Λέτε οτι "Τα άγρια χόρτα της Ελλάδας αποξηραίνονται (μόλις ολοκληρώθηκαν οι απαραίτητες τεχνικές προεργασίες για να ξεκινήσει η παραγωγή, μας είπε ο εμπνευστής της ιδέας Σωτήρης Λυμπερόπουλος, το γνωστό «Ραδίκι»)"Εγω θα έλεγα οτι απλά οι νεότεροι μαθαίνουν απο τους παλιούς... Την έμπνευση να αποξηραινουν τα άγρια χόρτα την είχαν γενιές πριν σε πολλά χωριά - τουλαχιστον στην Πελοποννηςο. Ο κόσμος μάζευε - και το κανει ακομα- στην εποχή τους χόρτα οχι μόνο για το καθημερινό τραπέζι αλλά και περισσότερα που τα "αρμάθιαζε", τα αποξηραινε και τα αποθήκευε ώστε να τα εχει όλο το χρόνο....
Σχολιάζει ο/η
Scroll to top icon