
Εκτέλεση : Σε κατσαρόλα βάζουμε το πολύ γάλα, ζάχαρη, μαστίχα και μαχλέπι σε χαμηλή φωτιά ανακατεύοντας συνεχώς ίσα ίσα να λιώσουν, όχι να κάψουν. Αποσύρουμε από τη φωτιά και μόλις το μίγμα κρυώσει λίγο, ρίχνουμε τα αυγά χτυπημένα και τη μαγιά διαλυμένη στο υπόλοιπο γάλα. Ανακατεύουμε. Σε μεγάλο τάπερ, καλύτερα με καπάκι, βάζουμε το αλεύρι και ρίχνουμε όλο το περιεχόμενο της κατσαρόλας και ζυμώνουμε καλά. Εδώ είναι το κρίσιμο σημείο: η ζύμη είναι τόσο κολλώδης που θα μπείτε στον πειρασμό να βάλετε κι άλλο αλεύρι - ΜΗΝ το κάνετε, stick to the plan. Σ´αυτή λοιπόν τη ζύμη που κολλάει απίστευτα, βάζετε σιγά σιγά το βούτυρο (λιωμένο σε μπρίκι) και ζυμώνετε, βάζετε και ζυμώνετε μέχρι να απορροφηθεί όλο. Η ζύμη δεν κολλάει πλέον κι είναι απαλή σαν πωπός μωρού!Το καπακώνετε και το αφήνετε σε ζεστό μέρος για 2 ώρες να γίνει τούμπανο! Ακολούθως, πλάθετε τσουρέκια, αλείφετε επιφάνεια με κρόκο και ψήνετε στους 180 με 190 για μισή ώρα περίπου, ανάλογα το φούρνο. Θα δείτε να γίνουν καφέ όπως τα έτοιμα.Καλή επιτυχία!!!