Αν σε όλο αυτό που γράφεις δεν υποβόσκει μια τόση δα ζήλεια για την τύχη και τη στρωμένη ζωή του φίλου σου, εύγε για τα ευγενικά σου συναισθήματα να προστατέψεις κάποιον άνθρωπο από τους άλλους. Καλέ μου, το παιδί αυτό έτσι μεγάλωσε,έτσι τον έμαθαν. Επειδή γνωρίζω άτομα που τα είχαν όλα στρωμένα όντως έπεσαν στα ναρκωτικά. Εκεί προσπάθησε να τον συνετίσεις. Κατά τα άλλα, ορισμένοι γονείς μεγαλώνουν έτσι τα παιδιά τους που τα κάνουν άχρηστα. Σε αυτό δεν ξέρω αν θα καταφέρεις εσύ κάτι γιατί πιθανόν να σκεφτεί ότι ζηλεύεις. Θα έπρεπε οι γονείς του να τον σπρώξουν από μικρό να δουλέψει. Να μάθει πως βγαίνει το μεροκαματο. Αφού δεν το έκαναν μην περιμένεις προκοπή τώρα. Δε λέω ότι είναι καλό αυτό που κάνει όμως ας το πάρουμε και από την άλλη μεριά του νομίσματος. Όπως είπες δε δουλεύει αλλά μαζεύει μεταπτυχιακά. Αυτό δε μπορούν να το κάνουν όλοι, λόγω οικονομικών. Κάτι κάνει όμως, δε σουλατσαρει μόνο. Το να παίρνει το ένα μετά το άλλο τα μεταπτυχιακά σημαίνει ότι και πληρώνουν οι δικοί του αλλά και αυτός διαβάζει, ασχολείται με Κάτι. Μπορεί στο μέλλον να του τη βαρεσει και να πάει εξωτερικό και για αυτό να μαζεύει και τόσα μεταπτυχιακά και να εργαστεί σε κάτι που θα του αρέσει και τα μεταπτυχιακά να είναι ισάξια των απολαβών κάτι που αποκλείεται να γίνει στην Ελλάδα.Που το κακό εδώ; Και τέλος ας μην κοροιδευομαστε!! Είδαμε και εμεις που μοχθησαμε την προκοπή μας. Δεν είχαμε πλούσιους γονείς,τα πτυχία στις κορνίζες και γίναμε σερβιτόροι για πενταροδεκαρες. Όλοι παλεύουμε για 500 ευρώ μετά από τόσους κόπους και διάβασμα και θυσίες. Που ακριβώς να πάει ο φίλος σου για δουλειά εδώ; Ας είμαστε ειλικρινείς, κανείς μας αν δεν είχε ανάγκη δε θα έκανε τις εξεφτελιστικες δουλειές που υπάρχουν εδώ με τους ακόμα πιο εξεφτελιστικους μισθούς. Για μένα καλά κάνει. Εσύ κοίτα να δεις τι θα κάνεις στη ζωή σου και άσε το φίλο Σου. Μια χαρά είναι!
Αν σε όλο αυτό που γράφεις δεν υποβόσκει μια τόση δα ζήλεια για την τύχη και τη στρωμένη ζωή του φίλου σου, εύγε για τα ευγενικά σου συναισθήματα να προστατέψεις κάποιον άνθρωπο από τους άλλους.
Καλέ μου, το παιδί αυτό έτσι μεγάλωσε,έτσι τον έμαθαν. Επειδή γνωρίζω άτομα που τα είχαν όλα στρωμένα όντως έπεσαν στα ναρκωτικά. Εκεί προσπάθησε να τον συνετίσεις. Κατά τα άλλα, ορισμένοι γονείς μεγαλώνουν έτσι τα παιδιά τους που τα κάνουν άχρηστα. Σε αυτό δεν ξέρω αν θα καταφέρεις εσύ κάτι γιατί πιθανόν να σκεφτεί ότι ζηλεύεις.
Θα έπρεπε οι γονείς του να τον σπρώξουν από μικρό να δουλέψει. Να μάθει πως βγαίνει το μεροκαματο. Αφού δεν το έκαναν μην περιμένεις προκοπή τώρα.
Δε λέω ότι είναι καλό αυτό που κάνει όμως ας το πάρουμε και από την άλλη μεριά του νομίσματος. Όπως είπες δε δουλεύει αλλά μαζεύει μεταπτυχιακά. Αυτό δε μπορούν να το κάνουν όλοι, λόγω οικονομικών. Κάτι κάνει όμως, δε σουλατσαρει μόνο. Το να παίρνει το ένα μετά το άλλο τα μεταπτυχιακά σημαίνει ότι και πληρώνουν οι δικοί του αλλά και αυτός διαβάζει, ασχολείται με Κάτι. Μπορεί στο μέλλον να του τη βαρεσει και να πάει εξωτερικό και για αυτό να μαζεύει και τόσα μεταπτυχιακά και να εργαστεί σε κάτι που θα του αρέσει και τα μεταπτυχιακά να είναι ισάξια των απολαβών κάτι που αποκλείεται να γίνει στην Ελλάδα.Που το κακό εδώ;
Και τέλος ας μην κοροιδευομαστε!! Είδαμε και εμεις που μοχθησαμε την προκοπή μας. Δεν είχαμε πλούσιους γονείς,τα πτυχία στις κορνίζες και γίναμε σερβιτόροι για πενταροδεκαρες. Όλοι παλεύουμε για 500 ευρώ μετά από τόσους κόπους και διάβασμα και θυσίες. Που ακριβώς να πάει ο φίλος σου για δουλειά εδώ; Ας είμαστε ειλικρινείς, κανείς μας αν δεν είχε ανάγκη δε θα έκανε τις εξεφτελιστικες δουλειές που υπάρχουν εδώ με τους ακόμα πιο εξεφτελιστικους μισθούς. Για μένα καλά κάνει. Εσύ κοίτα να δεις τι θα κάνεις στη ζωή σου και άσε το φίλο Σου. Μια χαρά είναι!