@10. Τα μπρίκια τύπου μόκα κάνουν άλλο καφέ από μια μηχανή εσπρέσσο. Δεν πρόκειται να δώσουν το ίδιο αποτέλεσμα γιατί είναι σχεδιασμένα για άλλο αποτέλεσμα, μην τα αποπαίρνεις Λένα! Η μηχανή του εσπρέσσο είναι πολύ ιδιαίτερη ως προς τον τύπο του καφέ, τον τύπο και (πολύ σημαντικό) την ώρα αλέσματος και άλλα πολλά. Αν αυτά δεν είναι σωστά η μηχανή εσπρέσσο θα βγάλει ένα καφέ ζουμί που δεν πίνεται. Τα μπρίκια θα "συγχωρήσουν" πολλές παραμέτρους και αυτό που θα βγει θα πίνεται απολαυστικότατα. Ίσως να αποδίδουν λίγο πιο "επίπεδη" γεύση από τον εσπρέσσο όχι όμως όσο ο καφές φίλτρου, μιας και δεν έχουν την υψηλή πίεση και θερμοκρασία της μηχανής για να αποδώσουν όλα τις γεύσεις χωρίς να τις ομογενοποιήσουν (όπως ας πούμε κάνει σε πολύ μεγάλο βαθμό ο καφές φίλτρου). Σημαντικότατο για να γίνει καλός ο καφές είτε σε μόκα είτε σε μηχανή εσπρέσσο να είναι φρέσκος και να αλέθεται ει δυνατόν ακριβώς πριν τον φτιάξεις, με άλλα λόγια επένδυσε σε έναν μύλο του καφέ και θα ευχαριστηθείς!