ADVERTORIAL
Πριν από λίγες ημέρες πραγματοποιήθηκε o Εθνικός Τελικός Heineken Star Serve. Ένας διαγωνισμός που ήρθε για πρώτη φορά στην Ελλάδα με σκοπό να αναδείξει τον barman που ξεχωρίζει για τον ιδανικό τρόπο σερβιρίσματος μίας Heineken Draught μπύρας.
Ήταν πολύ εντυπωσιακό το πώς η διοργάνωση τράβηξε τα βλέμματα όλων μας, αλλά δεν ήταν καθόλου δύσκολο να καταλάβουμε το γιατί. Όλες οι πραγματικές απολαύσεις κρύβουν μία τελετουργία και ξεχωρίζουν για τις λεπτομέρειες που κάνουν τη διαφορά. Και αυτή ακριβώς είναι η περίπτωση του Heineken Star Serve. Η ιδέα πίσω από το διαγωνισμό είναι το να αναδείξει τη γεύση, το χρώμα αλλά και το άρωμα της Draught μπύρας στο μέγιστο βαθμό, προσφέροντας όλη την απόλαυση που μπορείς να ανακαλύψεις σε ένα καλοσερβιρισμένο ποτήρι της.
Στα πλαίσια του διαγωνισμού 120 barmen εκπαιδεύτηκαν στον σωστό τρόπο σερβιρίσματος, αλλά εμείς ρωτήσαμε και μάθαμε πώς θα μπορούσαμε να απολαύσουμε μία Heineken Draught στα καλύτερά της, ακόμα και αν δεν πέσουμε σε έναν από αυτούς. Και αυτά που μάθαμε ήταν πολύ ενδιαφέροντα και εύκολα να συμβούν, αρκεί να έχεις δίψα για απόλαυση. Απλά ακολούθησε τα βήματα
Βήμα 1ο:
Χρησιμοποίησε φρεσκοπλυμένο δροσερό ποτήρι
Ένα μεγάλο μέρος της απόλαυσης βρίσκεται στην εικόνα και στην αίσθηση του ποτηριού. Γι΄αυτό πάντα σερβίρουμε την μπύρα σε γυάλινο ποτήρι που έχει πλυθεί και ξεπλυθεί καλά, που λάμπει και είναι δροσερό.
Ένα μεγάλο μέρος της απόλαυσης βρίσκεται στην εικόνα και στην αίσθηση του ποτηριού. Γι΄αυτό πάντα σερβίρουμε την μπύρα σε γυάλινο ποτήρι που έχει πλυθεί και ξεπλυθεί καλά, που λάμπει και είναι δροσερό.
Βήμα 2ο:
Βρες τη σωστή γωνία σερβιρίσματος
Για να δημιουργηθεί η σωστή "συμπαγής" ροή στη μπύρα θα πρέπει να κρατάς το ποτήρι με κλίση στις 45 μοίρες. Άσε την Heineken Draught να κυλήσει δυναμικά και σταδιακά άρχισε να ισιώνεις το ποτήρι.
Βήμα 3ο:
"Σφράγισε" την μπύρα σου
Αφαίρεσε με τέτοιο τρόπο τον αφρό που προεξέχει από το στόμιο του ποτηριού, ώστε να δημιουργήσεις μία "ασπίδα" πάνω από τη μπύρα σου. Με τον τρόπο αυτό θα διατηρήσεις το CO2 και θα κρατήσεις τη φρεσκάδα της για ακόμα περισσότερο.
Βήμα 4ο:
Βρες τη σωστή ποσότητα αφρού
Υπάρχει μία χρυσή τομή ανάμεσα στο χρυσαφί χρώμα της Heineken Draught και στο γεμάτο αφρό της, ώστε να υπάρχει η σωστή ισορροπία στη γεύση. Για να το βρεις αυτό πάρε "οδηγίες" από το ίδιο το ποτήρι της που σχεδιάστηκε για να απολαμβάνεις τέλεια κάθε Draught. Αρκεί ο αφρός να ξεκινάει από την οριζόντια γραμμή του χαρακτηριστικού κόκκινου αστεριού της Heineken.
Βήμα 5ο:
Βήμα 5ο:
Δείξε και στους άλλους τι έκανες
Κανονικά το 5ο βήμα που μάθαμε αφορά τους barmen, που τους προτρέπουν να σερβίρουν τη μπύρα με το λογότυπο του ποτηριού να "κοιτάει στην ευθεία" αυτόν που θα την απολαύσει. Το ίδιο όμως σε προτρέπουμε να κάνεις κι εσύ, γιατί η απόλαυση έχει πάντα ταυτότητα και αν μη τι άλλο η Heineken μας απέδειξε για μία ακόμα φορά ότι η απόλαυσή της δεν είναι τυχαία...