Οι συνδυασμοί λαχανικών, χόρτων και μυρωδικών με κρεατικά, ψάρια, ακόμα και αβγά είναι μερικά από τα αγαπημένα πιάτα της άνοιξης. Το πρόσφατα βραβευμένο με χρυσό μετάλλιο* κρασί Οροπέδιο, το λευκό κρασί της οινοποιίας Μπουτάρη, από επιλεγμένα αμπέλια μοσχοφίλερο, ταιριάζει περίφημα με αυτές τις γεύσεις. Γεμάτο στόμα, δεμένο, με μεγάλο όγκο συνοδεύει άριστα φρέσκα και ψητά λαχανικά, σαλάτες με εσπεριδοειδή, πιάτα με ψάρια και θαλασσινά.
Το Σημείο Στίξης Ροζέ, το ημίξηρο ροζέ της οινοποιίας Μπουτάρη που γίνεται όλο και πιο δημοφιλές, είναι ένα κρασί που χαρακτηρίζεται από υψηλή οξύτητα και γλυκό, φρουτώδες άρωμα, ιδανικό να συνδυαστεί με τα φρούτα της άνοιξης, καθώς και τα επιδόρπια με βάση τη φράουλα και τα κεράσια.
Τέλος, το εξαιρετικό Grande Reserve Naoussa Boutari που πρόσφατα μάλιστα απέσπασε ένα ακόμα μετάλλιο, το Μεγάλο Χρυσό, στο Διεθνή Διαγωνισμό Οίνου Θεσσαλονίκης 2017, θα προτείναμε να συνδυαστεί ευχάριστα με carpaccio μόσχου με ρόκα, παρμεζάνα & λάδι λευκής τρούφας
*Διεθνής Διαγωνισμός Οίνου Θεσσαλονίκης 2017
σχόλια