Οι στρέιτ γυναίκες έχουν τους λιγότερους οργασμούς συγκριτικά με όλους τους υπόλοιπους ανθρώπους

Οι στρέιτ γυναίκες έχουν τους λιγότερους οργασμούς συγκριτικά με όλους τους υπόλοιπους ανθρώπους Facebook Twitter
8

Σύμφωνα με νέα μελέτη που πραγματοποίησαν από κοινού τα Chapman University, Indiana University και Kinsey Institute, οι ετεροφυλόφιλες γυναίκες έχουν λιγότερους οργασμούς συγκριτικά με τους ετεροφυλόφιλους αλλά και τους ομοφυλόφιλους άνδρες, bisexual άνδρες και γυναίκες και τις λεσβίες- δηλαδή συγκριτικά με όλους τους υπολοίπους. Και η εξήγηση γι' αυτό είναι τουλάχιστον θλιβερή.

Κατόπιν έρευνας σε 52.000 ενήλικες στις ΗΠΑ, διαφορετικών φύλων και σεξουαλικών ταυτοτήτων, προέκυψε πως ο λόγος που οι στρέιτ γυναίκες τερματίζουν τελευταίες στην «κούρσα» των οργασμών είναι επειδή αφενός δεν μπαίνουν στη διαδικασία να «βοηθήσουν» οι ίδιες τον εαυτό τους κι αφετέρου επειδή οι στρέιτ άνδρες δεν γνωρίζουν συνήθως τι να κάνουν για να ικανοποιήσουν την σύντροφό τους. 

Ειδικότερα, η συντριπτική πλειονότητα των ετεροφυλόφιλων ανδρών (95%) δήλωσαν πως «συνήθως» έρχονται σε οργασμό κατά τις σεξουαλικές δραστηριότητες. Ακολουθούν οι γκέι άντρες (89%), οι bisexual άντρες (88%), οι λεσβίες (86%), οι bisexual γυναίκες (66%) και τελευταίες οι στρέιτ γυναίκες (65%). Μόλις το 1/3 των ετεροφυλόφιλων γυναικών (33%) δήλωσαν πως έρχονται «κάθε φορά» σε οργασμό, έναντι ποσοστού 59% και 75% για τις λεσβίες και τους ετεροφυλόφιλους άνδρες αντίστοιχα. Το αξιοσημείωτο της υπόθεσης είναι πως το 41% των ανδρών είπε πως οι γυναίκες σύντροφοί τους «πάντα» έρχονται σε οργασμό, κάτι που ωστόσο δεν επιβεβαιώνεται από αυτά που λένε εκείνες. Αυτό κυρίως οφείλεται στο ότι πολλές γυναίκες μπαίνουν στη διαδικασία να προσποιηθούν «οργασμό» για πολλούς και διάφορους λόγους, όπως το προστατεύσουν την αυτοεκτίμηση του συντρόφου τους, να δείξουν χαρά ή ακόμη και προκειμένου να τερματίσουν μια σεξουαλική επαφή. 

Γενικά, όπως προκύπτει από τις απαντήσεις, οι γυναίκες που κάνουν προκαταρκτικά με τους συντρόφους τους (οποιουδήποτε φύλου) έχουν περισσότερους οργασμούς από τις στρέιτ γυναίκες που ντρέπονται να ζητήσουν από τον σύντροφό τους αυτό που θέλουν για να ικανοποιηθούν. 

«Οι γυναίκες που έρχονται συχνότερα σε οργασμό συνήθως κάνουν περισσότερο στοματικό έρωτα, έχουν περισσότερη αντοχή στο σεξ, είναι πιο ικανοποιημένες με τη σχέση τους, ζητούν καθαρά αυτό που θέλουν στο κρεβάτι, επαινούν τον σύντροφο για κάτι που έκανε στη διάρκεια του σεξ, παίρνουν τηλέφωνο/ στέλνουν μέιλ με "πικάντικο" περιεχόμενο στον σύντροφο, δοκιμάζουν νέες στάσεις, πρωκτικό σεξ, πραγματοποιούν τις φαντασιώσεις τους, μιλούν "βρώμικα" και δεν φοβούνται να εκδηλώσουν την αγάπη τους πάνω στο σεξ», αναφέρει η μελέτη. 

Ακόμη ένα πολύ ενδιαφέρον συμπέρασμα της έρευνας ήταν το ότι οι ομοφυλόφιλες γυναίκες έχουν πολύ περισσότερους οργασμούς από τις ετεροφυλόφιλες κι αυτό γιατί είναι σε θέση να καταλάβουν πολύ καλύτερα την γυναικεία ανατομία και το πώς συγκεκριμένες ενέργειες, όπως π.χ. διέγερση της κλειτορίδας, μπορούν να οδηγήσουν σε κορύφωση. Επίσης τείνουν να επιδίδονται σε στοματικό έρωτα εναλλάξ μέχρι και να έρθουν και οι δύο σε οργασμό. Κι αυτό ακριβώς είναι, σύμφωνα με τους ερευνητές, το κλειδί όλης της υπόθεσης.

