@rosestar

Εννοείται με μέλι, απλά λέω να βάλω στέβια αντί ζάχαρης.
-------------
@rosestar

Η καθαρή στέβια δεν κάνει κακό, καθώς έχει πολύ χαμηλό γλυκαιμικό δείκτη. Αρκεί βέβαια να μην την καταναλώνεις με το κιλό, όπως και την ζάχαρη άλλωστε.
Τα προιόντα που γράφουν στέβια δυστυχώς έχουν μόνο ένα ποστοστό % στέβια και το υπόλοιπο είναι κάποιο άλλο γλυκαντικό ή και περισσότερα. Δεν είναι δλδ 100% στέβια, αν και κάποια έχουν αρκετή καθαρότητα.
Κάποια από τα υπόλοιπα γλυκαντικά είναι που πιθανός να προκαλέσουν θέματα, πχ η ασπαρτάμη, η οποία υπάρχει και στην coca cola zero.
Εγώ παίρνω συγκεκριμένες μάρκες που εκτός από στέβια (έστω και μικρό %) περιέχουν κάποιο ασφαλές γενικά γλυκαντικό πχ ερυθριτόλη, σιρόπι αγαύης.
Άσε που έχω συνηθίσει και στην γεύση πλέον.
Βέβαια θέλω να πάρω για δοκιμή και καμιά ακατέργαστη καστανή ζάχαρη από καρύδα πχ ή ζαχαροκάλαμο, έχω δει κάτι τέτοιες στον ΑΒ.
Τώρα σχετικά με τα μελομακάρονα ίσως τα αγοράσω έτοιμα στην τελική, αν και θα φτιάξει η μάνα μου έτσι και αλλιώς. Ίδωμεν. :)

Σχολιάζει ο/η
Scroll to top icon