@aleste:Ο ελληνικός δεν δουλεύει στη μόκα, είναι πιο λεπτόκοκκος (έκανα το... πείραμα και απέτυχε παταγωδώς!)@fedoraΑγαπητέ/ή fedora, ο/η Tiger Lilly έδωσε λεπτομερέστερες οδηγίες πιο πάνω! Θα τις δοκιμάσω και εγώ!Ο δικός μου τρόπος ομολογώ ότι είναι πιο απλός: Φροντίζω να μη γεμίζω τη μόκα με νερό πάνω από τη βαλβίδα, δεν πιέζω τον καφέ στο φίλτρο και ψήνω σε πολύ χαμηλή φωτιά. Κατεβάζω τη μόκα από τη φωτιά εμπειρικά τότε ώστε ίσα-ίσα να φτάνει ο ατμός που απομένει για να βγει όλος ο καφές.Υποψιάζομαι ότι το θέμα είναι τεράστιο, και 1000 Ιταλοί ειδικοί του καφέ θα μας έδιναν 1001 διαφορετικές τεχνικές! Όπως και το θέμα του οργασμού, που επίσης σχολιάζεται εκτενώς στο σημερινό Α, μπα! Αλλά μονάχα στη στήλη της αγαπημένης μας Λένας μπορούν να συνυπάρχουν συζητήσεις για τα μυστικά του καφέ και του οργασμού!
Σχολιάζει ο/η
Scroll to top icon