#6 Πέρα από τις συμβουλές τις Λένας θα σου έλεγα να αρχίζεις να πειραματίζεσαι με το γουόκ (σπουδαία επένδυση!!). Ψιλοκομμένα λαχανικά και ότι πρωτείνη θέλεις (από γαρίδες κλπ μέχρι ψιλοκομμένα μανιτάρια ή σόγια) και μετά πετάς μέσα και ότι σάλτσα θες (ταιλανδέζικη, γάλα καρύδας, σάλτσα ντομάτας κλπ) σπόρους τύπου ηλιόσπορο ή ακόμη και ξηρούς καρπούς (πχ κάσιους ή αιγίνης) και ρύζι μπασμάτι που τα σπάει ή noodles και έχεις κάθε φορά έναν διαφορετικό συνδυασμό (υπάρχουν πραγματικά εκατοντάδες!) και τρως και υγιεινά.. Εμένα με έχει σώσει. Επίσης όλα τα παραπάνω τα βρίσκεις εύκολα στο σούπερ μάρκετ στο τμήμα των έθνικ προιόντων και το μαγείρεμα στο γουοκ δεν απαιτεί ιδιαίτερη μαεστρία για απλές συνταγές τουλάχιστον. Το κλειδί είναι να μην φοβάσαι να πειραματιστείς και να κάνεις λάθος τις αναλογίες, γρήγορα θα το πιάσεις το νόημα και θα αρχίσεις να προσθέτεις και πιο 'περίεργα' υλικά για πιο ευφάνταστους συνδυασμούς, καλή επιτυχία!
Σχολιάζει ο/η
Scroll to top icon