7 τρόποι που θα σας βοηθήσουν να υιοθετήσετε την vegan διατροφή

7 τρόποι που θα σας βοηθήσουν να υιοθετήσετε την vegan διατροφή Facebook Twitter
Τα περισσότερα εστιατόρια - συμπεριλαμβανομένων και γνωστών αλυσίδων - έχουν πλέον πολλές vegan επιλογές.
0

Εάν σκέφτεστε να αλλάξετε τη διατροφή σας και να στραφείτε προς τον βιγκανισμό, οι παρακάτω συμβουλές θα σας βοηθήσουν να πραγματοποιήσετε αυτή την αλλαγή ομαλά. Προσέξτε: μη βιαστείτε να αλλάξετε τη διατροφή σας από τη μια μέρα στην άλλη, μην επηρεάζεστε από τις απόψεις άλλων ατόμων και αρχίστε να διαβάζετε προσεκτικά τις ετικέτες των τροφίμων.


Πραγματοποιήστε την αλλαγή σταδιακά

Εάν από την μια μέρα στην άλλη αλλάξετε την διατροφή σας, είναι πάρα πολύ πιθανό ότι δεν θα τα καταφέρετε και θα δυσκολεύεστε συνεχώς. Πολλοί vegans θεωρούν ότι τα γαλακτοκομικά είναι τα χειρότερα προϊόντα που παρασκευάζονται στις βιομηχανίες τροφίμων, οπότε για αρχή κόψτε το γάλα και το τυρί, έπειτα ελαττώστε το κρέας και τα αυγά. Ξεκινήστε να εντάσσεστε στον βιγκανισμό σιγά-σιγά, για παράδειγμα δύο με τρεις φορές την εβδομάδα. Είναι σαφώς προτιμότερο για δύο μήνες να κάνετε μικρές αλλαγές από το να γίνει η αλλαγή απότομα και να προκαλέσετε σοκ στον οργανισμό σας.


Μην φοβάστε να τρώτε έξω

Τα περισσότερα εστιατόρια -συμπεριλαμβανομένων και γνωστών αλυσίδων- έχουν πλέον πολλές vegan επιλογές. Επίσης, τα περισσότερα μενού σε κινέζικα, ινδικά, μεξικάνικα εστιατόρια διαθέτουν πολλά νόστιμα χορτοφαγικά πιάτα.

Μπορείτε πλέον να αγοράζετε βίγκαν προϊόντα από τα πάντα: από μοτσαρέλα, μέχρι κοτόπουλο και κεμπάπ. Κάποια από αυτά τα προϊόντα είναι πολύ εύγευστα και μπορεί να είναι ιδιαίτερα χρήσιμα τις πρώτες μέρες που πραγματοποιείτε την αλλαγή στην διατροφή σας.


Μην επηρεάζεστε από τις αρνητικές αντιδράσεις άλλων ατόμων

Προετοιμαστείτε για τις συνήθεις ερωτήσεις «Ακόμα τρως ψάρι, έτσι»; Ή και για ακόμα πιο περίεργα σχόλια και λεκτικές επιθέσεις. Μπορεί να νιώθετε ιδιαίτερα άβολα με τα σχόλια αλλά θυμηθείτε ότι εάν κάποιος πρέπει να νιώθει άβολα είναι εκείνοι και όχι εσείς.


Γνωρίστε και ανταλλάξτε απόψεις με άλλα vegan άτομα

Οι vegans είναι μια ολοένα αυξανόμενη κοινότητα: έτσι μπορείτε να μπείτε σε γκρουπ στο Facebook, να γνωριστείτε με άλλα άτομα, να ανταλλάξετε απόψεις, εμπειρίες, ακόμη και συνταγές. Θα σας βοηθήσει πάρα πολύ να ενταχθείτε πιο εύκολα στον βιγκανισμό, ειδικά αν δεν έχετε ιδέα από την συγκεκριμένη διατροφή, καθότι άτομα με εμπειρία θα είναι σε θέση να σας δώσουν τις συμβουλές τους.

Διαβάστε προσεκτικά τις ετικέτες των τροφίμων

Κατανοώντας τον τρόπο που λειτουργούν οι ετικέτες στα τρόφιμα, δεν θα σπαταλάτε πολύ χρόνο στους διαδρόμους των σούπερ μάρκετ. Από νομικής άποψης, οι κατασκευαστές των προϊόντων υποχρεώνονται να αναγράφουν τα αλλεργιογόνα συστατικά, επομένως το γάλα ή τα αυγά συνήθως αναγράφονται στα συστατικά με έντονα γράμματα. Ωστόσο, εάν σε ένα προϊόν αναγράφεται το εξής: «Μπορεί να περιέχει γάλα» αυτό σημαίνει απλά ότι το προϊόν παρασκευάστηκε σε ένα εργοστάσιο όπου υπάρχει και η παρουσία γάλακτος και όχι ότι το προϊόν δεν είναι βίγκαν και περιέχεται σε αυτό γάλα.


