Strange Brew που εκπροσωπεί επάξια το εγχώριο craft κίνημα.

Πατριάρχου Ιωακείμ 48, Κολωνάκι, 210 7249802, Facebook, Instagram

Μπούφαλος

Μπέργκερ και τα συναφή από το πρωί μέχρι το βράδυ!

Τα μπεργκεράδικα της Αθήνας που κάνουν την αμερικανική κουζίνα ελληνική συνήθεια Facebook Twitter

Ο Μπούφαλος, που γνωρίζεις και έχεις αγαπήσει για τις εξαιρετικές γεύσεις του, επιστρέφει με ένα νέο concept και σε καλωσορίζει σε έναν all-day χώρο, όπου σε σερβίρει πλέον από το πρωί μέχρι το βράδυ. Ο πρωινός καφές που θα σου προσφέρει συνοδεύεται από ένα πλήρες μενού brunch που περιλαμβάνει scrumbled eggs, pancakes, διαφορετικές εκδοχές από μπέιγκελ αλλά και συνταγές όπως το πεντανόστιμο avocado toast με κρέμα αβοκάντο, αυγό και τυρί. Στις μεσημεριανές βόλτες σε περιμένουν επιλογές από σαλάτες που θα συνοδεύσουν το μπέργκερ σου αλλά και πιάτα για κάθε γούστο, ενώ το βράδυ μπορείς να συνοδεύσεις τις γεύσεις με κάποιο ποτό ή κοκτέιλ (ή το αντίστροφο).

Όποια κι αν είναι η διάθεσή σου, είναι σίγουρο πως εδώ θα βρεις τον χώρο που θα σε χαλαρώσει με τα άνετα τραπεζάκια στην πλατεία Αγίου Γεωργίου –που ξαναπέκτησε ζωή–, και μάλιστα στις κατάλληλες αποστάσεις, για να νιώθεις ασφαλής.

Στα must-try το μπέργκερ Μπούφαλος με μπιφτέκι 200 γρ. από μοσχαρίσιο κιμά και μπέικον, έμενταλ, αβοκάντο, πίκλες κόκκινου κρεμμυδιού και σαλάτα, αλλά και η σαλάτα λεβάντε με φρέσκα σαλατικά, φύλλα μουστάρδας, ζουμερά φιλετάκια από κοτόπουλο teriyaki και σος ταχινιού. Ιδανικό πιάτο για να συνοδεύσεις τα κοκτέιλ του Μπούφαλου οι τυρομπουκιές halapenos, με jamon και μπάρμπεκιου ανανά που θα σε μαγέψει. Στον Μπούφαλο οι επιλογές του μενού είναι αυτές που χρειάζεσαι κάθε στιγμή της ημέρας, με τα γνωστά μπέργκερ να πρωταγωνιστούν σε ένα πρότζεκτ που φτιάχτηκε για να σε κάνει να νιώθεις όμορφα από το πρωί μέχρι το βράδυ!

Επτανήσου 13, Κυψέλη, 210 8238082, Facebook, Instagram

Munchy's Burger

Τα περίφημα Munchy’s Burgers έρχονται στον χώρο σου, φέρνοντας αυθεντική απόλαυση.

Τα μπεργκεράδικα της Αθήνας που κάνουν την αμερικανική κουζίνα ελληνική συνήθεια Facebook Twitter

Η κατηγορία μπέργκερ είναι από μόνη της μια γευστική επιλογή με φανατικούς. Ανάμεσα σε αυτούς θα συναντήσεις τους πιο ψαγμένους, που έχουν δοκιμάσει ό,τι κυκλοφορεί σερβιρισμένο ανάμεσα σε δύο στρογγυλά ψωμάκια και ξέρουν να ξεχωρίσουν την πραγματικά αυθεντική γεύση του μπέργκερ. Αν σε αυτούς πεις «Munchy’s Burger», θα σου απαντήσουν Ghost Kitchen και ξέρουν πολύ καλά τι λένε. Γιατί τα γνωστά burger spots άλλαξαν όνομα και έρχoνται στον χώρο σου στο Ψυχικό, στο Παγκράτι, στην Κηφισιά, στο Κερατσίνι και στην Αγία Παρασκευή, φέρνοντας όλες τις αγαπημένες γεύσεις που θα βρεις μόνο εδώ.