Με άλλα λόγια, δεν εναπόκειται μόνο στο χέρι της γυναίκας να έρθει σε οργασμό αλλά και του άντρα (ή της άλλης γυναίκας, σε ορισμένες περιπτώσεις), που πρέπει να την βοηθήσει δίνοντας μεγαλύτερη προσοχή στην ανατομία της και αυτά που την ευχαριστούν. 

* Με πληροφορίες από HuffingtonPost.com και entitymag

8

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Millennials και Gen Zers αναζητούν το ιδανικό workplace το 2025

Living / Το ιδανικό εργασιακό περιβάλλον του 2025: Τι ψάχνουν οι Millennials και οι GenZers;

Οι διαφορετικές γενιές που κυκλοφορούν τα τελευταία χρόνια στην αγορά εργασίας περιγράφουν τις συνθήκες που θα τους έκαναν να νιώθουν τη δουλειά τους περισσότερο σαν το σπίτι τους.
ΠΕΝΝΥ ΜΑΣΤΟΡΑΚΟΥ
Γιατί συχνά νιώθουμε μεγαλύτερη νοσταλγία για τις δυσκολίες παρά για τις χαρές;

Living / Γιατί συχνά νιώθουμε μεγαλύτερη νοσταλγία για τις δυσκολίες παρά για τις χαρές;

Οι άνθρωποι έχουν την τάση να βλέπουν «με ροζ γυαλιά» ακόμα και τις πιο αντίξοες περιόδους της ζωής τους, ακόμα κι αν πρόκειται για συνθήκες οικονομικής ύφεσης, πανδημίας ή πολέμου.
THE LIFO TEAM
O «ξαφνικός θάνατος» της εξ αποστάσεως εργασίας

Living / O «ξαφνικός θάνατος» της εξ αποστάσεως εργασίας

Στον απόηχο της πανδημίας, οι πολιτικές «εργασίας από το σπίτι» έμοιαζαν να δείχνουν τον δρόμο για τον χώρο εργασίας του μέλλοντος, αλλά πλέον οι αποκλειστικά remote θέσεις είναι είδος προς εξαφάνιση.
ΜΙΧΑΛΗΣ ΓΙΑΝΝΑΚΙΔΗΣ
«Προτιμώ να δώσω τον σκύλο, παρά να είναι μαζί σου»: Όταν χωρίζεις (και) από το κατοικίδιό σου

Living / «Προτιμώ να δώσω τον σκύλο, παρά να είναι μαζί σου»: Όταν χωρίζεις (και) από το κατοικίδιό σου

Ποιο είναι το νομοθετικό πλαίσιο σχετικά με τα ζώα συντροφιάς; Ιστορίες –με αίσιο και μη τέλος– για ανθρώπους που χώρισαν εκτός από τους συντρόφους τους και από το κατοικίδιό τους.
ΤΑΤΙΑΝΑ ΤΖΙΝΙΩΛΗ
ΕΠΕΞ CHECK «Ο τρόπος που βλέπω το ντύσιμο καθορίστηκε απ’ τον αυτισμό μου»

Living / «Δεν ήμουν το παράξενο παπί, απλώς δεν ήμουν ποτέ πάπια»: Όταν μια γυναίκα της μόδας διαγνώστηκε με αυτισμό στα 50

Για τη Ζ. τα ρούχα δεν είναι απλώς αισθητική επιλογή – είναι μια γλώσσα. Η διάγνωση της νευροδιαφορετικότητάς της την έκανε να ξαναδεί τη ζωή της, την αφοσίωσή της στα υλικά και την υφή τους μέσα από αυτό το πρίσμα.
ΛΑΣΚΑΡΙΝΑ ΛΙΑΚΑΚΟΥ
Ο μήνας μπαίνει, ο μισθός φεύγει: Tips και κόλπα για να εξοικονομήσετε χρήματα

Living / Ο μήνας μπαίνει, ο μισθός φεύγει: Tips και κόλπα για να εξοικονομήσετε χρήματα

Με αφορμή το ο νέο microtrend «no buy challenge» του TikTok, τέσσερις άνθρωποι εξιστορούν τι έκοψαν και πώς, για να εξοικονομήσουν χρήματα και να κάνουν τους μικρούς οικονομικούς τους στόχους πραγματικότητα.
ΜΙΝΑ ΚΑΛΟΓΕΡΑ