Να σε ρωτησω κατι, χωρις καμια επικριτικη διαθεση, πως οριζεις την αγαπη? Γιατι μας λες οτι αυτος ο ανθρωπος σε αγαπουσε κ μετα αραδιαζεις ενα σωρο συμπεριφορες (τοξικοτητα, ελλειψη σεβασμου, αδιαφορια κλπ) που μονο αγαπη δεν δειχνουν. Ναι, καταλαβαινω οτι η εννοια της αγαπης στις μερες μας εχει ευτελιστει πολυ, γνωριζω ανθρωπους που μεσα στα 5 λεπτα γνωριμιας μας μου λενε "αγαπη μου" οποτε καταλαβαινω οτι ο καθενας την εννοει με αλλη εννοια. Σιγουρα επειδη περασατε καιρο μαζι εχεις καποια θετικα συναισθηματα απεναντι του κ μαλλον κ αυτος το ιδιο αλλα η αγαπη ειναι μεγαλη κουβεντα κ προυποθετει την αποδοχη του αλλου πραγμα που απ ο,τι μας λες δεν συνεβαινε απο την πλευρα του. Απο κει κ περα αυτο που θα σου πω κ που με βοηθαει εμενα να διαχειριζομαι τα συναισθηματα μου σε περιπτωσεις χωρισμου ειναι να προσπαθησεις να διαχωριζεις τη λογικη απο το συναισθημα. Δηλαδη ναι μεν μπορει να σου λειπει η αγκαλια του, το χαμογελο του κλπ ομως το οτι σου λειπει δεν αναιρει το οτι ο χωρισμος σας ηταν σωστη αποφαση κ οτι η απουσια του απο τη ζωη σου σε βοηθαει να γινεις καλυτερη. Οποτε ναι, ειναι κατανοητο οτι σου λειπει αλλα ταυτοχρονα αυτο δεν σημαινει οτι πρεπει να γυρισεις σ αυτον. Εδω αλλαζουμε γειτονια κ μας λειπει ο περιπτερας της προηγουμενης γειτονιας γιατι τον ειχαμε συνηθισει, εννοω οτι το να σου λειψει καποιος ειναι ευκολο, ειδικα οταν μιλαμε για καποιον με τον οποιο περνουσατε τοσο χρονο μαζι. Επισης, μπορει να σου λειπει το να αγκαλιασεις καποιον γενικα κ οχι η αγκαλια του συγκεκριμενου απαραιτητα, δηλαδη ισως απλα σου λειπει το πως σε εκανε να νιωσεις αυτος ο ανθρωπος αλλα αυτο μπορεις να το βρεις κ με αλλους ανθρωπους. Απλα επειδη εισαι μικρη κ φανταζομαι δεν ειχες αλλη σχεση περα απο αυτον τον εχεις εξιδανικευσει λιγο. Εισαι μικρη, εχεις πολλα ακομα να δεις και να μαθεις, δεν ηταν αυτος ο μοναδικος σου ερωτας, θα ερθουν κ αλλοι. Οσο για τα "δεν θα βρω ποτε καποιον αλλο" τα εχουμε πει ολοι αυτα μετα απο χωρισμους αλλα να που βρηκαμε αλλους. Δεν σημαινει οτι θα βρεις καποιον αυριο, δωσε χρονο και ολα καλα θα πανε.
Να σε ρωτησω κατι, χωρις καμια επικριτικη διαθεση, πως οριζεις την αγαπη? Γιατι μας λες οτι αυτος ο ανθρωπος σε αγαπουσε κ μετα αραδιαζεις ενα σωρο συμπεριφορες (τοξικοτητα, ελλειψη σεβασμου, αδιαφορια κλπ) που μονο αγαπη δεν δειχνουν. Ναι, καταλαβαινω οτι η εννοια της αγαπης στις μερες μας εχει ευτελιστει πολυ, γνωριζω ανθρωπους που μεσα στα 5 λεπτα γνωριμιας μας μου λενε "αγαπη μου" οποτε καταλαβαινω οτι ο καθενας την εννοει με αλλη εννοια. Σιγουρα επειδη περασατε καιρο μαζι εχεις καποια θετικα συναισθηματα απεναντι του κ μαλλον κ αυτος το ιδιο αλλα η αγαπη ειναι μεγαλη κουβεντα κ προυποθετει την αποδοχη του αλλου πραγμα που απ ο,τι μας λες δεν συνεβαινε απο την πλευρα του.
Απο κει κ περα αυτο που θα σου πω κ που με βοηθαει εμενα να διαχειριζομαι τα συναισθηματα μου σε περιπτωσεις χωρισμου ειναι να προσπαθησεις να διαχωριζεις τη λογικη απο το συναισθημα. Δηλαδη ναι μεν μπορει να σου λειπει η αγκαλια του, το χαμογελο του κλπ ομως το οτι σου λειπει δεν αναιρει το οτι ο χωρισμος σας ηταν σωστη αποφαση κ οτι η απουσια του απο τη ζωη σου σε βοηθαει να γινεις καλυτερη. Οποτε ναι, ειναι κατανοητο οτι σου λειπει αλλα ταυτοχρονα αυτο δεν σημαινει οτι πρεπει να γυρισεις σ αυτον. Εδω αλλαζουμε γειτονια κ μας λειπει ο περιπτερας της προηγουμενης γειτονιας γιατι τον ειχαμε συνηθισει, εννοω οτι το να σου λειψει καποιος ειναι ευκολο, ειδικα οταν μιλαμε για καποιον με τον οποιο περνουσατε τοσο χρονο μαζι. Επισης, μπορει να σου λειπει το να αγκαλιασεις καποιον γενικα κ οχι η αγκαλια του συγκεκριμενου απαραιτητα, δηλαδη ισως απλα σου λειπει το πως σε εκανε να νιωσεις αυτος ο ανθρωπος αλλα αυτο μπορεις να το βρεις κ με αλλους ανθρωπους. Απλα επειδη εισαι μικρη κ φανταζομαι δεν ειχες αλλη σχεση περα απο αυτον τον εχεις εξιδανικευσει λιγο. Εισαι μικρη, εχεις πολλα ακομα να δεις και να μαθεις, δεν ηταν αυτος ο μοναδικος σου ερωτας, θα ερθουν κ αλλοι.
Οσο για τα "δεν θα βρω ποτε καποιον αλλο" τα εχουμε πει ολοι αυτα μετα απο χωρισμους αλλα να που βρηκαμε αλλους. Δεν σημαινει οτι θα βρεις καποιον αυριο, δωσε χρονο και ολα καλα θα πανε.