Πολύ σωστά! Ο καφές που φτιάχνει η μόκα είναι κάτι διαφορετικό. Αν κάποιος περιμένει το ίδιο αποτέλεσμα με μηχανές εσπρέσο θα απογοητευτεί. (Πόσο κοστίζουν άραγε αυτές οι μηχανές εσπρέσο σε σχέση με μια ταπεινή μόκα; Πόσο χώρο πιάνουν; Τι συντήρηση χρειάζονται;)Η μόκα είναι ένας γρήγορος και φτηνός τρόπος να απολαύσεις καφέ. Χωρίς να πιάνει χώρο, και χωρίς να θέλει συντήρηση. Ακόμα και με φτηνό καφέ εσπρέσο του σούπερ-μάρκετ, μπορείς να έχεις αξιοπρεπέστατα αποτελέσματα. Απλά χρειάζεται σωστό ψήσιμο. Και ναι, ο καφές «κομμένος» ειδικά για μόκα, είναι εξαιρετικός.Και κάτι τελευταίο: Βρίσκω εξαιρετικά κομψή τη μόκα. Είναι ένα απλό και λιτό εργαλείο. Έλεος πια με τις «πλαστικούρες» καφετιέρες που τελικά μαζεύουν σκόνη (γιατί και αυτές τελικά νεροζούμι φτιάχνουν) στους πάγκους της κουζίνας. Έλεος και για τα εξωφρενικά ποσά που ζητούν κατασκευαστές για πιο «στιλάτες» καφετιέρες.Disclaimer: Δεν πουλώ κανενός είδους μπρίκια :-)
Σχολιάζει ο/η
Scroll to top icon