Στην κατηγορία Angus –για την οποία φημίζονται, και όχι άδικα– θα βρεις το Italian, με crispy προσούτο, κατσικίσιο τυρί, ψητή τομάτα, iceberg, sauce bearnaise και λάδι λευκής τρούφας, ενώ δεν πρέπει να παραλείψεις το Blue Burger με ντομάτα και blue cheese sauce ή, αν είσαι λάτρης των καυτερών, το Chilly Angus Burger με ντομάτα, τσένταρ, μπέικον, iceberg, πιπεριά χαλαπένιος και mango chutney sauce. Ό,τι κι αν διαλέξεις, μπορείς να επιλέξεις ανάμεσα σε μπιφτέκι Angus 100 ή 200 γρ. και να απολαύσεις τη μοναδική γεύση του μοσχαρίσιου κιμά με την προσθήκη μπέικον.

Στα Ghost Kitchen πρέπει να δοκιμάσεις και τα New York Burgers, με πρώτο το Green –η pickle sauce απογειώνει τη γεύση του–, αλλά και το Smoked Μozzarella με μπέικον και bbq sauce. Αν, πάλι, έχεις αποκλείσει το κρέας από τη διατροφή σου, το Beyond Burger θα σε δικαιώσει, αφού προσφέρει όλη τη γεύση του εναλλακτικού κρέατος σε μια μοναδική συνταγή. Στα Ghost Kitchen κάθε πιάτο έχει το δικό του μυστικό νοστιμιάς και έρχεται όπου κι αν βρίσκεσαι με delivery, φέρνοντας μαζί του αυθεντική απόλαυση.

Ψυχικό, 210 6722200 / Παγκράτι, 210 7244724 / Κηφισιά, 210 8087260 / Αγ. Παρασκευή, 210 6001804 / Κερατσίνι, 211 4180444. Delivery και μέσω e-food και Wolt. 
www.munchys.gr, Facebook, Instagram

Po' Boys BBQ

Το μπέργκερ με την αυθεντική καπνιστή γεύση.

Τα μπεργκεράδικα της Αθήνας που κάνουν την αμερικανική κουζίνα ελληνική συνήθεια Facebook Twitter

Στην κατηγορία μπέργκερ μπορείς να βρεις επιλογές που θα σε ενθουσιάσουν. Στο Po’ Boys BBQ, όμως, θα ζήσεις μια γευστική εμπειρία που δεν μοιάζει με καμία άλλη, αφού εδώ θα απολαύσεις τη νοστιμιά του αυθεντικού καπνιστού κρέατος σε διαφορετικές εκδοχές. Brisket, pulled pork, spare ribs, pork belly, σιγοκαπνίζονται σε ένα custom made smoker που πέρασε από πολλές δοκιμές και πειραματισμούς μέχρι να γίνει το απόλυτο εργαλείο που μετατρέπει ακόμα και το σκληρό βοδινό κρέας σε ένα λαχταριστό και τρυφερό κομμάτι που λιώνει στο στόμα. Όπως καταλαβαίνεις, τα μπέργκερ του Po’ Boys αποτελούν μια κατηγορία από μόνα τους και προσφέρονται σε μοναδικές συνταγές που σε φέρνουν σε δίλημμα.

Στα must-try το Holy Cow, με καπνιστό μοσχαρίσιο μπέργκερ από μοσχάρι Σερρών, καραμελωμένα κρεμμύδια, bbq σος, τσένταρ και φοντί τυριών. Εκτός από τις επικές μερίδες που αναδεικνύουν τα καπνιστά κρέατα είτε μέσα σε βουτυράτα μπριός, είτε σε αφράτα bao buns, είτε σε τραγανά tacos, στο Po’ Boys θα βρεις επιλογές αμιγώς street food, που θα σου δώσουν τη χαρά του «τρώω με τα χέρια». Το New York Double Cheeseburger με δύο smashed burgers, τσένταρ, iceberg και γλάσο bourbon είναι από τις γεύσεις που πρέπει να δοκιμάσεις, ενώ στην κατηγορία to go θα βρεις και το εξαιρετικό Buttermilk Fried Chicken, με τηγανητό φιλέτο κοτόπουλο, τσένταρ, μαγιονέζα, γλάσο bourbon, iceberg, coleslaw και πίκλες.

Οι επιλογές σε ψωμάκι από αλεύρι πατάτας, αφράτο και ελαφρύ, συμπληρώνουν την απόλαυση. Άλλωστε, στο Po’ Boys η αυθεντική bbq εμπειρία συνοδεύεται από την ελευθερία να τρως όπως ακριβώς θέλεις τις αγαπημένες σου γεύσεις, ακόμα κι αν αυτό σημαίνει χρησιμοποιώντας τα χέρια σου και τίποτε άλλο!

Αγαθάρχου 12 & Λεπενιώτου, Ψυρρή, 210 3234672, Facebook, Instagram

SAM

Το αυθεντικό μπέργκερ του αμερικάνικου Νότου...

