«Αστεράτοι» σεφ εναντίον κινητών

«Αστεράτοι» σεφ εναντίον κινητών Facebook Twitter
2

Εκστρατεία ξεκινούν κορυφαίοι σεφ κατά των φωτογραφιών με φαγητά που λαμβάνονται από πελάτες σε εστιατόρια και ανεβαίνουν στη συνέχεια στο διαδίκτυο.

Μερικοί σεφ θεωρούν αυτές τις φωτογραφίες, προσβολή στην τέχνη τους ενώ φοβούνται επίσης ότι μέσω των φωτό, κάποιοι άλλοι σεφ θα τους κλέψουν τις μοναδικές συνταγές, ή τουλάχιστον την εμφάνιση του πιάτου.

"Πριν έπαιρναν φωτογραφίες της οικογένειάς τους , της γιαγιάς τους - τώρα παίρνουν φωτογραφίες τα πιάτα", δήλωσε ο Alexandre Gauthier , σεφ σε «αστεράτο» γαλλικό εστιατόριο.  " Υπάρχει χρόνος και τόπος για τα πάντα. Στόχος μας είναι να δημιουργήσουμε μια ιδιαίτερη στιγμή για τους πελάτες μας . Και γι 'αυτό , θα πρέπει να απενεργοποιήσετε το τηλέφωνό σας ," λέει

Οι σεφ αυτοί αγωνίζονται τώρα για την απαγόρευση της χρήσης των κινητών στα σικ εστιατόρια τους. Υποστηρίζουν ότι εκτός από την κλοπή του πιάτου, είναι ενοχλητικά και τα φλας που αστράφτουν μέσα στο εστιατόριο την ώρα που άλλοι πελάτες προσπαθούν να απολαύσουν το πιάτο τους.

«Είναι κολακευτικό να φωτογραφίζουν το πιάτο, δεν λέω…Αλλά θέλουμε να ενθαρρύνουμε τους ανθρώπους να χαλαρώσουν», δηλώνει και μια 34χρονη σεφ που μετέχει στην εκστρατεία κατά των κινητών..

Υποστηρίζει επίσης ότι με τα κινητά η πνευματική της ιδιοκτησία «απομακρύνεται από εμένα».

Ένας άλλος σεφ , ο Gilles Goujon , δήλωσε στην εφημερίδα Midi Libre ότι θέλει να απαγορεύσει τα smartphones στο βραβευμένο με τρία αστέρια  Michelin εστιατόριο του. «Πρέπει όμως για να γίνει αυτό, να βρεθεί μια αποδεκτή φόρμουλα», λέει.

Δεν είναι όμως μόνο οι Γάλλοι σεφ που έχουν δυσαρεστηθεί με τη χρήση κινητών στα εστιατόρια τους. Ήδη σε ρεστοράν της Νέας Υόρκης τα smartphones έχουν απαγορευτεί μετά τα φαινόμενα αναρρίχησης πελατών σε καρέκλες προκειμένου να έχουν καλύτερο κάδρο.

2

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο υπερτουρισμός ως προέκταση της ανεξέλεγκτης ανάπτυξης

Living / Ο υπερτουρισμός ως προέκταση της ανεξέλεγκτης ανάπτυξης

Η πρόκληση του υπερτουρισμού, που προκαλεί φθορές στην πολιτιστική κληρονομιά και την τοπική κοινωνία, απαιτεί στρατηγικό σχεδιασμό που να συνδυάζει τις οικονομικές, κοινωνικές και περιβαλλοντικές επιπτώσεις με βιώσιμες πρακτικές.
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΟΤΗΡΟΠΟΥΛΟΣ
Αγορά εργασίας: Γιατί οι επιχειρήσεις έχουν έλλειψη ανθρώπινου δυναμικού;

Good Business Directory Vol.5 / Αγορά εργασίας: Γιατί οι επιχειρήσεις έχουν έλλειψη ανθρώπινου δυναμικού;

Κορυφαίοι ακαδημαϊκοί, στελέχη του επιχειρηματικού κόσμου και νέοι εξηγούν τις αιτίες αυτού του μεγάλου προβλήματος, τις προεκτάσεις και τις πιθανές λύσεις.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Tα επαγγέλματα του μέλλοντος είναι ήδη πραγματικότητα

Good Business Directory Vol.5 / Tα επαγγέλματα του μέλλοντος είναι ήδη πραγματικότητα

Ψηφιακοί αστικοί αγρότες, coolhunters, υπερασπιστές του περιβάλλοντος, μηχανικοί νέας ενέργειας, ιππότες του κυβερνοχώρου, σχεδιαστές τέλους ζωής: δεν είναι χαρακτήρες βιντεοπαιχνιδιών, είναι τα επαγγέλματα του μέλλοντος.
ΜΑΓΔΑ ΓΕΩΡΓΙΑΔΟΥ
Τι μας κάνει καλό να τρώμε όταν αρρωσταίνουμε - Mύθοι και αλήθειες

Radio Lifo / Τι μας κάνει καλό να τρώμε όταν αρρωσταίνουμε - Mύθοι και αλήθειες

Ποιες τροφές είναι καλό να καταναλώνουμε όταν είμαστε άρρωστοι και πώς συμβάλλουν στην ταχύτερη ανάρρωση και την ευεξία μας; Η Μερόπη Κοκκίνη μιλά με τον διατροφολόγο-διαιτολόγο Χρήστο Δερδεμέζη.
ΜΕΡΟΠΗ ΚΟΚΚΙΝΗ
Πόσα χρήματα χρειάζονται για να ζήσεις όπως πραγματικά θέλεις στην Αθήνα;

Living / Πόσα χρήματα χρειάζονται για να ζήσεις όπως πραγματικά θέλεις στην Αθήνα;

Πώς να ζήσεις σε μια πόλη όπου ο μισθός είναι τσιμεντένιος, ενώ οι τιμές εκτοξεύονται διαρκώς: τέσσερα νεαρά κορίτσια μας στέλνουν τα μηνιαία έξοδά τους και κοστολογούν ένα ιδανικό για εκείνες Σαββατοκύριακο.
ΜΙΝΑ ΚΑΛΟΓΕΡΑ