Υπάρχουν εξαιρετικές βίγκαν επιλογές σε διάφορα είδη τροφών

Μπορείτε πλέον να αγοράζετε βίγκαν προϊόντα από τα πάντα: από μοτσαρέλα, μέχρι κοτόπουλο και κεμπάπ. Κάποια από αυτά τα προϊόντα είναι πολύ εύγευστα και μπορεί να είναι ιδιαίτερα χρήσιμα τις πρώτες μέρες που πραγματοποιείτε την αλλαγή στην διατροφή σας.


Επικεντρωθείτε στο «γιατί» κάνατε αυτή την αλλαγή 

Εάν βρεθείτε να νιώθετε αποπροσανατολισμένοι, θυμηθείτε γιατί κάνατε αυτή την αλλαγή. Είναι επειδή δεν επιθυμείτε πλέον να υποστηρίζετε τις βιομηχανίες κρέατος και γαλακτοκομικών προϊόντων ή επειδή ο βιγκανισμός είναι ένας από τους ευκολότερους και πιο αποτελεσματικούς τρόπους να βοηθήσετε το περιβάλλον; Βοηθάει πάντα να υπενθυμίζετε στον εαυτό σας γιατί επιλέξατε την vegan διατροφή. 

Με πληροφορίες από την Guardian.

Υγεία & Σώμα
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ψυχική υγεία των εργαζομένων: Το νέο success metric για τους οργανισμούς

Υγεία & Σώμα / Ψυχική υγεία και εργασία: Ο νέος δείκτης μέτρησης επιτυχίας για τους οργανισμούς

Γιατί το μέλλον ανήκει στους οργανισμούς που αντιλαμβάνονται και κατανοούν ότι η επιτυχία δεν είναι μόνο οι αριθμοί αλλά και οι άνθρωποι που την κάνουν πραγματικότητα και επενδύουν στη διαμόρφωση ενός υγιούς εργασιακού περιβάλλοντος.
ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΑΤΙΑΝΑ ΤΟΥΝΤΑ, CHAIRWOMAN & CEO ΤΗΣ HELLAS EAP
Η «Τελική έξοδος» και το δικαίωμα στην ευθανασία

Υγεία & Σώμα / Η «Τελική έξοδος» και το δικαίωμα στην ευθανασία

Έχουμε το δικαίωμα να επιλέξουμε πώς θα πεθάνουμε όταν βρισκόμαστε στα πρόθυρα του αναπόφευκτου, χωρίς αυτό να αντιβαίνει στην αξία της ζωής; Ποια είναι τα ηθικά, νομικά και πολιτισμικά διλήμματα; Μια ενδιαφέρουσα συζήτηση για το θέμα πραγματοποιήθηκε πρόσφατα στη Μικρή Σκηνή της Στέγης.
ΘΟΔΩΡΗΣ ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟΣ
Γιατί έκανα παιδί με τον γκέι φίλο μου

Ψυχή & Σώμα / Γιατί έκανα παιδί με τον γκέι φίλο μου

Η Τζούλη Αγοράκη μιλά με την Ελίζα Γερολυμάτου, μια τολμηρή γυναίκα που αψήφησε την εμπειρία του ορμονοεξαρτώμενου καρκίνου και την έλλειψη ωαρίων, ακολουθώντας την εσωτερική της φωνή που της έλεγε πως ήθελε να γίνει μητέρα. Παρά τις αντιξοότητες, απέκτησε ένα παιδί με έναν άνθρωπο που θαύμαζε.
ΤΖΟΥΛΗ ΑΓΟΡΑΚΗ
ΕΠΕΞ Γιατί όλοι ξετρελαίνονται με το πάντελ;

Υγεία & Σώμα / Πάντελ: Το άθλημα με την παράξενη ρακέτα που πωρώνει τους Αθηναίους

«Το πιο ωραίο είναι ότι το παιχνίδι είναι πάντα τόσο έντονο που σε απορροφά, για μιάμιση ώρα το μόνο που έχει σημασία είναι πού πάει το κίτρινο μπαλάκι, πράγμα που σε βοηθάει πολύ να αποφορτιστείς»
ΜΙΝΑ ΚΑΛΟΓΕΡΑ
Η ομορφιά ως βία, ως εμπειρία και ως προϊόν