Τα μπεργκεράδικα της Αθήνας που κάνουν την αμερικανική κουζίνα ελληνική συνήθεια Facebook Twitter

Ο Sam όπλισε και κατέβηκε πάλι στο Κουκάκι! Μπότες, σπιρούνια και απίστευτα λαχταριστά μπέργκερ! Μοναδικά buns δικής του συνταγής, ολόφρεσκος μοσχαρίσιος κιμάς και ζουμερά φιλέτα κοτόπουλο. Αληθινές μαριναρισμένες φέτες μπέικον, απίστευτα καραμελωμένα κρεμμύδια, όλα ψημένα στη φλόγα, παντρεύονται με τις original bbq sauces του (mississippi και apple sauce), τη NY blue cheese και τη white pickle sauce. Κι όλα αυτά με τις τραγανοκαταπληκτικές wavy fries πατάτες του και τις πλούσιες σαλάτες του.

Ανάμεσα στα μπέργκερ που πρέπει οπωσδήποτε να δοκιμάσεις είναι το Sam με τσένταρ, μαγιονέζα, BBQ mississippi sauce, μπέικον και καραμελωμένα κρεμμύδια, το Miami με μαγιονέζα, iceberg, ντομάτα, κρεμμύδι, μπέικον, τσένταρ κρέμα, καραμελωμένα κρεμμύδια και BBQ mississippi sauce αλλά και το μοναδικό New York blue cheese με Sam σος ροκφόρ, ντομάτα, κρεμμύδι και πίκλες. Και επειδή μαζί με το μπέργκερ σου αναζητάς παγωμένη μπίρα, εδώ θα βρεις draft Bud beer αλλά και premium αναψυκτικά (Dr Pepper, Cherry Coca Cola, Vanilla Coca Cola, Grape Fanta) και πολλές άλλες απίθανες γεύσεις.

Άφησε οπωσδήποτε χώρο για το handmade cheesecake με ολόφρεσκες φράουλες από τα χεράκια της Gogo T. Το Sam Burgers δεν είναι απλώς ένα μπεργκεράδικο αλλά μια υπόσχεση για original γεύση σε κάθε συνταγή που επιμελείται ο ίδιος ο Sam, φέρνοντας το Memphis στο πιάτο σου.

Δράκου 3-5, Kουκάκι, 210 7546066, Facebook: Sam Burgers, Instagram

Burger's hood

Γευστικό ταξίδι στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού.

Τα μπεργκεράδικα της Αθήνας που κάνουν την αμερικανική κουζίνα ελληνική συνήθεια Facebook Twitter

Είναι κάποιες γεύσεις που παίρνουν άλλη διάσταση όταν τις απολαμβάνεις στην κατάλληλη ατμόσφαιρα. Το Burger’s hood είναι ένας χώρος φτιαγμένος για να αναδεικνύει τη γεύση της αμερικανικής κουζίνας μέσα από τον σχεδιασμό του και, φυσικά, μέσα από τα εξαιρετικά του μπέργκερ. Το food-spot που βρίσκεται στο Περιστέρι, αλλά δεν προλάβαμε να το απολαύσουμε λόγω lockdown, έχει ανοίξει τις πόρτες του και μας καλωσορίζει σε ένα γαστρονομικό american dream.

Με βάση τις εκλεκτές πρώτες ύλες, ο ιδιοκτήτης και σεφ Στέργιος Πάτσακας θα σου προτείνει μοναδικά πιάτα με πρωταγωνιστή το μπέργκερ σε διαφορετικές εκδοχές. Το Sweet Chili Burger, με μοσχαρίσιο μπιφτέκι, iceberg, ντομάτα, onion rings και sweet chili sauce, αλλά και το De ville, με μοσχαρίσιο μπιφτέκι, μπέικον, καραμελωμένα κρεμμύδια, αυγό και sauce tartar, είναι στα must-try, ενώ το Hit the road Jack, με μοσχαρίσιο μπιφτέκι, καραμελωμένα κρεμμύδια, μανιτάρια σoτέ και Jack Daniel’s sauce, είναι από τις γεύσεις που πρέπει να δοκιμάσεις. Ο φρέσκος κιμάς (100% μοσχαρίσιος) πλάθεται καθημερινά και οι σάλτσες που απογειώνουν, η καθεμία με τον τρόπο της, τις συνταγές είναι όλες χειροποίητες κι αυτό κάνει τη διαφορά.

