
Το άγχος όντως κάνει ''θαύματα'' και χτυπάει πολύ το στομάχι με φουσκώματα, πρηξίματα, πόνους κ.α. Κάποιες τροφές όμως μπορεί να επιδεινώνουν την όλη κατάσταση όπως πχ. το λάχανο, το μαρούλι και γαλακτοκομικά προιόντα που περιέχουν λακτόζη όπως και κάποια με γλουτένη. Επίσης τρομερό φούσκωμα προκαλεί το μάσημα της τσίχλας. Το στομάχι νομίζει ότι θα δεχτεί τροφή, ρίχνει τα γαστρικά υγρά για τη διάσπαση των τροφών, αλλά η πραγματικότητα είναι ότι εγκλωβίζεται αέρας. Το καλύτερο είναι να παρατηρήσεις ποιες τροφές μετά τη κατανάλωσή τους σου δημιουργούν τέτοιες κράμπες και να τις περιορίσεις. Αν αφορά τη λακτόζη που έχω εγώ δυσανεξία, την αντικαθιστώ με γάλα και γιαούρτι χωρίς λακτόζη που υπάρχει στην αγορά. Μετά το φαγητό πίνω γάλα χωρίς λακτόζη και νιώθω το στομάχι μου ελαφρύ.