Είναι πολύ σωστή η επιστροφή σε παραδοσιακά προϊόντα (ειδικά μάλιστα όταν πολλά από αυτά τα σνομπάραμε επί δεκαετίες). Φοβάμαι όμως ότι γίνεται για τον λάθος λόγο και με τον λάθος τρόπο. Η οικονομική κρίση οδηγεί αναγκαστικά σε επαναπροσδιορισμό των επιλογών μας. Η μείωση των εισαγωγών χάριν της κατανάλωσης ελληνικών προϊόντων θα ήταν βήμα προς τη θετική κατεύθυνση, εάν δεν αποτελούσε (για μια ακόμη φορά) απόδειξη της έλλειψης ανταγωνιστικότητας των ελληνικών προϊόντων, ένδειξη της οικονομικής φούσκας μέσα στην οποία ζούμε (ασχέτως προσπαθειών εσωτερικής υποτίμησης) και (ίσως) της προσπάθειας κάποιων να μας πιάσουν και πάλι κορόϊδα. Κάποτε το λαθούρι ήταν το φαγητών των ανθρώπων που δείχαν λεφτά να αγοράσουν παπούτσια. Τώρα, κοιτάω στο internet για να δώ πόσο έχει η φάβα Σαντορίνης και βλέπω ότι κοστίζει 5,99 € τα 500 γραμ. Δεν ξέρω πόσο ανταγωνιστική είναι η τιμή, και αναγνωρίζω ότι η άνυδρη γη της Σαντορίνης έχει, αναγκαστικά, περιορισμένη στρεματική απόδοση. Αλλά, αν με 5 €/κιλό αγοράζεις φρέσκο χοιρινό, γιατί να αγοράσεις όσπρια με 12 €/κιλό;
Σχολιάζει ο/η
Scroll to top icon