Η έμπνευση των συνδυασμών ανήκει στον Στέργιο, όπως και η επιμέλεια του χώρου, που σε κερδίζει μέσα από τις εικαστικές λεπτομέρειες. Το «… and Justice for All» των Metallica γίνεται «burgers for all» σε μια τοιχογραφία που θα σε εντυπωσιάσει, ενώ τα τραπέζια φέρουν με πυρογραφία ονόματα από Πολιτείες των ΗΠΑ. Στο Burger’s hood, που είναι εύκολα προσβάσιμο (το πάρκινγκ δεν θα σε προβληματίσει), δεν έχει και τόσο σημασία πού θα καθίσεις, αφού οι γεύσεις θα σε παρασύρουν σίγουρα στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού. Κι αν, πάλι, δεν μπορείς να πας εκεί, έρχεται αυτό σ’ εσένα μέσα από την υπηρεσία delivery ή από τις πλατφόρμες efood και Wolt. 

Παπαδιαμάντη 2, Περιστέρι, 210 5718988, Facebook, Instagram

Γεύση
0

ΚΙΝΗΣΗ ΤΩΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Osteria Mamma 

Γεύση / Ένα νέο ιταλικό σερβίρει πιάτα που περιέχουν άγνωστες στην Αθήνα λέξεις

Θέλοντας να τιμήσει μια επιθυμία της μητέρας της, έπειτα από πολλά ταξίδια και γεύματα σε διαφορετικές ιταλικές πόλεις, η Ελένη Σαράντη ετοιμάζει στο Osteria Mamma πιάτα με μπόλικη comfort νοστιμιά.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
Τα γλυκά των φετινών Χριστουγέννων 

Γεύση / Όλα τα νέα χριστουγεννιάτικα γλυκά σε μία λίστα

Τετράγωνοι κουραμπιέδες, κρητική αλλά και γαλλική βασιλόπιτα, πολλά προζυμένια πανετόνε: Σε αυτή τη λίστα δεν θα βρείτε τα κλασικά γλυκά της Αθήνας -τα ξέρετε ήδη- αλλά όλες τις φρέσκες ιδέες των τριτοκυματικών φούρνων και των πιο δημιουργικών ζαχαροπλαστών.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
Μέσα στη νέα, πολυσυλλεκτική Αίγλη Ζαππείου

Γεύση / Μέσα στη νέα, πολυσυλλεκτική Αίγλη Ζαππείου

Ένα τοπόσημο της πόλης αλλάζει ριζικά, επενδύει σε μια dream team και σε ό,τι κλασικό, από το φαγητό και το ποτό μέχρι την αρχιτεκτονική του, ακόμα και τη μουσική του μερικές φορές, και περιμένει τη νέα γενιά Αθηναίων, ακόμα κι εκείνους που δεν το είχαν στο ραντάρ τους μέχρι τώρα.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
Η ξέφρενη πορεία του Nolan και η επόμενη μέρα του

Γεύση / Η ξέφρενη πορεία του Nolan και η επόμενη μέρα του

Μπορεί ένα εστιατόριο να είναι μια ιστορία πάθους, ταλέντου, απανωτών δυσκολιών και επιμονής; Φυσικά και μπορεί. Ο restaurateur Κώστας Πισιώτης αφηγείται την πορεία του μικρού εστιατορίου του Συντάγματος, λίγο πριν αυτό ξεκινήσει το νέο του κεφάλαιο. 
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
Starata: Οι χωριάτικες πίτες των Εξαρχείων που μας έμαθε ένας σταρ σεφ

Γεύση / Starata: Οι χωριάτικες πίτες των Εξαρχείων που μας έμαθε ένας σταρ σεφ

Το πιο κλασικό ελληνικό πρωινό, η τυρόπιτα, φτιάχνεται και ψήνεται μπροστά μας σε ένα μικρό μαγαζί που συνεχίζει τη θεσσαλική παράδοση στην Αθήνα. Την πρότεινε ο Σωτήρης Κοντιζάς και τη δοκιμάσαμε.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
Ντρόμ(ι)σες: Ένα ξεχασμένο αρβανίτικο πιάτο και η ιστορία ενός απαγορευμένου έρωτα

Ηχητικά Άρθρα / Ντρόμ(ι)σες: Ένα ξεχασμένο αρβανίτικο πιάτο και η ιστορία ενός απαγορευμένου έρωτα

Φτιαγμένο με τα πιο απλά υλικά, αλεύρι, νερό και λάδι, συνδέθηκε, μαζί με την μπομπότα, με την Κατοχή. Ο M. Hulot περιγράφει τις αναμνήσεις που του φέρνει στο μυαλό αυτό το πολύ απλό «φαγητό των γιαγιάδων».
M. HULOT