Δεν είναι απαραίτητο ότι ζηλεύει, μπορεί και να έχει μπουχτίσει αν όλα αυτά τα χρόνια ακούει μονάχα προβλήματα από τη μεριά σου.
Το θέμα δεν είναι μόνο η προσωπική προσπάθεια που κάνεις ώστε να επανακάμψεις και που είναι αξιέπαινη, αλλά επιπλέον η εικόνα που δείχνεις στους έξω από σένα. Και αυτό, παράλληλα με το δικαίωμα που τους δίνεις στο κατά πόσο ή όχι θα επεμβαίνουν και θα κηδεμονεύουν τα προσωπικά σου ζητήματα.
Καθένας μας έχει προβλήματα να λύσει. Και κανένας δεν είναι για πάντα διαθέσιμος να ακούει για πάντα τον άλλο χωρίς να έχει την ευκαιρία να μιλήσει και ο ίδιος για τον εαυτό του και όσα τον απασχολούν.
Επειδή, σε αυτή την περίπτωση δεν πρόκειται για κάτι ισότιμο, επομένως ούτε για φιλία.
Εσύ δεν ψάχνεις "παρηγορήτρια" που θα είναι μόνιμα με εναν καλό λόγο στο στόμα, αλλά φίλη, που θα επισημαίνει και τα στραβά σου επίσης όταν τα βλέπει.
Αν λοιπόν μετά από 10 χρόνια που είστε φίλες, αρκούσε αυτή της η κουβέντα (ή και άλλες τώρα τελευταία) όπως γράφεις ώστε να απομακρυνθείς, καλό είναι να αναρωτηθείς και για τη δική σου προσφορά απέναντί της πριν τη διαγράψεις οριστικά από φίλη.

Σχολιάζει ο/η
Scroll to top icon