Κοκέτα / Η ομορφιά ως βία, ως εμπειρία και ως προϊόν

Τα πάντα ώστε τα πράγματα να μπουν σ’ ένα κουτί και το κλειστό κύκλωμα «ομορφιά - κατανάλωση - εκτόνωση» να διατηρηθεί ακέραιο, να μην υπάρχει τίποτα το καινούργιο, τίποτα το έντονο Ή το εκπληκτικό, παρά μόνο η ίδια Διαφορά παντού.
ΧΑΡΗΣ ΚΑΛΑΪΤΖΙΔΗΣ
Γιατί γίνεται τόσος ντόρος με το μικροβίωμα του εντέρου και τη διατροφή;

Ψυχή & Σώμα / Γιατί γίνεται τόσος ντόρος γύρω από το μικροβίωμα του εντέρου και τη διατροφή;

Τι συμβαίνει με τα τρισεκατομμύρια μικροοργανισμών στο έντερό μας; Πώς αλληλεπιδρούν με τη διατροφή μας –ενισχύοντας ή διαταράσσοντάς την– και τι σημαίνει αυτό για την υγεία μας; H Μερόπη Κοκκίνη συζητά με τη Μαντώ Κυριακού, καθηγήτρια Μικροβιολογίας, στο Τμήμα Επιστήμης Διαιτολογίας-Διατροφής του Χαροκοπείου Πανεπιστημίου.
ΜΕΡΟΠΗ ΚΟΚΚΙΝΗ
Η γυναίκα που ανέδειξε τον οργασμικό διαλογισμό θα συνεχίσει να το κάνει ακόμα και στη φυλακή

Υγεία & Σώμα / Η γυναίκα που ανέδειξε τον οργασμικό διαλογισμό θα συνεχίσει να το κάνει ακόμα και στη φυλακή

Η Νικόλ Ντεντόν υπήρξε για μια δεκαετία επικεφαλής μιας αυτοκρατορίας κέντρων ευεξίας που μετέτρεπε τη σεξουαλική διέγερση σε πρακτική διαλογισμού. Τώρα αντιμετωπίζει την κατηγορία της εκμετάλλευσης των εργαζομένων στην εταιρεία που ίδρυσε.
THE LIFO TEAM
Διατροφή και γυμναστική: Με τόσα trends στο TikTok πώς θα βρω αυτό που μου ταιριάζει;

Ζωή στα καλύτερά της / Διατροφή και γυμναστική: Με τόσα trends στο TikTok πώς θα βρω αυτό που μου ταιριάζει;

Mια συζήτηση για τις αλήθειες και τους μύθους της διατροφής και της γυμναστικής με τον αθλητικό επιστήμονα Γιάννη Κωτσή, στο πλαίσιο της νέας σειράς podcast «Ζωή στα καλύτερά της», με την υποστήριξη των συμπληρωμάτων διατροφής EVIOL.
THE LIFO TEAM
Burnout: Είναι απλή κόπωση ή κάτι βαθύτερο;

Ζωή στα καλύτερά της / Burnout: Είναι απλή κόπωση ή κάτι βαθύτερο;

Μια συζήτηση για το σύνδρομο εργασιακής εξουθένωσης με την κλινική-οργανωσιακή ψυχολόγο Έλενα Μπίκου, στο πλαίσιο της νέας σειράς podcast «Ζωή στα καλύτερά της», με την υποστήριξη των συμπληρωμάτων διατροφής EVIOL.
ΛΑΣΚΑΡΙΝΑ ΛΙΑΚΑΚΟΥ
ΙΟΥΛΙΑ ΑΡΜΑΓΟΥ

Good Business Directory Vol.5 / Ιουλία Αρμάγου: Επιστήμη, βιωσιμότητα και εξωστρέφεια από μια ελληνική εταιρεία που πρωτοπορεί

Σε μια ενδιαφέρουσα συζήτηση μιλά για την επιμονή της όσον αφορά την εξατομικευμένη φροντίδα του δέρματος, την έμφαση στη βιωσιμότητα, αλλά και την εξωστρέφεια, χάρη στην οποία η Juliette Armand βρίσκεται σε 42 χώρες(!).
ΕΦΗ ΑΝΕΣΤΗ
Σάββας Χαραλαμπίδης

Good Business Directory Vol.5 / Βιώσιμο σύστημα υγείας επιτυγχάνεται με καινοτομία και σταθερό πλαίσιο συνεργασίας με την πολιτεία

Σε μια συνέντευξη εφ’ όλης της ύλης ο Σάββας Χαραλαμπίδης, γενικός διευθυντής Ελλάδος, Κύπρου & European Distributor Μarkets της Gilead Sciences, χαρτογραφεί τους παράγοντες που διασφαλίζουν τη βιωσιμότητα του συστήματος υγείας στη χώρα μας.
ΑΛΕΞΙΑ ΣΒΩΛΟΥ