Το πολυβραβευμένο εστιατόριο Cibus, στην Αίγλη Ζαππείου, καλωσορίζει το φθινόπωρο με ανανεωμένη γευστικά κάρτα - δια χειρός Δημήτρη Δημητριάδη – η οποία αγαπά και αναδεικνύει πλούσιες συνταγές της Ελληνικής Κουζίνας, εκτελεσμένες με άφθονη έμπνευση και δημιουργικότητα! Η επίσκεψη φέτος στο Cibus φαντάζει επιτακτική καθώς πλέον μπορείτε να γευθείτε άφοβα τις εξαιρετικές προτάσεις του εστιατορίου, απολαμβάνοντας ένα υπέροχο δείπνο σε ένα σκηνικό πολυτέλειας, με θέα στην Ακρόπολη, ξοδεύοντας κατά μέσο όρο από €25 / άτομο.
Το εστιατόριο με την καλύτερη σχέση ποιότητας – τιμής στην Αθήνα, μας δίνει τη δυνατότητα να απολαύσουμε νέες γαστρονομικές εμπειρίες – που σε κάνουν να επιστρέφεις ξανά & ξανά - γευόμενοι εμπνευσμένες προτάσεις “feel good food”, με υλικά που τιμούν και αναδεικνύουν την ελληνική παράδοση.
Πέρα για πέρα ελληνικό, το γευστικό ταξίδι του Cibus σας επιτρέπει να απολαύσετε κλασσικές αγαπημένες αλλά και νέες γευστικές δημιουργίες, ισορροπώντας ανάμεσα σε ψάρι και κρέας με ισχυρή δόση από τα εκλεκτά υλικά της εύφορης Ελληνικής Γης. Η πρώτη ιδέα μας ψιθυρίζει μυρωδιές παράδοσης που στα χέρια του σεφ προσαρμόζονται στον ουρανίσκο της νέας χιλιετίας Σκουμπρί καπνιστό με μαυρομάτικα φασόλια και πέστο από σμέουρα και δεντρολίβανο (€8,00)αλλά και Πανσέτα χοιρινή με σαλάτα κίτρινης κολοκύθας, πιπεριά Φλωρίνης, γραβιέρα, μέντα και λαδολέμονο (€9,00)! Κάπου μέσα από το σαλόνι η μαμά φωνάζει για να μαζευτεί η οικογένεια στο τραπέζι... ο σεφ απογειώνει τη γευστική μνήμη των γεμιστών δημιουργώντας ένα εξαιρετικό Ριζότο με άρωμα από γεμιστά (€13,00) – φεύγοντας θα ζητήσετε σίγουρα και τη συνταγή. Υποδεχτείτε και γευτείτε μεταξύ άλλων τα παραδοσιακά Μοσχαράκι γιουβέτσι (€15,00) & Χοιρινό με πράσο και σέλινο (€15,00) σε εκτέλεση τόσο σικ και τόσο προσιτή οικονομικά ώστε να επιστρέφεις κάθε μέρα. Για το τέλος, τι πιο γλυκό και αγαπημένο από ένα Κανταΐφι με κρέμα βανίλιας, καραμέλα σύκου και παγωτό μαστίχα (€7,00) ή μια «αμαρτωλή» Σοκολάτα Guanaya με αχλάδι και παγωτό καραμέλα (€7,00).
Με έμφαση στην ελληνικότητα κινείται και η κάβα του εστιατορίου, στην οποία θα βρείτε εξαιρετικές ετικέτες σε κρασιά από αμιγώς ελληνικές, γηγενείς ποικιλίες - όπως Κοτσιφάλι και Μανδιλάρι - μικρών παραγωγών και οινοποιιών. Αναζητήστε ελεύθερα τη διακριτική συμβουλή του sommelier Μάρκου Μάρκου, ο οποίος θα σας βοηθήσει να ανακαλύψετε την ιδανική για εσάς οινική επιλογή που θα συνοδεύσει το δείπνο σας.
Απολαύστε ένα δείπνο στο Cibus, στην Αίγλη Ζαππείου, με θέα στον καταπράσινο κήπο του Ζαππείου και στον Ιερό Βράχο της Ακρόπολης και χαλαρώστε με τη θετική ενέργεια που αποπνέει η σύγχρονη, διακόσμηση του εστιατορίου. Ο υπέροχος χαμηλός φωτισμός, οι τζαμαρίες με τη φωτισμένη βλάστηση του εξωτερικού χώρου, η μουσική, η άψογη και διακριτική περιποίηση του προσωπικού, σας προσφέρουν αδιαμφισβήτητα, ένα πρωτόγνωρο γευστικό ταξίδι… σε πρώτη θέση!
Μέση κατανάλωση κατ’ άτομο, από € 25 (χωρίς κρασί)
Εστιατόριο Cibus
Κήπος Ζαππείου (είσοδος από Βασ. Όλγας), 210.33.69.364, 210.33.69.300, Ελεύθερο παρκινγκ.
E-mail: [email protected], www.aeglizappiou.gr
Ανοιχτό: Καθημερινά βράδυ (19:00-01:00) ~ Κυριακή Μεσημέρι (12:00-17:00)
Κλειστά: Δευτέρα και Κυριακή Βράδυ
σχόλια