Όσοι αντιδρούν στον όρο "γενετικά μεταλλαγμένα" τρόφιμα ας έχουν υπόψη τους πως ο άνθρωπος απ' την αρχή της ενασχόλησής του με τη γεωργία έκανε ακριβώς αυτό: επιδρούσε στα γονίδια των φυτών διασταυρώνοντας, μπολιάζοντας κι επιλέγοντας τις καλύτερες ποικιλίες. Το πρώτο καλαμπόκι ήταν 5 φορές μικρότερο απ' το σημερινό με ελάχιστους σπόρους, τα πρώτα εσπεριδοειδή απλά δεν τρώγονταν γιατί ήταν πικρά κλπ κλπ. Το "γενετικά μεταλλαγμένο" μπορεί να μας ακούγεται σα να προέρχεται απ' το εργαστήριο του Δόκτορος Καλιγκάρι, αλλά πριν καταδικάσουμε κάτι καλύτερο είναι να το ερευνήσουμε